کمالوندی در نشست خبری:

ایران به لحاظ موازنه قدرت در منطقه، اصلا نیازی به سلاح هسته‌ای ندارد/ ظرفیت غنی‌سازی در فردو طی روز‌های آینده افزایش می‌یابد/ بتن‌ریزی نیروگاه دوم بوشهر فردا آغاز می‌شود

بازرسان آژانس فردا نمونه غنی شده در فردو را راستی آزمایی می‌کنند/ ظرفیت غنی سازی در فردو طی روز‌های آینده افزایش می‌یابدسخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: بازرسان آژانس فردا نمونه غنی شده در فردو را راستی آزمایی می‌کنند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،‌  بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در نشست خبری خود که در تأسیسات غنی سازی شهید علیمحمدی (فردو) برگزار شد، گفت: گام چهارم کاهش تعهدات برجام بنا به دستور رئیس جمهور برداشته شد که به ۱۰۴۴ سانتریفیوژ سایت گاز تزریق شود.

او افزود: از ١٨ اردیبهشت پارسال که آمریکا از برجامی خارج شد، تاکنون ۴ گام برداشته شده است، ما حدود یکسال صبر کردیم و در این مدت هیچ یک از تعهدات اروپا عملیاتی نشده است.

کمالوندی با بیان اینکه گازدهی انجام و محصول ماشین‌ها نمونه گیری شدند، افزود: از آژانس درخواست شد تا مراحل را ببینند؛ قرار است بازرسان آژانس فردا اینجا (فردو) بیایند و نمونه را ببینند و نهایت راستی آزمایی و در گزارش آژانس مطرح خواهد شد.

قرار بود ۱۵ سال در فردو مواد هسته‌ای نباشد و غنی سازی صورت نگیرد که این کار از چند روز پیش شروع و با انتقال یک سیلندر از سایت احمدی روشن حدود ۲ تن گاز هگزافلوراید UF۶ این کار انجام شد.

معاون سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: فردو دو بال دارد یک بال که مشاهده کردید و سانتریفیوژ‌ها در آن مستقر بود و بال دیگر سانتریفیوژ‌های آن جمع آوری شده و اگر قرار باشد ماشین‌هایی برای بالی که جمع آوری شده بیاید از نوع IR۱ نیست و از ماشین‌های پیشرفته استفاده خواهد شد.

او با اشاره به استقرار ۱۰۴۴ سانتریفیوژ در فردو در شش زنجیره ۱۷۴ تایی بعد از برجام گفت: قرار نیست به دو زنجیره ۱۷۴ تایی اورانیوم تزریق کنیم و این‌ها برای ایزوتوپ‌های پایدار در نظر گرفته شده اند. در حال حاضر ایران در حوزه جداسازی عناصر سبک در جایگاه بسیار خوبی قرار دارد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی عنوان کرد: به تدریج ظرفیت غنی سازی در فردو طی روز‌های آینده افزایش می‌یابد. با آمدن فردو ظرفیت ۸ هزار و ۶۰۰ سویی به ۹ هزار و ۵۰۰ سو می‌رسد و نسبت به قبل از برجام فاصله زیادی نداریم.

کمالوندی خاطرنشان کرد: ایران بنا نداشت تعهداتش را انجام ندهد، توازن تعهدات و وظایف به هم خورد و در نهایت آمریکا از برجام خارج شد و ما گفتیم ما از تعهدات خود کم می کنیم تا توازن برقرار شود. امیدواریم به گام های دیگر نیاز نباشد و طرف مقابل به خودش بیاید و کارهایی که باید انجام دهند، صورت دهند.

وی بیان کرد: در زمان مذاکرات تلاش کردیم که اگر تعهداتی صورت گرفت برای صنعت هسته ای مشکل ساز نباشد. با این نگاه وارد مذاکرات شدیم، وقتی تصمیم گرفته شد که برگردیم به سرعت اقدامات لازم انجام شد و نشان می دهد صنعت هسته ای ما شاداب و سرپاست.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: فردا روز مهمی است و مرحله بتن ریزی برای نیروگاه دوم بوشهر را داریم. علیرغم هم فشارها و اینکه آمریکا بوشهر و مرکز نظام ایمنی را تحت تحریم قرار داد. بعد از بتن ریزی نیروگاه دوم وارد فاز بعدی نیروگاه سوم خواهیم شد.

او درباره بازرس سازمان انرژی اتمی که از ورود آن به نطنز جلوگیری شد گفت: به این بازرس اجازه ورود به نطنز داده نشد و اعتبارنامه آن را لغو کردیم و اینها در یادداشت هایی به آژانس اطلاع داده شد. سیستم کنترلی نشان می داد که این بازرس یا آغشته به مواد است یا موادی همراه آن است بارها کنترل شد و گزارشی به آژانس دادیم و غریب آبادی نماینده ایران به شورای حکام ارائه کرد و به جز آمریکا و رژیم صهیونیستی همه متقاعد شدند و گفتیم اسناد و فیلم ها را نشان می دهیم که حرفمان براساس منطق است.

کمالوندی اضافه کرد: عده ای خواستند از این موضوع سوء استفاده کنند و بگویند ایران پایبند به بحث مصونیت نیست. گزارش ما کامل و جامع بود که چرا ایران از حقوق خود استفاده کرده است و یک گزارش کاملا حقوقی و در یادداشتی به آژانس این قضیه منعکس شد و استدلال هایی را براساس موافقتنامه پادمان ارائه کردیم از جمله اینکه مصونیت یک محدودیتی دارد.

کمالوندی در پاسخ به این سوال که آیا در قضیه تورقوزآباد این احتمال وجود دارد که عوامل رژیم صهیونیستی اقدام به آلوده کردن محیط کرده باشند؟ گفت: کسی که بلا سرش می‌آید استاد می‌شود، بلا‌های زیادی سر ما آمده است که نمونه‌های آن شهادت پنج شهید هسته‌ای بود. ما دشمن‌های قَدَری داریم که کمر بسته اند ایران را زمین بزنند که تا امروز تیرهایشان به سنگ خورده و از این به بعد هم به سنگ خواهد خورد.

او افزود: موضوع تورقوزآباد می‌تواند در چهار پنج کشور همین الان هم باشد، ولی اینقدر به آن توجه نمی‌شود؛ مسئله مهمی نیست و قابل حل است. فضاسازی‌های رسانه‌ای نباید ملاک باشد و باید اطلاعات فنی ملاک ارزیابی قرار بگیرند. تورقوزآباد یک جای معمولی بوده و سایت ما نیست که مربوط به بخش خصوصی است و می‌تواند هر اتفاقی بیفتد.

کمالوند در پاسخ به سوالی درباره تأثیر گام های برداشته شده بر همکاری های هسته ای بین المللی با ایران گفت: اروپایی ها به این دلیل که در تعهداتشان بدهکار هستند، در جایگاهی نیستند که بگویند این همکاری ها را لغو می کنیم و تا جایی که می دانم از سرعت آنها کاسته نشده است.

معاون سازمان انرژی اتمی افزود: البته کار با کندی پیش می رود، چون می فرستند جاهایی که باید اجازه بگیرند و شرکت هایی که از تحریم های آمریکا می ترسند و این قدری کار را با کندی روبرو می کند.

او تصریح کرد: اروپایی ها در جایگاهی نیستند که موضوع را به شورای امنیت ببرند و باید تعهداتشان را انجام دهند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی عنوان کرد: بعد از یک سال صبر استراتژیک تصمیم گرفته شد قدم هایی برداشته شود. اقدامات ایران حساب شده بود و اگر آنها می خواهند باید تغییری در وضعیت خود بدهند. رژیم صهیونیستی، آمریکای امروز و برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس از اول هم برجام را نمی خواستند و الان بیشتر از همه عجله دارند برجام برداشته شود.

او گفت: اصل بر منافع کشور است نه اینکه برجام حفظ شود، اگر منافع کشور ایجاب کند که برجام را کنار بگذاریم، صورت می گیرد. سازمان انرژی اتمی و وزارت خارجه به تنهایی یا با هم در این زمینه تصمیم نمی گیرند، بلکه تصمیم کل کشور است.

کمالوندی درباره اینکه چه زمانی از حوزه تحقیق در ایزوتوپ های پایدار خارج می شویم، اظهار کرد: این کار سه مرحله داشته است که دو مرحله آن تقریبا تمام شده است و در مرحله نوشتن قرارداد هستیم که بتوانیم کار راه اندازی زنجیره را برای تولید شروع کنیم. این کار هفته گذشته متخصصان روسیه آمده بودند بحث های کارشناسی صورت گرفته است. در یک تا یک ماه و نیم آینده قرارداد تجاری آن را ببندیم. در دو سه ماه آینده باید وارد این فاز شویم.

او افزود: حدود سه سال و نیم است این کار را شروع کردیم با تبادل هیأت های مختلف و بازدیدهای انجام شده می توانیم علنی بگوییم که حتی بدون روس ها می توانیم این کار را صورت دهیم، البته به دلیل اینکه روسیه تا الان همکاری خوبی با ما داشته از جمله در بحث نیروگاهی و حمایت از حقوق حقه ایران در برجام و همچنین به دلیل اینکه روس ها نسبت به ما خیلی جلوتر هستند و 150 نوع آن را تولید می کنند ما باید 11 نوع تولید کنیم. باید حتما این کشور را کنار خودمان داشته باشیم و در نتیجه کار در کنار آنها می توانیم بگوییم قادریم تنهایی انجام دهیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره راکتور آب سنگین اراک گفت: آمریکایی ها در این موضوع سنگ اندازی می کردند، چینی ها یک مقدار تحت فشار بودند و الان شرایط بهتر شده است. تیم فنی قبلی آمریکا همکاری بسیار خوبی در بحث فنی بازطراحی راکتور داشتند، ولی گروه ترامپ که آمد افراد دیگری آمدند و بعد هم که بیرون رفتند و الان هم به بقیه می گویند کمک نکنید.

کمالوندی اضافه کرد: به چینی ها گفته ایم اصلا نباید به «ویور» آمریکا بسنده کنید. نماینده انگلیس هم که اخیرا به ایران آمد در مسائل فنی نسبتا خوب کار می کند. تیم ما نیز دو سه روز دیگر به چین می رود و مدام در حال رفت و آمد هستند. تا به حال جلو رفته ایم و در مرحله ای هستیم که قراردادهای بلندمدت تری را پیش رو داریم.

او در پاسخ به سوالی درباره اظهارات مقامات صهیونیستی مبنی بر تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای گفت: از زمانی که نتانیاهو  آن نقاشی را در شورای امنیت نشان داد و دروغ های مختلفی گفت، می گذرد. بزرگ ترین دروغش این است که ایران دنبال سلاح هسته ای است.  ایران به لحاظ موازنه قدرت در منطقه اصلا، نیازی به سلاح هسته ای ندارد. از نظر ایدئولوژیک فتوای مقام معظم رهبری وجود دارد و به لحاظ حقوقی نیز هیچ کشوری به اندازه ایران تحت نظر آژانس نیست و از آن بازرسی نمی شود.

کمالوندی یادآور شد: البته ایران دارای توانایی هسته ای و تکنولوژی است که در این شکی نیست. این ادعاها از سوی رژیم صهیونیستی برای پنهان کردن چهره کریه آن است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره پروژه ایتر نیز گفت: ما از این پروژه در جنوب فرانسه بازدید کردیم و پروژه ای مورد نیاز بشریت است. اتحادیه اروپا با هشت کشور این پروژه را انجام می دهد و ده ها میلیارد دلار سرمایه گذاری انجام می شود و هدف این است که سال 2050 به اولین نیروگاه 500 مگاواتی گداخت برسند که بعد از آن بتوانند اینها را تولید کنند که آن هم آزمایشی است. این پروژه با پول و دانش یک کشور به تنهایی قابل انجام نیست. 

وی افزود: در این پروژه اصلا بمبی در کار نیست و ایران می خواست کمک کند و تنها به نفع ایران نبود بلکه به نفع جامعه جهانی و بشریت بود. آمریکایی ها با این پروژه مخالفت کردند البته این مخالفت را علنی اعلام نکردند. این مخالفت خلاف مصلحت جامعه بشریت است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۸:۲۵ ۱۹ آبان ۱۳۹۸
خروج از ام پی تی لازم است
Germany
م
۰۲:۴۰ ۱۹ آبان ۱۳۹۸
کمالوندی: ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم تا ۶۰ درصد را هم داریم
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران می‌گوید سقف غنی‌سازی اورانیوم ۵ درصد تعیین شده اما این سازمان ظرفیت افزایش آن را دارد.
Singapore
ناشناس
۲۱:۵۸ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
میگن عدو شود سبب خیر. باعث شده ایران یه جهش علمی و یه جهش اقتصادی و یه جهش بزرگ منطقه ای و یه قدرت بزرگ رو به جهانی شدن بردارد و ایران دارای بازوهای بسیار توانمند منطقه ای داره که تمدن بزرگ ایرانی و آرامش جهانی رو به دنیا اهدا میکنه.
Germany
ناشناس
۱۶:۵۸ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
خدایا تفکر برجامی را از سر مسؤلان کشور ما بیرون فرما و آنان و ملت را در مسیر توکل بر خودت و یقین به تلاش و تولید و صداقت هدایت فرما
Iran (Islamic Republic of)
ali
۱۶:۳۲ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
بتن ریزی اگر مثل اون بتن ریزی باشه که بعد توافق برجام انجام داده ایم که بدبخت اندر بدبختیم اما اگر بتن ریزی جهت تولید باشه گامی رو بجلو هستش انشالله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۸ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
سلام:برگشت پذیری تعهدات ایران در برجام از طرف دولت یعنی با کمال تاسف تمام دستاوردهای هسته ای ناشی از کاهش تعهدات در چندین مرحله را بار دیگر به دست خود با یک اغفال،نیرنگ و سراب غرب و امریکا به آسانی برباد خواهیم داد به این صورت که اگر با تحقیقات و هزینه های مالی و انسانی فراوان به فنآوری پیشرفته و اختراع نوینی در صنعت هسته ای دست پیدا کردیم استفاده ازآنرا برخود حرام و ممنوع کنیم. براساس عقل سلیم ومنطق اگر قدری به قدرت داخلی خود و ازهمه مهمتربه قدرت لایزال الهی ایمان داشته باشیم قطعا بر خلاف این رویه باید تصمیم گرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۶ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
یعنی پول و هزینه برق افزایش پیدا میکند.
Sweden
سعید نعمتی
۱۴:۴۴ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
چرا ما برجام رو امضا کردیم!!!
Germany
ناشناس
۱۳:۵۹ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
چرا مسئولین ، برای عملیات عمرانی در تأسیسات هسته‌ای از واژه «بتن ریزی» استفاده می کنند !!!
مردم خاطره خوبی از این واژه ندارند!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۴ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
اتفاقا ایران برای موازنه قدرت درمنطقه نیاز به بمب اتم داره این رو همه کشور های اروپایی وآمریکا میدونه وشما هم میدونید پس برای منافع ملی هم شده به سمت ساخت بمب اتمی بریم.تا این موازنه برقرار بشه ومذاکره بعدی بمب اتم درمقابل بمب اتم باشه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۲ ۱۹ آبان ۱۳۹۸
دقیقا ولی کو گوش شنوا.
Netherlands
ناشناس
۱۳:۱۴ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
در مقابل آمریکا و کشورهای اروپایی هر چی کوتاه بیایید بیشتر وقیح می شوند
Singapore
ناشناس
۲۲:۰۰ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
ایران همچون خاری هست در چشمان اینا و احیا تمدن بزرگ ایران یعنی شروع ذلت این بدبختها تمدن ایرانی برابر است با عدالت جهانی و پاک کردن دنیا از زورگویی و پایان استعمار
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
علی خدایی
۱۲:۲۰ ۱۸ آبان ۱۳۹۸
باید به طور همیشه از اون بازرسان آژانس خیلی و خیلی مراقب و هوشیار باشیم چرا که به احتمال زیاد ممکن هست جاسوسان در راسش آمریکا و دیگر کشور ها باشند برای کار های جاسوسی و به هیچ عنوان اون بازرسان رو به مکان های حساس اجازه ندیم که حتا چند هزار کیلو متریش هم بیاند
آخرین اخبار