دلیل جوش روی قسمت‌های مختلف بدن و راه درمان آن

جوش صورت تنها جوشی نیست که باید نگران آن باشید چراکه اکثر نقاط بدن در شرایط خاص ممکن است دچار جوش شود.

دلیل جوش روی قسمت‌های مختلف بدن و راه درمان آنبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آکنه و جوش پوستی، انسداد دهانه‌های ریز در پوست است که منافذ نامیده می‌شوند. آکنه توسط سه عامل اصلی ایجاد می‌شود: ریختن غیر طبیعی سلول‌های پوستی، غدد چربی بیش از حد فعال و تکثیر باکتری‌های ایجاد کننده آکنه!

این عوامل با تغییرات هورمونی در برخی از مراحل زندگی هچون بارداری، پری منوپوز (حوالی یائسگی) و یائسگی در بدن ایجاد می‌شوند.

علل شایع

از آنجا که جوش و آکنه پوستی رایج‌ترین بیماری پوستی در ایالات متحده است که در هر زمان حدود ۵۰ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد، در شرایط بسیار مختلفی ایجاد می‌شود و تا حدودی به این واقعیت نسبت داده می‌شود که این یک وضعیت پیچیده است. عوامل زیر اغلب باید برای ظهور جوش و آکنه به کنار هم بیایند.

عوامل فیزیولوژیکی

برای ایجاد آکنه باید سه عامل مهم فیزیولوژیکی کنار هم قرار گیرند:

غدد چربی بیش فعال: اکثر افراد آکنه و جوش پوستی را به پوست چرب نسبت می‌دهند. پوست ما دارای غددی بنام غدد سباسه است که مسئول ایجاد چربی پوست هستند. به این چربی تولید شده سبوم گفته می‌شود. سبوم روی سطح پوست مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند، هنگامی که سبوم درون منافذ گرفتار می‌شود انسداد ایجاد می‌شود. این مهم است که بدانید حتی افرادی که پوست خشک دارند نیز می‌توانند بروز آکنه یا جوش پوستی را تجربه کنند. این چربی‌ای است که در منافذ فرو می‌رود و باعث انسداد (کومدون) می‌شود.

ریختن غیر طبیعی سلول‌های مرده پوست: در طول زندگی شما، پوست شما به طور مداوم خود را با تولید سلول‌های جدید پوست مجددا تجدید می‌کند و سلول‌های قدیمی پوست از بین می‌روند. به این فرآیند گردش سلولی یا پوسته ریزی گفته می‌شود. در پوستی که مستعد آکنه است، این روند گردش سلولی به درستی اتفاق نمی‌افتد.

در عوض سلول‌های پوستی بیشتری نسبت به نمونه ایجاد می‌شوند و سلول‌های ایجاد شده‌ی بیشتر از حد مورد نیاز، در اطراف به حالت معلق در می‌آیند. به این روش هایپرکراتوز گفته می‌شود. این سلول‌های پوستی اضافی، منافذ را مسدود می‌کنند و همچنین باعث ایجاد کومدون می‌شوند.

تکثیر باکتری‌های ایجاد کننده آکنه: سومین عاملی که باعث ایجاد آکنه می‌شود، جمع شدن باکتری‌های ایجاد کننده آکنه در درون منافذ است. این باکتری یک ساکن طبیعی پوست است و به هیچ وجه نشانه ناپاک بودن یا آلوذگی نیست. اگرچه برای مبتلایان به آکنه بیشتر این باکتری‌ها روی پوست وجود دارند و پوست نسبت به آن‌ها حساس‌تر است. این باکتری‌ها پوست را تحریک می‌کنند و باعث ایجاد التهاب می‌شوند که ما این التهاب را به عنوان جوش‌های ملتهب می‌بینیم.

نقش هورمون‌ها

آیا تا به حال برایتان اتفاق افتاده که صبح از خواب بیدار شوید و متوجه ایجاد یک جوش بر روی پوستتان شوید و از خودتان بپرسید چگونه به طور کاملا ناگهانی این جوش ظاهر شده است؟ این اتفاق تنها یک علت دارد: در یک کلام، هورمون ها.

هورمون‌ها نقش بزرگی در ایجاد آکنه دارند. مسئولین اصلی در اینجا هورمون‌های آندروژن هستند: استروژن و تستوسترون.

هورمون‌های آندروژن، به ویژه تستوسترون، غدد چربی را تحریک می‌کنند و چربی بیشتری تولید می‌کنند. نشانه‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد آندروژن‌ها منافذ را به خانه‌ای مناسب‌تر برای باکتری‌های ایجاد کننده آکنه تبدیل می‌کنند.

همچنین با توجه به اینکه آکنه در دوران بارداری و یائسگی نیز بروز می‌کند، استروژن و پروژسترون می‌توانند نقش مهمی در رشد آکنه داشته باشند، اما، اما تاثیر دقیق آن‌ها بر غده‌های چربی چندان روشن نیست.

به بیان ساده تر، اگر سه عامل تحریک کننده در پوست وجود داشته باشند، هورمون‌ها تطبیق دارند و باعث ظهور آکنه می‌شوند.
همچنین بخوانید: آیا لبنیات باعث جوش صورت می‌شود؟

علل کمتر شایع

اگرچه این‌ها علل اصلی آکنه محسوب نمی‌شوند، اما ممکن است این عارضه‌ها باعث بروز آکنه در برخی از افراد شود. این علل شامل موارد زیر هستند:

لوازم آرایشی (محصولات آرایشی، مرطوب کننده، ضد آفتاب و امثال آن‌ها باعث مسدود شدن منافذ پوست شده و و باعث ظهور آکنه بر روی پوست می‌شود.)

عرق کردن
گرما و اصطکاک (این می‌تواند یک نوع آکنه به نام آکنه مکانیکا ایجاد کند)
مصرف برخی دارو‌های خاص (از جمله قرص‌های ضد بارداری، دارو‌های ضد تشنج، لیتیوم و استروئیدها)

بیشتر اوقات، جوش و آکنه ناشی از دارو‌های خاص، آکنه نیستند، بلکه نوعی جوش هستند که باعث ایجاد جوش‌های صورت مانند آکنه می‌شود. اگر دارو مصرف می‌کنید و شاهد بروز جوش‌هایی رو صورتتان هستید، در این مورد با پزشکتان مشورت کنید.
آکنه در مراحل مختلف زندگی در حالی که سال‌های نوجوانی رایج‌ترین و اولین سال‌های رشد آکنه محسوب می‌شوند، اما به دلیل جابجایی هورمونی در بدن، آکنه در سایر مراحل زندگی نیز شایع است، برخی از این مراحل شامل موارد زیر است:

بلوغ
بارداری و بلافاصله بعد از زایمان
تولد
یائسگی و دوران حوالی یائسگی
زمانی قبل از زمان قاعدگی شما (که اغلب به آن آکنه PMS گفته می‌شود)
ژنتیک

ژن خاصی وجود ندارد که باعث آکنه شود. در عوض عواملی که باعث افزایش آکنه می‌شوند، صفاتی هستند که می‌توانند به ارث برسند. اگر والدین یا خواهر و برادر شما در هر نقطه از زندگی دچار آکنه شده اند، احتمالاً شما هم در بعضی مواقع دچار آن خواهید شد.

حکایت‌ها و شایعات

برخی از داستان‌های قدیمی نقل شده از افراد در مورد آکنه، مردم را از درمان مناسب باز می‌دارد.

این موارد باعث ایجاد آکنه نمی‌شود:

غذا‌هایی مانند شکلات، چیپس سیب زمینی، پیتزا یا غذا‌های سرخ شده
نشستن صورت به اندازه کافی، یا کثیف بودن

لمس صورت

همچنین به یاد داشته باشید که آکنه مسری نیست، بنابراین نمی‌توانید آن را از شخص دیگری بگیرید. در حالی که رژیم غذایی باعث ایجاد آکنه نمی‌شود، اما بین برخی از غذا‌های خاص و شدت آکنه ارتباط احتمالی وجود دارد. برای اثبات ارتباط قطعی باید تحقیقات بیشتری انجام شود، اما مطالعات نشان می‌دهد که لبنیات و همچنین غذا‌های دارای شاخص گلیسمی بالا (به عنوان مثال کربن‌های تصفیه شده) ممکن است آکنه‌های موجود روی پوست را بدتر کنند.

و، اما سخن پایانی …

مهمترین چیزی که باید هنگام بروز آکنه به یاد داشته باشید این است: این تقصیر شما نیست. آکنه ناشی از کاری که شما انجام داده یا انجام نداده اید، نیست، فقط بعضی از افراد مستعد ابتلا به آن هستند. جوش و آکنه پوستی قابل درمان است. اگر با محصولات بدون نسخه نتیجه خوبی کسب نمی‌کنید، دارو‌های ضد آکنه بدون نسخه بسیار زیادی وجود دارد که ممکن است برای شما مفید باشد. برای شروع روند درمان بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

منبع: آلامتو

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۷ ۲۱ آبان ۱۳۹۹
توروخدا راه حل بگین
Iran (Islamic Republic of)
هستی
۰۱:۴۵ ۲۹ مرداد ۱۳۹۹
کاش راه درمانم نوشته بودید شاید بعضیا پول ندارن برن دکتر