به گزارش خبرنگار
صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،
چند سالی است که مشکلات بودجه و موارد مختلف دیگری باعث شده است تا شیر از سبد معدود امکانات ارائه شده توسط وزارت آموزش و پرورش حذف شود؛ طرح توزیع شیر رایگان در مدارس کشور به سال ۱۳۷۹ باز میگردد که با زیر پوشش قرار دادن حدود ۱۰ هزار دانشآموز در کشور آغاز شد.
این طرح تا جایی گسترش پیدا کرد که با در هر مدرسهای و در هر کجای کشور میتوانستید دانش آموزی را در حال نوشیدن شیر پیدا کنید، تفاوتی بین دانش آموزان در حال تحصیل در مدارس دولتی و غیر دولتی قائل نمیشد و بنا بود بین دانشآموزان سراسر کشور ۷۰ نوبت شیر در طول سال تحصیلی توزیع کند، اما این میزان آن در سالهای گذشته هر بار کمتر از سال قبل میشد تا در نهایت چیزی از آن باقی نماند و حدود ۲ سال است که خبری از توزیع شیر در مدارس نیست.
چند ماهی بود که اخبار زد و نقیض زیادی توزیع شیر در مدارس به گوش میرسید؛ سه گانه به وجود امده در بین وزارت صمت، آموزش و پرورش و برنامه و بودجه نه تنها مردم بلکه رسانهها را هم سردرگم کرده بودند و در نهایت وعدهی شروع توزیع شیر به اوایل سال تحصیلی موکول شد.
مرداد امسال بود که حسین مدرس خیابانی، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی اظهارکرد: از اول مهر شیر رایگان در مدارس ۱۰ استان کمتر برخوردار کشور توزیع خواهد شد. شیر رایگان فقط در مدارس دولتی و مهدهای کودک توزیع خواهد شد.
اگر چه این طرح در زمان اعلام شده اجرا نشد، اما حداقل متوجه شدیم که در مدارس غیر دولتی خبری از شیر نخواهد بود؛ خبر توزیع مجدد شیر به سرعت فضای رسانهای را در بر گرفت و با استقبال زیادی رو به رو شد، اما گویی قرار بود چشمهای دانشاموزان برای ورود شیر به در بماند.
بیشتر بخوانید: ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار به توزیع شیر مدارس اختصاص یافت
مدتی پیش علی ربیعی سخنگوی دولت مجددا موضوع توزیع شیر را به میان اورد و درباره این موضوع، بیان کرد: درخواست وزارت آموزش و پرورش ۳۰۰ میلیارد تومان برای توزیع شیر در مدارس بود که با توجه به اینکه کل بودجه کشور دچار مشکل شده است، مبلغ ۱۸۰ میلیارد تومان در نهایت برای شیر مدارس در نظر گرفته شد.
او ادامه داد: پس از جلسه هیات دولت با محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه، محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش وبنده صحبتهایی شد که در نهایت مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان برای شیر مدارس قطعی شد.
ربیعی تصریح کرد: به همین منظور توزیع شیر از مدارس مناطق کم برخوردار و مدارس مناطق محروم در شهرهای بزرگ آغاز میشود.
ابتدا و میانه ماه مهر گذشت و از اجرای طرح نا امید شده بودیم و دبیر انجمن صنایع لبنی مهر تایید را بر منتفی شدن توزیع شیر در مدارس کوبید. رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنی در گفتگو با خبرنگار
صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباه آخرین وضعیت توزیع شیر مدارس در سال تحصیلی جدید اظهار کرد: با گذشت یک ماه از آغاز سال تحصیلی جدید، اگر امسال بودجه در نظر گرفته شده به وزارت آموزش و پرورش اختصاص نیابد، موضوع توزیع شیر همانند سال گذشته منتفی میشود.
او افزود: سازمان برنامه و بودجه در نامهای به وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده بود که برای سال تحصیلی ۹۷-۹۸، ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای توزیع شیر در مدارس در نظر گرفته که تاکنون خبری از تخصیص این رقم نیست؛ از طرفی با توجه به افزایش قیمت شیر خام، این میزان اعتبار تنها پاسخگوی توزیع ۲۰ نوبت توزیع شیر در کل مدارس کشور است.
او تصریح کرد: توزیع ۹۰ نوبت شیر در مدارس کل کشور مستلزم اعتبار حداقل ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومانی است. با توجه به اینکه تا کنون آموزش و پرورش استانها، کارخانههای لبنی را دعوت به انعقاد قرارداد نکرده از این رو به نظر میرسد که توزیع شیر مدارس منتفی شده است.
سکوت هر سه سازمان ادامه داشت تا این که عباس قبادی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیست و چهارم مهر در ابلاغیهای، نحوه اجرای این طرح را به انجمن صنایع فرآوردههای لبنی ابلاغ کرد و این خبر نوید آغاز مجدد توزیع شیر را میداد.
گسترش توزیع شیر به مدارس کشور، از ۲ استان به ۸ استان
عباس قبادی معاون وزیر صمت در امور بازرگانی داخلی در گفتوگو با خبرنگار
صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره توزیع شیر در مدارس کشور اظهار کرد: با پیگیریهای صورت گرفته مصوبه ستاد تنظیم بازار در خصوص تخصیص شیر رایگان به مدارس استانهای کمتر برخوردار به مرحله اجرایی رسید و توزیع شیر در مدارس سراسر کشور از شنبه گذشته یعنی دوم آذر آغاز شد.
او با تاکید بر اهمیت تعمیم این طرح به تمام مناطق کمتر بخوردار، تصریح کرد: در مرحله اولیه توزیع شیر در ۲ استان آغاز شده است که به زودی به ۸ استان خواهد رسید و امیدوار هستیم در سایر استانها هم گسترش پیدا کند.
او درباره مسئولیت وزارت صنعت در این حوزه تصریح کرد: در حال حاضر این اقدام توسط وزارت صمت، وزارت آموزش و پرورش و معاونت برنامه و بودجه ریاست جمهوری پیگیری میشود و هر کس در حد توان خود در این راه فعالیت میکند.
قبادی درباره نهاد پاسخگو در این باره گفت: در مرحله اول انجام این طرح به وزارت آموزش و پرورش مربوط میشود، اما در حال حاضر توسط سه ارگان ذکر شده پیگیری میشود. انجام این طرح در سراسر کشور نیاز به همکاری هر سه سازمان صمت، آموزش و پرورش و برنامه و بودجه دارد.
علی الهیار ترکمن، معاون برنامه ریزی و توسعه آموزش و پرورش اظهار کرد: از امروز (شنبه، ۲ آذر) توزیع شیر مدارس آغاز شده است. به دلیل محدودیتها بودجهای، دو سال این طرح اجرا نشده است، اما امسال با اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان از اعتبار مربوطه به هدفمندی یارانهها این کار در وزارت آموزش و پرورش کلید خورد.
او افزود: اعتبار ابلاغ شده به وزارتخانه برای ۸ استان که جامعه هدف بوده از امروز اختصاص مییابد.
معاون برنامهریزی و توسعه وزارت آموزش و پرورش کاهش بودجه از ۲۰۰ میلیارد به ۱۰۰ میلیارد را به خاطر محدودیتهای بودجهای دانست و گفت: به دلیل همین کاهش اعتبار وزارت آموزش و پرورش مجبور شد از ۸ استانی که از لحاظ شاخصهای تغذیهای وضعیت پایینتری را نسبت به متوسطهای کشوری دارد، در نظر گرفتیم.
گفت: توزیع شیر از ۲۱ تا ۳۱ نوبت برای ۳ میلیون دانش آموز مدارس دولتی با همکاری وزارت صمت و ستاد تنظیم بازار از دو ماه پیش انجام شده است و مشکلی در تامین شیر وجود ندارد.
الهیارترکمن بیان کرد: شهرهای ایلام، بوشهر، سیستان و بلوچستان، خراسانی جنوبی، خوزستان، هرمزگان، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد تحت پوشش طرح توزیع شیر رایگان مدارس قرار گرفته، اما جامعه هدف فعلا دوره ابتدایی و متوسطه اول است.
انتهای پیام/