در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

وضعیت کسب و کارها در دوران پسا کرونا چه می شود؟

فیروزی گفت: دولت باید با تیم قوی دانشگاهی به همراه شورای هماهنگی اقتصادی سیاست پسا کرونایی تدوین کند.

کرونا لزوم دولت الکترونیک را عیان کرد / دولت هوشمند مانع احتکار  ماسک و دستکشعلی فیروزی، رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار در گفت‌وگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به شرایط ویژه کسب و کارهای داخلی و خارجی در مواجهه با ویروس کرونا و سرعت بخشیدن به اعطای مجوزهای کارگاه ها، گفت: وزارت امور اقتصادی و دارایی تسهیل کننده صدور مجوزهای کسب و کار است، یعنی مرکز پایش مسیر صدور مجوزها را هموارتر و زمان را کوتاه تر می کند چرا که مسئول اصلی صدور مجوزها خود نهادهای مربوط به آن کسب و کار هستند.

بحران کرونا قابلیت های خوبی را نمایان کرد

وی با اشاره به قول وزیر صمت برای اعطای مجوزهای ۲۴ ساعته برای تولید مواد خاص در برخی کارگاه ها نیز افزود: وزارت صمت مجوزهایی که قرار بود ظرف مدت چند ماه صادر کند را به علت شرایط بحرانی و خاص در ظرف مدت کوتاه تری اعطا می کند و این نشان می دهد که ویروس کرونا در برخی بخش ها بحران را به فرصت تبدیل کرده و پتانسیل نهفته دستگاه ها را نشان می دهد.

فیروزی ادامه داد: یعنی این توان در دستگاه های ما وجود دارد که با زمان کمتری به فعالان اقتصادی اجازه ایجاد اشتغال بدهند. مواردی که در حالت عادی به زور می توانستیم به دستگاه ها بقبولانیم، حال شاهد اجرای آن ها هستیم.

رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود محیط کسب و کار تصریح کرد: ویروس منحوس کرونا نشان داد که اندازه کارکنان دولت نیز بسیار زیاد است و ما می توانیم دولت را خیلی سبک تر به روش کاربرد الکترونیکی و مجازی مدیریت کنیم.

وی افزود: با همه این اوصاف امیدواریم دولت ها درس بگیرند که در شرایط عادی هم می توان در صدور مجوزها زنجیره وار و سریع تر عمل کرد.

فیروزی با اشاره به شرایط ایجاد شده برای کسب و کارها گفت: این روزها همه می دانیم این کسب و کارها در سراسر دنیا با کاهش سمت تقاضا به مشکل بر خوردند. باید دید پس از گذر این دوران چه سیاست هایی در پیش گرفته می شود تا منجر به تحریک تقاضا شده  و تشدید تورم رخ ندهد.

تیم دانشگاهی پای تدوین سیاست های پسا کرونایی بیایند

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که مسئول چینش سیاست های پسا کرونایی کیست؟ گفت: شخص یا دستگاه خاصی را نباید موظف به این امر مهم بدانیم، بلکه همگی به همراه قشر عظیم دانشگاهی باید راهکار و سیاست های اعمالی را تدوین و اجرایی کنند تا وضعیت بعد از ریشه کن شدن این بیماری بدتر نشود.

فیروزی گفت: شورای هماهنگی اقتصادی باید خیلی دقیق روی وضعیت بازارها پس از ویروس کرونا کار کند. این اتفاق جهانی است و تنها ایران را دچار مشکل نکرده است.

وی بیان کرد:  برخی ها می گویند این بحران اقتصادی از بحران سال ۲۰۰۹ که اروپا با آن دست به گریبان بود نیز بدتر  خواهد بود و نیازمند برنامه ریزی جدی برای کسب و کارهای خرد و متوسط است.

دیپلماسی اقتصادی راه تبدیل تهدید کرونا به فرصت است

رئیس مرکز ملی مطالعات، پایش و بهبود فضای کسب و کار تصریح کرد: یکی از بخش هایی که باید به طور خاص روی این موضوعات کار کند، حوزه دیپلماسی اقتصادی است چرا که بحران ویروس کرونا جهانی است.

وی افزود: کشش خاص کشورهای همسایه به کالاهای خاص از جمله کالاهای پزشکی منجر می شود که در صورت برنامه ریزی دقیق،  حتی نیاز بازارهای همسایه برای اقلام پزشکی را در دست بگیریم. به قول گفتنی در بحران ها فرصت ها نمایان می شوند.

فیروزی ادامه داد: به واسطه تقاضا در کشورهای همسایه و شاید فراتر می توان راهی برای رونق و تبدیل تهدید به فرصت پیدا کرد. جمعی باید این زمان ها را مستند سازی کنند.

او بیان کرد: کسب و کارهای پلتفرمی بهترین روزها را پیش روی خود دارند تا بتوانند کسب در آمد کنند و از طرفی کسب و کارهای سنتی بهترین فرصت برای تبدیل شدن بخشی از کارشان به پلتفرم، دارند.

فیروزی توضیح داد: حتی این روزها دولت و نهادها باید اهمیت جدی دولت الکترونیک را درک کنند و دولت را به معنای واقعی الکترونیکی مدیریت کنند.

وی افزود: این نباشد که یک بار مسیر را الکترونیک پیش برویم و یک بار پرینت بگیریم. کارمندان باید با فضای دولت مجازی و الکترونیک آشنا باشند، شاید شرایط به نحوی برسد که افراد تا مدت موقتی امکان خروج از منازل را نداشته باشند و دولت باید پاسخگوی نیازهای آن باشند.

دولت الکترونیک واقعی، به دنبال احتکار ماسک نمی رود

فیروزی ابراز کرد: در بحث تولید و توزیع هم به همین منوال است یعنی زنجیره دولت الکترونیک به قدری به هم پیوسته باشد که ما بدانیم چه کالایی از کجا تولید به کجا می رود و مصرف کننده نهایی این کالا کیست.

وی افزود: زمانی که کد شناسه های کالا به همراه اجناس باشد دیگر لازم نیست که در بحران ها با تعزیرات و ناجا به دنبال کشف انبارهای احتکار باشیم چرا که می دانیم چه کالا کجا و چه مقدار است.

فیروزی با اشاره به کاهش میزان تاثیر ویروس کرونا به کسب و کارها توسط دولت ها اظهار کرد: دولتی ها البته این روزها به سراغ تولیدات آمده اند و ما هم تلاش هایی کردیم. تنفس در حوزه بیمه، مالیات و بدهی بانک ها برای اقساط بدهی هاست که خوشبختانه بانک های خصوصی و دولتی هم پای کار آمده است.

این مقام مسئول در پایان گفت: با اطمینان به انجام تنفس ها قدم بر می داریم تا حال کسب و کارها را بهتر کنیم و از این دوران عبور کنیم. ساختن فرصت از تهدید ها کاریست که باید عملیاتی کنیم کشور ما دارای منابع بسیار غنی است که حتی تحریم هم نمی تواند جلوی پیشرفت آن  را بگیرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
۴۸۰۰
۱۸:۰۰ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
شما که خوبه دولت یه خورده به فکرتان هست بدبخت افغانی ای بر اسیری کز یاد رفته باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۰ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
دنیا واسه کارمندان خوبه چه کارباشه چه کارنباشه و تعطیل باشه پولشونو میگیرن اضافه هاشم میگیرن پاداش میگیرن تعطیلی فراوان میگیرن بعداز خودشون زناشون و بچه هاشون و نوه هاشون و ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دختراشون تا نوه هاشون صدساله دیگه
استفاده میکنند . بقیه مردم باید چیکارکنند .
Iran (Islamic Republic of)
وطنم
۱۱:۵۸ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
yjc میشه پیگیری کنید ببینید چطور تعداد مبتلایان افزایش پیدا میکنه؟ یعنی مبتلایان جدید، فامیل مبتلایان قبلیه یا اینکه تعداد زیادی بیمار در خیابان ها هستند؟ یا اینکه کسی داره ویروس رو عمدی پخش میکنه؟ یا کسانی که در تولید سیستم بسته بندی مواد غذایی کار میکنند ...
Iran (Islamic Republic of)
SS
۱۱:۰۳ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
سلام من شغلم گیم نت هس از هشتم این ماه تا الان به دستور بهداشت و اصناف شهرمون کارم تعطیله خودمم انصافا دلم نمیومد باز کنم بچه های مردم مریض بشن ولی خب الان با این همه قسط و بدهی چه کنم از کجا بیارم بخورم من ۴ ماهه ازدواج کردم چه کار کنم؟فکر نمیکنم اصلا کسی شغل منو جزء آمار مشاغل بیاره که بسته حمایتی شاملم بشه از مسئولین میخوام مشاغل مثل ما رو هم مشمول بسته های حمایتی قرار بده.ممنون.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۰:۴۱ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
شما کالای داخلی رو تامین کن نیاز همسایه پیش کش خسته شدیم از این همه دردسر و مشکلات خود ساخته
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۰:۴۱ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
شما کالای داخلی رو تامین کن نیاز همسایه پیش کش خسته شدیم از این همه دردسر و مشکلات خود ساخته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۱ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
خسته شدیم از این همه دردسر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۷ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
باشه بابا تو راس میگی و همه چی گل و بلبله
Iran (Islamic Republic of)
محمدامین
۱۰:۱۹ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
خواهشا یه فکر اساسی کنین برای مهارش خیلی ها کارشون فلج شده خیلی ها برای نون شب گرفتار شدن یکم بفکر مردم هم باشین مردم شما هم نرین از خونتون بیرون تا ریشه کن بشه این لعنتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۷ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
بخدا ما همه چیز داخل کشور داریم.ابرقدرت مواد اولیه ابرقدرت نخبه ابرقدرت علم و فناوریهای جدید و کشور جهان هزارم در انتخاب مسوولین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۱ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
بابا فعلا نمی خواد واسه پسا کران و پسا بحران فکر کنید و برنامه بنویسید
فعلا کرونا و بحران ناشی از آن را حل کنید بعد وقت هست برای برنامه دادن پسا کرونا
Iran (Islamic Republic of)
خالد
۰۹:۱۷ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
اگر از اول روزی جلوی ورود و خروج 4 تا هواپیما رو میگرفتید نباید الان جلوی این همه ادم و اقتصاد وایسید
شاید سهام دار اژانس های هواپیمایی فراد خاصییند!!!
Germany
ناشناس
۰۸:۲۸ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
یعنی در مدت یک هفته مسولین با کرونا صحبت کردن قرار شد آخر هفته بره خونشون حالا هم زمان پساکرونا شروع شده!!!
Iran (Islamic Republic of)
...
۰۷:۰۱ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
به فکرکارگران باشید هم کارکم هست هم پول نمیدن الانم وضع بدترشد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۱۶ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
مثل همیشه کشور ما تو برنامه ریزی آخر تو همه چیز آخر بجز شعار دادن اون اول !!! مردم گرفتار و کشور فلج
Iran (Islamic Republic of)
محمدامین
۱۰:۱۷ ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
امیدت به خدا باشه نه بنده ی خدا
آخرین اخبار