دانشگاه تبریز هشتمین دانشگاه کشور در رتبه‌بندی تایمز

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز گفت:دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی جدید تایمز از بین ۴۰ دانشگاه کشور به عنوان هشتمین دانشگاه انتخاب شده است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، عسگری معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز گفت: دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی جدید تایمز از بین ۴۰ دانشگاه کشور به عنوان هشتمین دانشگاه انتخاب شده و رتبه چهار علوم محیطی و جغرافیایی، رتبه هفتم رشته مهندسی و رتبه چهار حوزه آب را به خود اختصاص داده است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز با اشاره به رتبه‌بندی جدید تایمز که چند روز پیش اعلام شد، گفت: داده‌های این رتبه‌بندی مربوط به سال ۲۰۱۷ بوده و نتایج رتبه‌بندی دانشگاه‌های مختلف معمولا هر دو سال یک بار اعلام می‌شود.

او اضافه کرد: دانشگاه‌های مختلف در رتبه‌بندی تایمز طبق پنج پارامتر آموزشی، پژوهشی، ارجاعات، درآمد‌های صنعتی و ارتباطات بین‌المللی دسته‌بندی می‌شوند که دانشگاه تبریز از میان این شاخص‌ها جایگاه ۵۱۲ ارتباط با صنعت و آموزش در جهان را به خود اختصاص داده است.

او بیان کرد: امتیاز دانشگاه تبریز در حوزه ارتباطات بین‌الملل کم‌تر بوده که این نیز به شرایط خاص جذب اعضای هیات علمی خارجی و دانشجویان خارجی بازمی‌گردد که در مورد کل کشور صدق می‌کند.

عسگری اظهار کرد: در طول دو سال گذشته اقدامات خوبی در زمینه ارتباطات بین‌الملل به ویژه جذب دانشجویان خارجی در دانشگاه تبریز انجام شده است و جذب این دانشجویان از حدود ۴۰ نفر در سال ۲۰۱۷ به حدود ۵۰۰ دانشجو رسیده و رشد بیش از ۱۰ برابری داشته است که با این روند در رتبه‌بندی‌های بعدی در این پارامتر نیز امتیاز خوبی کسب می‌کنیم.

او افزود: برخی دانشگاه‌های کوچک‎تر در رتبه‌بندی جدید تایمز از امتیازات بالاتری برخوردار هستند که این نیز به تعداد کم اعضای هیات علمی و دانشجویان و در نتیجه ارجاعات زیاد این مراکز علمی بازمی‌گردد، امتیازات دانشگاه‌های مادر مانند دانشگاه تبریز و تهران در مجموع نزدیک به استاندارد و نرمال است.

او افزود: در این رتبه‌بندی، آموزش، پژوهش و ارجاع هر یک سهم ۳۰ درصدی، درآمد‌های صنعتی، سهم دو و نیم درصدی و ارتباطات بین‌الملل سهم هفت و نیم درصدی داشته و آموزش شامل خرده مقیاس‌هایی مانند اعتبارات آموزشی، تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی، اعضای هیات علمی، درآمد‌های آموزشی و نسبت استاد به دانشجو است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز تاکید کرد: تعداد مقالات به ازای هر هیات علمی، درآمد‌ها و اعتبارات پژوهشی، ارجاعات و درآمد‌های صنعتی از جمله خرده مقیاس‌های حوزه پژوهش و تعداد اعضای هیات علمی خارجی و دانشجویان غیرایرانی و تعداد مقالات مشترک با اساتید خارجی جزو خرده مقیاس‌های حوزه ارتباطات بین‎الملل هستند و این حوزه صرفا به انعقاد تفاهم نامه اشاره ندارد.

او در پایان با اشاره به جایگاه دانشگاه تبریز در بین دانشگاه‌های جامع کشور افزود: بدون احتساب دانشگاه‌های علوم پزشکی و صنعتی کشور، دانشگاه تبریز سومین رتبه را در بین دانشگاه‎های جامع به خود اختصاص داده است.

 

انتهای پیام/ش

افزایش بیش از ۱۰ برابری جذب دانشجویان خارجی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.