غفاری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان:

برنامه‌های روز عاشورا در دانشگاه‌ها مجازی برگزار می‌شود

مدیرکل فرهنگی اجتماعی وزارت علوم درباره برنامه دانشگاه‌ها برای برگزاری مراسم محرم در دانشگاه‌ها توضیحاتی داد.

غلامرضا غفاری، مدیر کل فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره نحوه برگزاری مراسم محرم در دانشگاه‌ها اظهار کرد: برگزاری مراسمی که خصلت حضور جمعی را دارد به پروتکل‌ها و مواردی که از ستاد ملی مبارزه با کرونا دریافت می‌کنیم بستگی دارد.

او افزود: اگر ستاد مبارزه با کرونا اجازه حضور دانشجویان و اجتماعات در دانشگاه‌ها را بدهد، دانشجویان مراسم محرم را در دانشگاه‌ها خواهند داشت.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم ادامه داد: مراسم محرم در دانشگاه بر اساس همان موارد و پروتکل‌هایی که ستاد ملی مبارزه با کرونا در سایر مکان‌ها برای برگزاری مراسم محرم اعلام کرده است، برگزار خواهد شد.

به گفته این مقام مسئول، یک بخش فعالیت هم مربوط به وضعیت‌هایی است که در راستای مباحث مربوط به عاشورا و قیام امام حسین علیه السلام انجام می‌شود که در این زمینه اعلام کرده ایم برنامه‌های دانشجویی شامل مسابقات و کتاب خوانی و ... به صورت مجازی برگزار شود. در این زمینه‌ها محتوای لازم به صورت مجازی در اختیار دانشجویان و کسانی که می‌خواهند استفاده کنند، قرار داده می‌شود.

دستورالعمل وزارت بهداشت برای برگزاری مراسم محرم

دستورالعمل‌های مدنظر وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا نسبت به چگونگی برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم  توسط علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به شرح زیر اعلام شد:

١. دسته‌های عزاداری در محیط‌های باز با حفظ فاصله فیزیکی بین هر فرد به اندازه چهار متر مربع (از هر طرف ۱.۵ متر)

۲. زدن ماسک برای عزاداران حسینی در تمام مراسم و محافل ضروری و مهم‌ترین عامل کنترل شیوع کرونا است.

۳. افراد مسن و دارای بیماری‌های مزمن در منزل عزاداری کنند و در مجالس عمومی به هیچ وجه شرکت نکنند.

۴. برگزاری مراسم در فضای باز اولویت اصلی مجالس حسینی باشد و در صورت اضطرار در محیط‌های بسته باید یک چهارم ظرفیت مکان و با حفظ فاصله فیزیکی برگزار شود. (هر چقدر ارتفاع سقف محیط‌های بسته بلند‌تر باشد مثل ۶ یا ۸ متر، به فضای باز نزدیک‌تر است. مسئله اصلی تهویه هوا است.)

۵. حرکت هیأت‌ها از یک هیأت به یک هیأت دیگر و تجمع هیأت‌ها، یکی از عواملی است که به شدت در انتقال کرونا موثر است و نباید صورت بگیرد.

۶. جهت زنجیر زنی در دسته‌های عزاداری، حتما از زنجیر‌های شخصی استفاده شود و یا زنجیر‌ها به اشخاص تا پایان دهه عزاداری واگذار شود تا زنجیر‌ها بین افراد دست به دست نشود.

۷. استفاده از طبل و سنج و دمام و دیگر ادوات به دلیل تحرک بالای افراد و تجمع افراد یکی از عوامل انتقال کرونا است و نباید صورت بگیرد.

۸. تمهیداتی انجام پذیرد که در هنگام ورود و خروج عزاداران از مجالس تجمع مردم نباشد. مردم به نوبت و با فاصله وارد یا خارج شوند.

۹. حتی الامکان نذورات حسینی به سمت کمک‌های مومنانه و توزیع مواد غذایی درب منازل برود، اگر در جایی نذر غیرقابل تغییر بود، با نظارت کارشناس‌های بهداشتی پخت و توزیع صورت بگیرد و بصورت بیرون بر در ظرف‌های یکبار مصرف به نحوی توزیع شود که تجمع مردم را به دنبال نداشته باشد.

۱۰. مهم‌ترین مسئله که در مورد عزاداری‌ها هنوز به اتفاق نرسیده ایم، برگزاری مراسم در محیط بسته به مدت بیش از یک ساعت است.

رئیسی توصیه کرد:

- در ایام محرم شهر سفید و زرد و قرمز نداریم، دستورالعمل‌ها برای تمام شهر‌ها یکسان است و در تمام کشور مراسمات برگزار خواهد شد.

- هرچه قدر به برگزاری بیشتر هیأت‌ها کمک کنیم، بهتر است. در صورت افزایش تعداد مراسم، تجمع مردم کمتر خواهد شد.

- تنها مسیر ورود کرونا از طریق چشم و دهان و بینی است و ضدعفونی محل مراسم به صورت مقطعی اثرگذار است. مهم‌ترین نکته در کنترل شیوع کرونا التزام به استفاده از ماسک و حفظ فاصله فیزیکی است.

- توصیه ما به کوتاه کردن مراسم عزاداری حتی در محیط‌های باز است.

- نذورات مردم نسبت به چای و شربت به نذر توزیع ماسک بین عزاداران تبدیل شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار