ورود دلالان به بازار زعفران/ دل نا خوش کشاورزان از کاهش قیمت زعفران

فصل برداشت زعفران به پایان رسید و کشاورزان همچنان از کاهش قیمت زعفران و ورود دلالان به بازار طلای سرخ ناراضی هستند.

ورود دلالان به بازار زعفران/ ناراضی بودن کشاوزران از کاهش قیمت زعفرانبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، این روز‌ها فصل برداشت زعفران در حالی نزدیک به خط پایان است که افزایش دستمزد کارگران و ورود زعفران فروش نرفته از سال قبل به بازار باعث کاهش قیمت‌ها شده و این طلای سرخ اشک کشاورزان را درآورده است. بعضی از کشاورزان در خوشاب با ابراز پشیمانی از کاشت این محصول به دنبال شخم زدن زمین‌هایشان برای سال آینده هستند و برخی دیگر بدون تمیز کردن زعفران آن را به صورت فله‌ای در سبزوار می‌فروشند.

 

خرید تضمینی یا قسطی؟

رجبعلی بلقان آبادی کشاورز زعفران کار با بیان اینکه  قیمت زعفران امسال  نسبت به سال گذشته خیلی پایین آمده ،گفت: در حالی که شرکت‌های تعاونی اقدام به خرید زعفران می‌کنند، ولی به دلیل پرداخت قسطی و نبود قیمت قطعی برای زعفران، کشاورزان ترجیح می‌دهند به دلالان و واسطه گران زعفران خودشان را با یک میلیون تومان زیر قیمت خرید شرکت‌های تعاونی بفروشند.

او با بیان اینکه  شرکت‌های تعاونی با قیمت خرید تضمینی محصول کشاورزان را با وعده‌های پرداخت ۱۵ روزه تا سه ماهه می‌خرند، ولی گا‌ها تا یک سال پرداخت پول طول می‌کشد، ادامه داد: بنابراین کشاورزان ترجیح می‌دهند محصول خودشان را پایین‌تر از قیمت خرید تضمینی به قیمت نقد به واسطه گران بفروشند.

این کشاورز زعفران کار خوشابی با اشاره به نبود کارگر برای جمع‌آوری و تمیز کردن گل‌های زعفران از زمین‌های کشاورزی، گفت: برخی از کشاورزان تربت حیدریه و شهرستان‌های اطراف به دلیل کشت زعفران زیاد از روی ناچاری برای اینکه محصولشان روی دستشان نماند به هر قیمتی حاضر هستند کارگران را به زمین کشاورزی خود ببرند و یا گل‌های خودشان را با طی مسافت‌های چند صد کیلومتری تحویل منازل بدهند تا در اسرع وقت تمیز کنند.

بلقان افزود: بنابراین قیمت تمیز کردن یک کیلو گل زعفران از ۱۵ هزار تومان به ۲۵ هزار تومان رسیده و کارگران حاضر نیستند روز مزدی کار کنند و با دستمزد ساعتی ۱۵ هزار تومان اقدام به جمع‌آوری گل برای کشاورزان زعفران کار می‌کنند که از لحاظ اقتصادی با قیمت زعفران در بازار به هیچ عنوان مقرون به صرفه نیست و تقریباً نیمی از قیمت فروش زعفران فقط برای کارگران صرف می‌شود و برخی از کشاورزان تصمیم دارند با شخم زدن زمین‌هایشان پیاز‌های زعفران را بفروشند و به سمت کاشت محصولات دیگر بروند.
 
 

کشاورزان فرصتی برای فکر کردن به گرانی بنزین ندارند

 
رضا سیدآبادی یکی دیگر از کشاورزان زعفران کار خوشاب   با اشاره به اینکه   ما ناچار به خرید بنزین سه هزار تومانی برای حمل و نقل کارگران به زمین و تحویل گل‌های زعفران برای تمیز کردن به روستا‌های مجاور هستیم، گفت: شرکت‌های تعاونی با پرداخت حدود ۳۰ درصد از مبلغ خرید بقیه را وعده و عید می‌دهند.

او با بیان اینکه گاهی اوقات شرکت‌های تعاونی قیمت خرید تضمینی محصول را دقیق اعلام نمی‌کنند، ادامه داد: به عنوان نمونه در انتظار ما به التفاوت دو میلیون تومانی قیمت اصلی زعفران در سال گذشته بودیم، اما هیچ وقت پولی به دست ما نرسید. این روز‌ها به علت نبود کارگر از دانش آموزان  استفاده می‌کنیم و آن‌ها هم با ساعتی ۱۵ هزار تومان اقدام به جمع‌آوری گل می‌کنند که از نظر اقتصادی برایمان مقرون به صرفه نیست و با وضع موجود اقتصادی فاتحه زعفران خوانده شده است.



کاهش قیمت زعفران  برای جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان

 
همچنین محمد عظیمی، مسئول تولیدات گیاهی و باغی جهاد کشاورزی سبزوارگفت: با کاهش قیمت زعفران امسال  برای جلوگیری از ضرر و زیان اقتصادی کشاورزان، دولت قیمت خرید تضمینی را با توجه به کیفیت محصول از ۸ تا ۱۰ میلیون تومان در هر کیلو اعلام کرد. سازمان تعاونی روستایی مسئول اصلی خرید زعفران است و جهاد کشاورزی مسئولیت نظارت بر آن را بر عهده دارد.

او با اشاره به وجود بورس زیره، زعفران در حال حاضر و ورود پسته در آینده به بورس ادامه داد: کشاورزان با ودیعه گذاشتن محصول خود می‌توانند محصولشان را از طریق بورس بفروشند، ولی بعضی از کشاورزان به دلیل بی‌اطلاعی از قوانین  محصول خودشان را یک سال نگه داشته‌اند تا به قیمت بالاتر بفروشند. علت ارزانی زعفران امسال  ورود ۳۰ تن زعفران به فروش نرفته از سال گذشته به بازار است که قیمت آن را شدیداً کاهش داد.
منبع:مهر
 
انتهای پیام//ف.ک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار