به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، مجموعه طنز «دور دنیا با زیر شلواری» مجموعه نثرهای طنز عبدالله مقدمی در مورد کشورهای مختلف جهان است. مقدمی در این کتاب با نگاهی رندانه و طنزآمیز، ویژگیها و وجوه مختلف کشورهای جهان را مورد کاوش قرار داده است.
نکته جالبتر در این کتاب این است که هیچکدام از اطلاعاتی که در متن آمده، با اینکه به طنز نوشته شده، ولی غیرواقعی نیست و البته این خود بر جذابیت کتاب افزوده است.
کتاب «دور دنیا با زیر شلواری» توسط انتشارات کتاب قاف در سال ۱۳۹۷ در ۲۵۶ صفحه راهی بازار نشر شد.
در بخشی از کتاب میخوانیم:
«میل تمام نشدنی انسان به کف کردن و علاقه شدیدش به تعجب، هنوز هم به جماعتی که از این راه نان میخورند نان میرساند. مثلا به آنهایی که در تانزانیا نشستهاند و دارند نان و ماستشان را میخورند یک عکس نشان میدهند که: ببینید! اینجا کشوری است که در آن هر کس نان و ماستش را بخورد و سرش توی کار خودش باشد را یک آدم بزدل و ترسو و خائن و فاقد بینش سیاسی لازم مینامند و تا قیامت باهاش حرف نمیزنند. بعد برای یک ایرانی عکس یک تانزانیایی نان و ماستخور میفرستند و میگویند: ببین داداش! دارد نان و ماستش را میخورد و با فوتبال و سیاست هم کاری ندارد. (اینجا سه تا شاخ گنده روی سر ایرانی سبز میشود.)
حالا ما در این کتاب میخواهیم چه کنیم؟ سفرنامه بنویسیم یا عجایبنامه؟ راستش احتمالا هر دو. تنها چیزی که نمینویسیم خالیبندی است. باز هم احتمالا شما تا به حال به ممالک دنیا این طوری نگاه نکردهاید. البته تقصیری هم ندارید. اخبار ساعت ۹ شب مگر در مورد ساعت خواب اهالی کره شمالی حرفی میزند؟ یا در مورد آداب خوردن پیتزای ایتالیایی؟ یا اعتقادات انگلیسیها در مورد روح ریچارد چهارم؟
خبرهای تلویزیون پر شده از اظهارات فلان نخست وزیر، فلان کشور و صحبتهای بهمان رییسجمهورِ بهمان کشور و قتل و غارت و کشتار در دنیا! خب به نظر شما خبر اشغال شدن فلان شهر و انفجار فلان نقطه مهمتر است یا اینکه بدانیم توی نروژ ۷۰ شبانه روز شب است؟ در واقع هفتاد شبانه شب، شب است. بعد هم لابد هفتاد روزانهروز، روز! یا مثلاً پرجمعیتترین کشور عرب، از بیخ عرب نیست؟ یا اینکه الجزایر چند میلیون بربر دارد، ولی حتی یک دانه نانوایی بربری ندارد؟
همه ما میدانیم که این چیزها خیلی باحالتر و حتی مهمتر است. اما خب متاسفانه افسار جهان و البته اخبار ۹ شب دست ما نیست. پس چه بهتر که بگذاریم آنها کار خودشان را بکنند و ما هم کار خودمان را.»
شایان ذکر است؛ از عبدالله مقدمی پیش از این کتابهای «باقی قضایا»، «از اون لحاظ»، «گاز مجاز»، «مادر ما زمین» و «به زبان آدم» توسط نشرهای مروارید، قاف، قدیانی و سوره مهر منتشر شده است.
انتهای پیام/