زادیک، سرمربی تیم ملی آمریکا: کشتی بالاتر از هر سیاستی است، با ایرانی‌ها احساس برادری داریم

با سرمربی تیم ملی کشتی آمریکا همکلام شدیم تا از او درباره وضعیت کشتی ایالات متحده بپرسیم. گفت‌وگوی بیل زدیک را در ادامه می‌خوانید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ورزش پدیده‌ای اجتماعی است که روابط اقتصادی و سیاسی هم روی آن تاثیرگذار است. به‌عنوان مثال چالش‌های سیاسی ایران و عربستان همواره روی مسابقات تیم ملی فوتبال یا نمایندگان باشگاهی این کشور با ایرانی‌ها تاثیرگذار بوده و همین موضوع درباره رقابت ایران و آمریکا در جام‌جهانی ۱۹۹۸ هم موثر بود.

زادیک، سرمربی تیم ملی آمریکا: کشتی بالاتر از هر سیاستی است، با ایرانی‌ها احساس برادری داریم


بیشتر بخوانید: آرزوی سلامتی حسن یزدانی برای رقیبش


در سایر میدان‌ها ازجمله کشتی هم کری قدیمی بین ملی‌پوشان ایران با روس‌ها و آمریکایی‌ها وجود دارد. این روز‌ها بحث تحریم محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان از سوی آمریکایی‌ها، باعث پررنگ‌تر شدن حس وطن‌دوستانه ایرانی‌ها شده است، بنابراین مقابله با حریفان آمریکایی می‌تواند برای مردم کشورمان از چند جنبه مهم باشد.

حضور علیرضا دبیر به‌عنوان رئیس فدراسیون کشتی و مطرح شدن شایعاتی مثل مصدومیت دیوید تیلور واکنش‌های بسیاری را در بین کشتی دوستان به همراه داشته است. این روز‌ها کشتی‌گیران برتر دنیا آماده برگزاری رقابت‌های مسابقات نورسلطان قزاقستان می‌شوند، مسابقاتی که حکم سهمیه المپیک ۲۰۲۰ را دارد و از این جهت بسیار مهم و حساس است.

براساس آنچه اعلام شده پنج کشتی‌گیر برتر هر وزن (مجموعا ۶ نفر) در رقابت‌های جهانی سال ۲۰۱۹ میلادی که در شهر نورسلطان کشور قزاقستان برگزار می‌شود، مجوز حضور در المپیک ۲۰۲۰ توکیو را به دست می‌آورند و در مجموع ۱۰۸ نفر (در ۶ وزن المپیکی) در سه رشته آزاد، فرنگی و زنان در گام اول سهمیه این رویداد مهم را کسب می‌کنند. به همین بهانه با سرمربی تیم ملی کشتی آمریکا همکلام شدیم تا از او درباره وضعیت کشتی ایالات متحده بپرسیم. گفت‌وگوی بیل زدیک را در ادامه می‌خوانید.

هواداران کشتی در ایران به‌شدت پیگیر وضعیت دیوید تیلور هستند، او موفق شده دوبار حسن یزدانی را شکست دهد، اما حالا در آستانه از دست دادن المپیک قرار دارد. این موضوع شما را نگران نمی‌کند؟

متاسفانه باید بگویم دیوید (تیلور) نمی‌تواند امسال خودش را کامل کند! هرچند که او قوی و نگاهش به سال ۲۰۲۰ و المپیک است.

از شرایط تیم ملی کشتی آمریکا در جام نورسلطان بگویید، براساس خبر‌ها ایران هنوز در دو وزن ۶۵ و ۷۴ کیلوگرم در حال بررسی کشتی‌گیران خود است. شما چه تصمیمی برای مدیریت تیم‌تان دارید؟ آن‌ها را انتخاب کرده‌اید یا در حال آنالیز کشتی‌گیران تیم ملی آمریکا هستید؟

رقابت‌های جام نورسلطان از دو جنبه اهمیت دارد اول آنکه محل مسابقات یعنی قزاقستان، محل مهمی برای برگزاری مسابقات کشتی است و از سوی دیگر روح رقابت‌ها برای ما مهم است. به‌طور کلی مسابقات جهانی، مهم است و وقتی مهم‌تر می‌شود که در سال پیش از المپیک برگزار شود. ما می‌خواهیم در (المپیک) توکیو با کیفیت بالاتری ظاهر شویم. همان‌طور که همه کشتی‌گیران دنیا آماده ارائه بهترین‌های خود هستند ما نیز تلاش‌مان را انجام می‌دهیم و نگاه‌مان به آینده است تا نماینده شایسته‌ای برای ایالات متحده باشیم و برای کشورمان افتخار کسب کنیم.

همان‌طور که می‌دانید علیرضا دبیر به‌عنوان رئیس فدراسیون کشتی ایران انتخاب شده است، آیا شما شناختی نسبت به او دارید و فکر می‌کنید بتواند ایران را دوباره قهرمان کشتی جهان کند؟

البته ما هم مثل همه فعالان در حوزه کشتی، او را می‌شناسیم. کشتی ایران هم مثل آمریکا و بسیاری از کشور‌های دیگر فعال در این حوزه، سابقه‌ای کهن و قوی دارد. هرکسی که استاندارد‌های بالایی داشته باشد می‌تواند آینده درخشانی را به ارمغان بیاورد و در کشتی نیز این موضوع صدق می‌کند.

جردن باروز و دیوید تیلور سرآمد کشتی‌گیرانی هستند که در ایران تشویق شدند، آمریکایی‌ها چه نظری درباره کشتی‌گیران ایرانی دارند؟

دوباره تکرار می‌کنم که کشتی ایران قدمتی کهن دارد و هرکسی که به ورزش‌های با قدمت بالا احترام می‌گذارد به قهرمانان همان رشته‌های ورزشی در کشور خود و سایر کشور‌های رقیب هم احترام می‌گذارد. هواداران آمریکایی به رقبای کشتی‌گیر ایرانی که سختکوش هستند، احترام می‌گذارند و آن‌ها را دوست دارند.

سوال آخرم مضمون سیاسی دارد، همان‌طور که می‌دانید دولت آمریکا محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران را در لیست تحریم‌ها قرار داده است، بسیاری اعتقاد دارند چنین اقداماتی باعث افزایش میزان تنش‌ها بین ایران و آمریکا می‌شود و این موضوع در ورزش هم نمود خواهد داشت. این افزایش تنش‌ها ممکن است در مسابقات نورسلطان هم خودش را نشان دهد؟

کشتی حاصل تلاش‌های فراوان است، به معنی واقعی کلمه کشتی یعنی تقلا کردن. زمانی که شخصی کشتی می‌گیرد در این تقلا شریک می‌شود. همان‌طور که ما در جنگیدن با مشکلات زندگی مثل تامین نیاز‌های خانواده، علاقه به موفقیت در مسائل کاری و روابط شخصی شریک هستیم و حس نزدیکی داریم، افراد فعال در کشتی هم با یکدیگر احساس برادری و همبستگی دارند. این موضوعی است که هزاران سال وجود داشته و از هر سیاستی بیشتر دوام خواهم آورد. من اعتقاد دارم چنین ورزشی فراتر از سیاست خواهد بود و مردم جهان را متحد خواهد کرد.

منبع: روزنامه فرهیختگان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار