زوایایی پنهان از ماجرای استقرار گسترده تجهیزات نظامی امریکا در عراق + تصاویر

در گزارش پیش رو اطلاعاتی درباره استقرار گسترده تجهیزات نظامی امریکا در عراق را مشاهده می‌کنید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حوادث هفته‌های گذشته در عراق و حملات راکتی عمدتا ناشناس و شاید تعمدی به پایگاه‌های نظامی امریکا در مناطق مختلف این کشور موجب شد تا فرماندهان امریکایی با اعلام عقب نشینی از برخی از مقر‌های چند ساله خود در این کشور و واگذاری آن به ارتش و پلیس فدرال عراق، نمایشی جذاب در خصوص کاهش حضور نظامی در این کشور اجرا کردند. اما آیا تخلیه چند پایگاه درجه دوم و کم اهمیت به معنای کاهش حضور نظامی اشغالگران در خاک عراق بوده است؟

تمرکز شدید نظامیان امریکایی در پایگاه‌های بزرگ

اگر به اسامی منتشر شده از پایگاه‌های تخلیه شده توسط ارتش امریکا نگاهی بیندازیم کاملا واضح است که این مقر‌ها اهمیت و استفاده چندانی برای نیرو‌های امریکایی در ادامه حضورشان در خاک عراق نداشته است. پایگاه هوایی K ۱ واقع در استان کرکوک هیچگاه شاهد حضور گسترده نیرو و تجهیزات از سوی ارتش امریکا نبوده و در منطقه بحران قرار نداشت. حضور در پایگاه هوایی بلد در استان صلاح الدین نیز بیشتر به شکل مستشاری و آموزش پرسنل نیروی هوایی عراق طبق قرارداد نظامی میان دو کشور بوده است. به شکل عجیبی در حملات به این پایگاه نیروی هوایی عراق نیز همواره این پرسنل عراقی بودند که کشته و زخمی می‌شدند. پایگاه‌های نظامی حبانیه و القائم نیز بیشتر در دوره مبارزه ارتش و نیرو‌های مردمی عراق علیه تروریسم تکفیری داعش در استان الانبار مورد استفاده قرار می‌گرفتند.

در نقطه مقابل نیرو‌های امریکایی با تمرکز قوا در دو بیس اصلی خود یعنی کمپ تاجی در شمال بغداد و عین الاسد در الانبار اقدام به استقرار تجهیزات جدید نظامی در این دو منطقه کردند.

ورود سامانه‌های پاتریوت و ده‌ها بالگرد نظامی به فرودگاه اربیل
تمرینات نظامی ارتش امریکا در پایگاه عین الاسد

ورود سامانه‌های پدافندی جدید به پایگاه عین الاسد

اگرچه ورود هواپیما‌های ترابری ارتش امریکا و تخلیه سامانه‌های نظامی این کشور در پایگاه هوایی عین الاسد شدیدا سانسور شده و کلیه وبسایت‌های ارائه دهنده تصاویر ماهواره‌ای نیز ملزم به سانسور و حذف تصاویر این پایگاه از دیتابیس خود شده‌اند، اما استقرار دو سامانه پدافندی پاتریوت و CRAM و چند تمرین نظامی در این منطقه برای شبیه‌سازی حملات راکتی توسط منابع رسمی ائتلاف ضد داعش و وزارت دفاع امریکا تایید شده است.

ورود سامانه‌های پاتریوت و ده‌ها بالگرد نظامی به فرودگاه اربیل
بیانیه بخش فارسی زبان فرماندهی مرکزی امریکا در خصوص ورود سامانه‌های پدافندی به خاک عراق

استقرار سیستم پاتریوت در پایگاه عین الاسد در سال ۲۰۱۶

به هنگام حملات انتقامی موشکی کشورمان به پایگاه هوایی عین الاسد حدس و گمان‌های مختلفی در خصوص وجود یا عدم وجود سیستم‌های پدافندی در این پایگاه منتشر می‌شد. آخرین تصویر ماهواره‌ای موجود از این پایگاه با حضور سامانه پاتریوت نیز مربوط به سال ۲۰۱۶ است.

ورود سامانه‌های پاتریوت و ده‌ها بالگرد نظامی به فرودگاه اربیل

سامانه برد کوتاه CRAM نیز در واقع مدل زمین پایه سیستم‌های فالانکس نیروی دریایی امریکا است که در بحث مقابله با راکت‌های سبک یا خمپاره‌های شلیک شده از سوی قوای مهاجم استفاده می‌شود و در سال‌های اشغال خاک عراق نیز برای مقابله با حملات راکتی القاعده به منطقه سبز بغداد استفاده می‌شد.

ورود سامانه‌های پاتریوت و ده‌ها بالگرد نظامی به فرودگاه اربیل
سامانه پدافندی CRAM

فرودگاه اربیل؛ ابر پایگاه جدید نظامیان امریکایی

همزمان با نقل و انتقالات نظامی به پایگاه عین الاسد، بسیاری از منابع از رویکرد مشابه در منطقه اقلیم کردستان عراق و پایگاه نظامیان امریکایی در اربیل سخن می‌گفتند. اما تا چندی پیش نیز هیچ گونه تصاویری از کمیت و کیفیت تجهیزات مستقر شده در این مکان در دسترس نبود.

تا اینکه برخی منابع عراقی از طریق تصاویر ماهواره‌ای MAXAR اطلاعات جالب و تکان دهنده‌ای را از توسعه شدید بخش نظامی فرودگاه اربیل منتشر کردند.

در این تصاویر حجمی از تسلیحات مختلف نظیر بالگرد‌های ترابری و تهاجمی، سامانه‌های پدافندی پاتریوت، هواپیمای ترابری_جاسوسی و ... در این پایگاه متمرکز شده است که در سال‌های اخیر در هیچ پایگاه دیگری حتی ابر پایگاه عین الاسد نیز دیده نشده بود.

آنچه که از طریق این تصاویر قابل استخراج و نتیجه گیری است، حضور حداقل ۱۶ فروند بالگرد تهاجمی AH ۶۴ آپاچی، ۳ فروند بالگرد ترابری UH ۶۰ بلک هاوک، ۶ فروند CH ۴۷ شینوک، ۱ فروند هواپیمای ترابری C ۱۳۰، چهار فروند هواپیمای باری سبک King Air و ۵ واحد پدافندی پاتریوت در قالب ۲ آتشبار را نشان می‌دهد.

عجیب‌ترین نکته در این میان اشاره منبع منتشر کننده تصاویر به آشیانه موقت جنگنده‌های نسل پنجم F ۳۵ در این پایگاه حداقل برای ۲ فروند جنگنده است. البته منبع فوق اشاره می‌کند که سند تصویری مستقیم از حضور این جنگنده در پایگاه اربیل را در اختیار ندارد، اما ابعاد و طراحی این شلتر‌ها مشابه استقرار آن در پایگاه‌های امریکایی در سایر کشور‌های عربی نظیر امارات و عربستان است.

اعتبار این تصاویر توسط برخی دیگر از کاربران متخصص در زمینه تحلیل تصاویر ماهواره‌ای نیز تایید شده و چند شرکت دیگر خصوصی نیز تصاویر مشابه در همین بازه زمانی از استقرار این تجهیزات در منطقه کردستان عراق منتشر کرده‌اند.

منبع: مشرق

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۲ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
دوستان از سلاح A2 اطلاع دارید...
فقط ایران و روسیه این سلاحو دارند.برید یه سرچ کوچولو بزند و فیلمشو از آپارت ببینید

آمریکا تحت هیچ شرایطی حتی فکر حمله به ایرانو هم نمیکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۹ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
همانگونه که آمریکا با ادعای حمله پیش دستانه ، نسبت به ترور شهید سردار حاج قاسم سلیمانی اقدام نمود ، ایران نیز باید با اقدام پیش دستانه تمامی پایگاه هایی را که استعداد حمله به ایران را دارد با خاک یکسان نماید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۴ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
یه گروه شیر مرد عراقی میخواد که با نفوذ به پایگاه ها همه را یکجا بفرسته به هوا،
بامید پیروزی و فرج آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف. انشالله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۸ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
مرگ بر آمریکا
Iran (Islamic Republic of)
پهباد
۱۰:۴۷ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
خب یکسری چیزها را در تصاویر ماهواره ای حذف میکنند پهپاد های بومی که می تونند قشنگ فیلم و عکس بگیرند و به پایگاه ارسال کنند.حالا امریکا هر چی دلش بخواد تصاویر ماهواره ای را دستگاری کنه تصاویر پهپاد های بومی را که نمی تونه دستکاری بکنه .......
Iran (Islamic Republic of)
قاسم
۰۷:۲۴ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
مردم قهرمان عراق اگر این غارتگران را از خاک خود بیرون نیاندازید روزگار خود و نسل های آینده عراق از فلسطینیها هم تیره تر خواهد شد. امروز عراق به جوانان فدا کار بیش از هر زمان نیاز دارد.ببینید این جانیان با سوریه و خود راق چه کردند؟به امید روز جشن بیرون ریزی جانیان آمریکایی از عراق
Iran (Islamic Republic of)
فری
۱۴:۱۹ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
جوانان عراق با شکم خالی گرسنگی وبدون امید به اینده چطور با امریکا که ابر قدرت دنیاست مقابله کنه
شما برو عراق رعیس ستاد مشترک عراق بشو
چیزی نمیدونید نظر ندید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۱ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
اتفاقات واقعا عجیبی در حال رخ دادن هست که در هیچ مقطع از تاریخ شاهدش نبودیم
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۷:۰۵ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
آمریکا از ترس حملات کوچک دست به این اقدام زده در ثانی آمریکا با این تِغییرات قصد حضور طولانی مدت در عراق را دارد و حتی به دنبال ایجاد پایگاهی بجای اینجرلیک در ترکیه است که با توجه به رویکرد ترکیه در نزدیکی شدن به روسیه قصد تنبیه ترکیه را دارد.
Iran (Islamic Republic of)
عوام بی سواد
۰۷:۰۵ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
در ابن شرایط رکود اقتصادی و کم شدن نیاز جهان به نفت و پایین آمدن قیمت آن و مشارکت کم مردم در انتخابات شاید بهترین عامل فشار ما از دست رفته و باید خیلی مواظب بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۵ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
هرچه که هست آمریکا در عراق اشغالگره و باید از این کشور خارج بشه ، این موضوع با انجام عملیاتی تروریستی با تاکید بیشتری مورد درخواست مردم و کشور ایران به عنوان صاحب خون سردار بزرگ و شهید ماست .
Russian Federation
ناشناس
۰۵:۵۶ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
#مستعمره چین
Iran (Islamic Republic of)
سید
۰۵:۲۴ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
با سلام و خسته نباشید تشکر از سایت خوبتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۲۸ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
نشانه ضعف آمریکای تروریست است دست وپامیزنه نابودمیشوید بدست مقاومت کورخوندید اسرائبل رادرکمتراز 10دقیقه نابودخواهیم کرد مامرد جنگیم وخیلی دوست داریم بجنگ تروریستهای آمریکایی برویم ونسلشان رادرمنطقه بخشکانیم فقط منتظر ندای رهبریم فقط تک اشاره نابوده اسرائیل وتمام پایگاههای منطقه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۵۱ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
بنظر بنده مسیر شلیک موشکهای ایران به اسرائیل راقصد کنترل دارد ولی خدارا شکر که دشمنان ما از احمقانند
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۰۱:۴۸ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
به نظر من آمریکا میخواد دسترسی راکت های گروه های جهادی رو به نزدیکی نیروهاش کم کنه و چون فک میکنه ایران در صورت درگیری دست به عملیات چریکی میزنه و نمیتونه از نیروی هوایی و موشکی استفاده کنه جنگ رو به صورت رنجری پیش میبره واسه همین جمع کرده نیروهاش رو تو پایگاها تا با تمرکزشون به اصطلاح یه چکش بزرگ بسازه برای میخ ها . خوب الیته آمریکا دل به پایگاهاش تو منطقه نمیتونه ببنده ولی جنگ با ایرانم اجتناب ناپذیره . صحنه عراقم به خاطر نخست وزیرش نیست که ملتحبه واسه اینه که آمریکا در صورت جنگ با ایران یه کشوری نزدیک ایران داشته باشه که بخواد نیروهاش رو تو اون تغذیه کنه . این در واقع همون پیش درآمد طرح نیروهای آمریکاست که میخواست به کتائب حمله کنه . جنگ دقیقا بعداز انتخابات أمریکا کلید میخوره و دور دوم انتخابات آمریکا تحت تاثیر همین جنگ و تفسیرش به رییس جمهور بعدیش انتقال پیدا میکنه . البته باز این نظر منه ! شایدم اشتباه باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۳۸ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
بهتر همگی یه جا جمع بشن تو تله موش
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۷ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
اینا میخوان به ایران حمله کنن. ماباید قبل از اینکه اونا بزنن بزنیمشون.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۸ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
شاید اشتباه باشه نه
حتما اشتباه است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۴۸ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
خب یکی توضیح بده این نشانه چیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۲۰ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
امریکا انشالله هیچ غلطی نمیتونه بکنه . اگه امریکا دست از پا خطا کنه مورد حمله موشکی و هسته ای ایران قرار خواهد گرفت ونه تنها پایگاه بلکه خاک کشور عراق گودالی خواهد شد برای دفن اجساد نظامی امریکا . به خصوص روس متحد ایران و ترکیه وچین وکشورای متحد ایران امرایکا را نابود خواهند کرد .
Germany
سلام
۰۱:۴۰ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
جون مادرتون بزنید

انقدر این دست ان دست نکنید.

بزنید پایگاه های امریکا روووووووووو
Iran (Islamic Republic of)
داود
۱۱:۵۶ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
خوب اگه آمریکا به ایران حمله کنه باید پایگاهش بزنیم مگه راه دیگه ای هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۸ ۲۱ فروردين ۱۳۹۹
توکل بر خدا نترسید بریزید خون ها را ما زنده تر میشیم بعد از شهادت سردار دلها که پاکترین خون در زمان خود بود هیچ خیری ندیدیم باید انتقام خیلی سختتری میگرفتیم که نگرفتیم خداوند هم تلافی کرد