به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حتماً میدانید کدام مواد غذایی به بهتر شدن سرماخوردگی و آنفولانزا کمک میکنند، مثل سوپ مرغ یا چای زنجبیل. اما مواد غذاییای که باعث تشدید این بیماریها میشوند چه؟ در ادامه به مواد غذاییای میپردازیم که هنگام سرماخوردگی و آنفولانزا باید از خوردن آنها خودداری کنید.
مصرف زیاد مواد قندی میتواند باعث سرکوب دستگاه ایمنی بدن شود. افزایش سطح قند خون میتواند مانع کار گلبولهای سفید خون شود، گلبولهایی که کار مقابله با عفونت را برعهده دارند. به علاوه، مادهی قند باعث افزایش تعداد نشانگرهای التهابیای به نام سیتوکین میشود. سیتوکینها میتوانند باعث ایجاد التهاب در بدن شوند. سعی کنید تا بهتر شدن حال تان، از تسکین دادن خودتان با مواد قندی (از جمله آب میوه ها) خودداری کنید.
دل کندن از بیسکوییت شور، نان تست یا پاستا حتی در روزهای سخت بیماری هم کار سادهای نیست، اما بهتر است در تصمیم تان تجدید نظر کنید. کربوهیدراتهای تصفیه شده در بدن به سرعت شکسته شده و تبدیل به قند میشوند. این مسأله سطح قند خون را به اندازهی مصرف خوردنیها و نوشیدنیهای قندی بالا میبرد و همان تأثیرات التهابی را ایجاد میکند. اما همهی کربوهیدراتها مضر نیستند. کربوهیدراتهایی که شاخص گلوکز پایینی دارند میتوانند التهاب را کاهش دهند، مثل نان گندم، غلات کامل یا هر مادهی غذایی دیگری که فیبر زیادی داشته باشد. اگر از ناراحتی معده رنج میبرید، مصرف کربوهیدراتهای ساده میتواند کمک کننده باشد، چون هضم آنها سادهتر است.
الکل هم مانند قند باعث التهاب و تضعیف گلبولهای سفید خون میشود. به علاوه، الکل تأثیر مضاعفی در کم آب شدن بدن دارد. این در حالی است که حفظ آب بدن در دوران بیماری بسیار مهم است، چون این کار به کلیهها کمک میکند کار خود را که جدا کردن ضایعات از بدن است بهتر انجام دهند. به علاوه، حفظ آب بدن با جلوگیری از خشک شدن بیش از اندازهی مادهی مخاطی به کاهش گرفتگی بینی کمک میکند، به این ترتیب میتوانید آن را از بدن خود خارج کنید. اگر بدن به خاطر بیماری دچار کم آبی شده باشد، مصرف الکل زودتر از معمول باعث مستی میشود. تا زمان بهتر شدن حال تان آب و چای مصرف کنید.
اگر دچار سرماخوردگی یا هر مشکل دیگری مربوط به مجرای فوقانی تنفسی شده اید، نیازی به دوری از مواد غذایی تند نیست، چون به لطف مادهی کپسایسینی که در خود دارند میتوانند به پاکسازی مجراهای بینی کمک کنند. اما اگر در کنار بیماری تان دچار ناراحتی معده شده اید باید از خوردن مواد غذایی تند خودداری کنید، چون میتوانند ناراحتی معده شما را تشدید کنند.
شاید یکی از اولین کارهایی که بعد از بیمار شدن انجام میدهید خوردن یک لیوان آب پرتقال باشد. اما میوههای خانوادهی مرکبات از جمله پرتقال، گریپ فروت و لیمو میتوانند جدارهی معده را تحریک کنند و ناراحتی معده را تشدید کنند. اگر حالت تهوع دارید، بهتر است تا آرام گرفتن معده تان از خوردن مرکبات خودداری کنید. به جای مصرف خود این میوهها و بالا بردن ریسک ناراحتی معده از مکملهای بدون نسخهی ویتامین سی استفاده کنید.
سرماخوردگی باعث کاهش اشتها میشود و خوردن مواد غذایی چرب وضعیت را برای شما بدتر میکند، چون میتواند باعث افزایش التهاب شود. وقتی بیمار هستید و بدن تان با کم اشتهایی به شما میگوید که خوردن یک غذای چرب فکر خوبی نیست، یعنی احتمالاً همین طور است و باید – به معنای واقعی کلمه – به بدن تان اعتماد کنید.
آبنباتها و آدامسهایی که حاوی مادهی سوربیتول هستند، شاید در خود قند نداشته باشند، اما میتوانند باعث ناراحتی معده شوند. سوربیتول قابل هضم نیست و میتواند باعث ناراحتی معده یا حتی اسهال در برخی افراد شود. اسهال معادل کم آب شدن بدن است که در دوران بیماری مشکلات زیادی ایجاد میکند. به علاوه، ممکن است شیرین کنندههای مصنوعی باعث سردرد شوند. اگر از خارش گلو رنج میبرید و احتیاجی به چیزی برای تکسین آن دارید، از قرصهای سرفه بری استفاده کنید که شیرین کنندهی آن عسل باشد و در آن سوربیتول وجود نداشته باشد.
همچون الکل، نوشیدنیهای کافئین دار مثل قهوه، چای و نوشابه میتوانند باعث کم آب شدن هر چه بیشتر بدن شوند. از آنجایی که کافئین یک مادهی ادرار آور است، باعث کاهش سطح آب بدن میشود، مسألهای که روند بهبودی را کُند میسازد. به علاوه، بیشتر این نوشیدنیها حاوی قند هستند که باعث التهاب میشود و کار مقابله با عفونتها را برای بدن سخت میکند.
هر گونه مادهی غذایی گوشه دار یا تردی که بافت سفتی داشته باشد میتواند باعث تحریک گلو و تشدید سرفه یا گلو درد شود. این مسأله شامل هر نوع مادهی غذاییای میشود که گوشههای تیزی داشته باشد، مثل کراکرها (بیسکوییتهای شور)، آجیل و حتی سبزیجات خام. در عوض در مدت بیماری، از مواد غذاییای استفاده کنید که بافت آنها برای بلعیدن راحت باشد. برای تسکین بخشیدن به گلوی تحریک شدهی خود، به جای خوردن تنقلات نمکی، با آب نمک قرقره کنید. این کار به روند بهبود بیماری هم سرعت میبخشد.
مواد غذاییای که باعث گلو درد میشوند معمولاً همانهایی هستند که میتوانند شما را دچار ناراحتی معده کنند. مواد غذاییای مثل خیارشور که در آب نمک به عمل آمده باشند حاوی سرکه و نمک هستند به همین دلیل میتوانند التهاب گلوی دردناک تان را بیشتر کنند.
منبع: روزیاتو
انتهای پیام/