مشاهدات یک کمک‌بهیار از آخرین نفس‌های بیماران کرونایی/ با دیدن این صحنه‌ها مقلب می‌شوم

جلال کرمی می‌گوید: همیشه کار کمک بهیار‌ها در زمره سخت‌ترین مشاغل بیمارستانی نام‌برده شده؛ اما حالا در این شرایط این سختی را صد برابر کنید.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دستگاه را خاموش می‌کند. لوله داخل نای را از گلویش بیرون می‌کشد. همان لوله‌هایی که این چند روز با وسواس دقت می‌کرد که مبادا تکان بخورند و نفس‌های مصنوعی بیمار مبتلابه کرونا قطع شود، اما حالا کار از کار گذشته است. تا همین نیم ساعت پیش شش‌دانگ حواسش به او بود و علائم حیاتی‌اش را چک می‌کرد. با اینکه می‌دانست وقتی بیمار مبتلا با کرونا با داشتن بیماری زمینه‌ای وقتی به دستگاه وصل شود احتمال برگشتاش بسیار کم است؛ اما امیدش را از دست نداده بود. حالا امیدش ناامید شده بود.

کمک بهیار «جلال کرمی» و دیگر همکارانش هرروز به بیماران داخل «آی سی یو» که مشاعرشان را ازدست‌داده‌اند سرکشی می‌کنند و آن‌ها را روی تخت بستری این پهلو به آن پهلو می‌کنند بازهم به امید اینکه اگر نفسی برگشت، اگر ریه سنگ شده‌ای نرم شد، زخم بستر نگیرند؛ اما امروز یکی دیگر از بیماران برنگشت.

اجساد را چه کسانی به سردخانه می‌برند؟

آخرین تقلا برای ماندن

حالا «جلال کرمی» کمک بهیار باتجربه لوله‌های متصل به بیمار را از او جدا می‌کند. تا همین چند دقیقه پیش پزشکان و پرستاران دور تخت بیمار جمع شده بودند تا او را به زندگی برگردانند. یکی تزریق می‌کرد، یکی دستگاه تنفس مصنوعی را تنظیم می‌کرد. یکی ماساژ قفسه سینه می‌داد. یکی دستگاه شوک را فعال می‌کرد؛ حتی خود آقا جلال هم که این چند روز مراقب احوالات بیمار بود، تقلای آخر را کرد تا او را به دنیا برگرداند؛ اما نشد که نشد. حالا همه رفته‌اند و آقای کرمی مانده با بیماری که ۲۰ روز از او تیمارداری کرده است و آخرین فصل از کمک‌های او به این بیمار رقم می‌خورد.

جلال کرمی پرده اتاقک بیمار را می‌کشد. تا همین چند روز در دل‌های آنها را می‌شنید. دل‌تنگی‌هایش را بردل می‌کشید، حالا بازهم تختش را مرتب می‌کند. دست‌هایش را کنارش می‌گذارد و برای آخرین بار در این بیمارستان با پارچه متقال رویش را می‌پوشاند و او را تا سردخانه بیمارستان مشایعت می‌کند.

آقا جلال متولد سال ۱۳۵۵ به دلیل سابقه طولانی در کمک بهیاری بیشتر انرژی‌اش را در بخش «آی سی یو» بیمارستان می‌گذارد. تجربه و سابقه او کمک می‌کند که بیشتر حواسش به علائم حیاتی بیماران باشد. می‌گوید: «یکی از سخت‌ترین وظایف کمک بهیار‌ها جدا کردن جسم بیمار از همین لوله‌های نفس مصنوعی و شاید حیات مصنوعی است.»

اجساد را چه کسانی به سردخانه می‌برند؟

بهترین خاطره کرونایی کمک بهیار

آقا جلال توضیح می‌دهد: «قبل از اینکه ویروس کرونا حمله کند. وقتی بیماری به دستگاه وصل می‌شد احتمال برگشت بیمار خیلی بیشتر بود؛ اما مبتلایان به ویروس کرونا احتمال بازگشت کمی دارند. هنگامی وضعیت ریه بیمار به حالت عادی برگردد و بتواند خودش نفس بکشد، لوله تنفسی خارج می‌شود و بیمار از دستگاه تنفسی مصنوعی جدا می‌شود. در این مدت تنها یک نفر از بیماران مبتلابه کرونا که به دستگاه وصل شده بود توانست زنده بماند؛ و ریه‌هایش احیا شود. این بیمار جوان ۳۳ ساله بود. در مدت ۴ روز که به دستگاه وصل بود. همکاران و همه کادر بیمارستان برایش دعا می‌کردند و چه نذر‌هایی که برای او نکردند! جوان اهل‌دلی بود. معجزه‌آسا ریه‌هایش واکنش نشان داد و آهسته‌آهسته نفس‌های طبیعی او برگشت. روزی که جوان ۳۳ ساله از بیمارستان مرخص می‌شد یکی از بهترین روز‌های کرونایی بود که به خاطر داریم. هنوز هم جویای حالش هستیم و خدا را شکر شرایط خوبی دارد.

با اینکه آقا جلال از خاطره خوبی یادکرده است؛ اما ابر غم از چشمانش محو نمی‌شود.

اجساد را چه کسانی به سردخانه می‌برند؟

این روز‌ها بیشتر نفس می‌کشم

غصه این روزهایش این است که دو نفر از همکارانش در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری و به دستگاه وصل شده‌اند. کرمی آه کش‌داری را از زیر ماسک بیرون می‌دهد و می‌گوید: «عینک، ماسک، دستکش و چندلایه لباس‌به‌تن می‌کنیم که خودمان را ایمن نگه‌داریم؛ اما می‌بینیم که هر هفته یکی از همکارانمان به ویروس مبتلا می‌شود. سکوت می‌کند و بغض در گلو، صدایش را بم‌تر بازهم نفس عمیق می‌کشد، انگار این روز‌ها بیشتر نفس می‌کشد ازبس‌که در ناخودآگاه خود در بخش مراقبت‌های ویژه قدم زده و دعا کرده که‌ای کاش برگردند این نفس‌ها.

سرش را به سمت اتاقک‌های مراقبت‌های ویژه‌برمی گرداند و می‌گوید: «وقتی بیمار آلوده به ویروس کرونا به دستگاه ولوله‌های حیاتی وصل می‌شود احتمال برگشت بسیار پایین است مخصوصاً اگر بیمار مشکل زمینه‌ای داشته باشد. ریه نمی‌تواند حمله ویروسی را دوام بیاورد. اما بااین‌حال ما بسیار دقت می‌کنیم که وقتی تخت بیمار ا مرتب می‌کنیم یا وضعیت خواب او را تغییر دهیم لوله‌ها از او جدا نشود و این کار بسیار پراسترسی است. چون با مرگ و زندگی بیمار رابطه مستقیمی دارد.»

اجساد را چه کسانی به سردخانه می‌برند؟

شاهدی بر پرده آخر

در تمام این سال‌ها مرگ بیمار‌ها برایتان عادی نشده؟ چرا این‌همه بی‌قراری از مرگ بیماران؟ نمی‌ترسید به ویروس کرونا مبتلا شوید؟ راستی از فوتی‌های کرونایی نمی‌ترسید؟

فکر می‌کنم هیچ‌کدام از سؤال‌هایم را نشنیده باشد؛ از چهره بی‌تفاوتش این برداشت را می‌کنم؛ اما بعد از چند ثانیه جواب می‌دهد. «اول سؤال آخرتان را جواب می‌دهم. ترس؟ از بیماری که عمرش سرآمدِ بترسم؟ ترس ندارد؟ اما هر بار با دیدن اجساد منقلب می‌شوم. بی‌قرار می‌شوم. راستش اگر انسانی از مرگ هم نوع خود منقلب نشود، انسان نیست.

من تا همین چند روز پیش با همین بیماری که امروز او را از لوله‌های حیاتی جدا کردم هم‌صحبت بودم، گاهی غذا به دهانشان می‌گذاشتم. از نگرانی‌هایش می‌شنیدم. در دل‌هایش را به جانم ریختم. حتی وقتی دیگر مشاعرش هم کار نمی‌کرد به او سر می‌زدم جابه‌جایش می‌کردم به امید اینکه اگر خوب شوند زخم بستر نگیرد.

من برای جسم آن‌ها هم احترام قائلم. بعد از مرگشان با آن‌ها خداحافظی می‌کنم. خدا رو شکر این روز‌ها اتفاق خوبی در بیمارستان‌ها افتاده، طلبه‌های جهادی بعدازاینکه بیمار فوت می‌کند همان موقع روی بستر بیمار حاضر می‌شوند و یک سری مراسم را به‌جا می‌آورند. همین باعث تسکین دل ما و آرامش میت می‌شود. من این آرامش را باجان دلم لمس می‌کنم. بعدازاینکه طلبه‌های می‌روند. بازهم ما، کمک بهیار‌ها با جسم بیمار تنها می‌مانیم کار‌های اولیه‌اش را انجام می‌دهیم؛ و دست‌آخر او را در متقال می‌گذاریم تا سردخانه بیمارستان همراهی می‌کنیم.»

اجساد را چه کسانی به سردخانه می‌برند؟

از جسد نترسید از خودتان بترسید

حالا جواب سؤال بعدی را می‌دهد. نمی‌ترسید که با تماس با اجساد بیماران کرونایی شما هم آلوده شوید؟ کمی فکر می‌کند و می‌گوید: «خیلی‌ها فکر می‌کنند جسم متوفی باعث انتقال بیشتر ویروس است، اما این‌طور نیست بیمار وقتی تنفس دارد احتمال انتقال بیشتر است. وقتی بیمار فوت می‌کند دیگر تنفسی ندارد، عطسه‌ای ندارد سرفه‌ای ندارد که من به‌عنوان کمک بهیار نگران باشم که به من انتقال دهد.»

اجساد را چه کسانی به سردخانه می‌برند؟

به ما رحم کنید

جلال کرمی می‌گوید: همیشه کار کمک بهیار‌ها در زمره سخت‌ترین مشاغل بیمارستانی نام‌برده شده؛ اما حالا در این شرایط این سختی صد برابر کنید. با گذراندن شیفت‌های طولانی این روز‌ها رفتن به خانه بر ما حرام شده است. البته که به خانه می‌رویم؛ اما بهتر بود که در بیمارستان بمانیم وقتی به خانه می‌رویم اضطراب و استرس به سراغم می‌آید الآن دو ماه است که خودم را دریکی از اتاق‌های خانه‌مان قرنطینه کرده‌ام. دو ماه است بچه‌هایم را یکدل سیر ندیده‌ام. حتی سفره غذایم را از آن‌ها جدا کرده‌ام. اوضاع برای ما کادر درمان بسیار سخت شده. این روز‌ها تنها دل‌خوشی ما ترخیص بیماران بهبودیافته است و روز‌هایی که تعداد کمتری بیمار مبتلابه کرونا در بیمارستان پذیرش شود.

جذاب ترین اخبار امروز در سرویس وبگردی

روایتی از خودنمایی بن‌سلمان با پوشیدن لباس پلیس در بازار/ وقتی ولیعهد خام برای اداره کشور از بازی‌های کامپیوتری الهام می‌گیرد

سام درخشانی: مادرم عاقم کرد!

خواص سیر برای موی سر

ماجرای عجیب دختری که با کمک کرونا میلیونر شد

اسرار ثروت‌اندوزی شاه سعودی/ ماجرای ازدواج دوم ملک سلمان پس از رسوایی اخلاقی چه بود؟ + تصاویر

ذکر «وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ» بعد از صلوات سند دینی دارد؟

این جملات سمی را هرگز به کودکتان نگویید!

ناگفته‌های عضو شورای شهری که درگذشتگان کرونایی را غسل می‌دهد!

شگفتانه‌های موشکی و پهپادی یمن در سال ۹۸

آلرژی بهاری و ۱۶ نشانه هشداردهنده

منبع: فارس

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۸ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
هیچ برگی از درخت نمی افتد مگر خدا میداند و در لوح الهی محفوظ است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۲ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
ان شاا... شما کادر درمان و خانواده های شما با حضرت زینب و امام حسین محشور شوید .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۷ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
خدا اجرتان دهد،مردم قدر شمارا میدانند،ان شاءالله دولت هم پاداش بسیار خوبی برای شما اختصاص دهد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
انشا... خداوند اجر جهاد فی سبیل ا...را به شما عطا کند خدا قوت دلاوران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۳ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
ان شا الله که خدا خیر دنیا و آخرت و سلامتی به همه اونهایی که از جان خود شون مایع میزارند تا مردم کشورمون سالم باشند عطا کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۶ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
واقعا من یکی خاک کف پای شما ها امثال شماها هستم چیزی برای گفتن نمیماند چی دارم بگویم ولی بخدا به یک چیز اعتقاد دارم خدا می خواهد چه کسانی در راس اینکارها باشند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۴ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
هم وطنان عزیز بیایید بارعایت نکات بهداشتی جدی بودن دراین مسیر به کادر درمان کمک کنیم به خدا در برابر زحمت انها کار بسیار کوچکی است
Iran (Islamic Republic of)
هم وطن
۱۵:۰۱ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
فقط میتونم بگم اجرتان با خدا
ماکه هیچ کاره مملکت هستیم ولی درمقام انسان بودن شرمنده دیدن صحنه های فداکاری همه جهادگران در هرلباس وهرجایی میشیم کاش اوناییکه اسمشون مسؤل هست گامی برای جبران این زحمتهای طاقت فرسا بردارند
Iran (Islamic Republic of)
S:e
۱۴:۴۹ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
سلام خداخیرتون بده
شماها بالاترین ذخیره برا آخرت دارین
خوشا ب سعاتتون
رحم خدا فراتر از خشم خداست
انشاا.. بزودی همه چی به حالت عادی برمیگرده
Iran (Islamic Republic of)
A3
۱۴:۴۲ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
ب الله سوگند هرکس ک رعایت نکند مدیون تک تک اعضای ملته
علل خصوص کادر درمان بسیار دلسوز و زحمت کش
الله نگهبان و نگهدار جان و دارایی های با ارزش این کادر عزیز و سخت کوش و دلسوز باش همینطور تمام مبارزگران این جنگ مصیبت بار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۸ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
اشکم در اومد
چقدر سخته خداییش
من هم بیماری زمینه ای دارم
خدایا رحم کن
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۳:۵۳ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
همه کمک بهیاران هم زحمت نمیکشد من خودم در بیمارستانم این قشر که اکثرا در حالت استراحت اند و پوشک بیماران را هم خود همراهان تعویض میکنند و هی به همراهان فقط غر میزنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۰ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
اجرکم عندالله ،خدا به شما قوت و سلامت بدهد،همه ملت ایران قدر شما رامی دانند ،برایتان دعای خیر می کنند،
Iran (Islamic Republic of)
کلرز
۱۳:۱۹ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
سرداران سلامت خیلی شرمنده تان هستیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۷ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
خدا خیرتان بدهد کادر درمانی ، مردم خدمت شما را فراموش نمی کند اما اجر واقعی با خداست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۳ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
خدا حافظ و نگهدارتان باشد انشاا.... که ثمره ی این همه تلاش و زحمت شما و همکارانتان بهبودی بیماران و سلامتی شما و خانواده هایتان باشد آمین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۱ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
من دوست دارم خودم را قرنطینه کنم ولی محتاج واقعی یه لقمه نونم و پرداخت اقساط بانک مسکن صاحب مرده که قسط اسفندرادراوایل فروردین با خون دل پرداختم و ازاونروز قرنطینه را شکستم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۵ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
برادر دنبال یه لقمه حلالت باش اما همه نکات بهداشتی رعایت کنید که خدایی نکرده جون خودت وعزیزانت ومردمت به خاطر یه کوتاهی گرفته نشه
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۱:۵۸ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
با سلام.
من هم یک کمک پرستار هستم. با جان و دل کار می کنم . اما متأسفانه شغل کمک پرستاری در کادر درمان جایگاه مناسبی ندارد . نه خدمه است نه کمک بهیار . فقط اسم کمک پرستار را یدک می کشد و از مزایای هیچ کدام بهره نمی برد.
Iran (Islamic Republic of)
مجید
۱۱:۲۹ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
درود خدا بر مدافعان سلامت...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۸ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
اجرشان با الله....انشاالله همه سلامت وپایدار باشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۱ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
کمک پرستارها و کمک بهیارها زحمت زیادی می کشند .
ولی برای کمک پرستارها ارزشی قائل نیستند .
حیف که قدر داشته هایمان را دیگر کشورها بهتر می دانند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۷ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
دیگه خوب وبد با کاستی الان فکر کنید جنگیم جنگی که خیلی ها از جان مایع گذاشتن و مردم ما دستبوس همه این عزیزان هستند
United Arab Emirates
ناشناس
۱۱:۰۰ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
خدا به همه عزیزان صبر بده،، ما می‌شنویم گریه امانمون نمیده چ برسد که آدم ببینه با چشم خودش که زیر دستگاهای تنفس دارن جون مردم انسانها
آخرین اخبار