رویترز: هدف آمریکا از تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران، نابودی برجام است

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع دیپلماتیک نوشت آمریکا با طرح قطعنامه تحریم تسلیحاتی ایران، نابودی توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ را نشانه رفته است.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری رویترز در خصوص پیامد‌های ناگوار تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران در شورای امنیت بر توافق هسته‌ای ۲۰۱۵، برجام، هشدار داد.

رویترز در مطلبی نوشت توافق هسته‌ای ایران در معرض خطر است، زیرا شورای امنیت سازمان ملل آماده می‌شود تا در خصوص تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران رای گیری کند. این خبرگزاری به نقل از برخی منابع دیپلماتیک می‌نویسد تلاش‌های دقیقه نودی انگلیس، فرانسه و آلمان برای همراه کردن چین و روسیه با خود بر سر تحریم‌های تسلیحاتی ایران تاکنون به در بسته خورده است.

یک دیپلمات چین در سازمان ملل می‌گوید تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران به هر شکلی فاقد مبنای قانونی است و تنها تلاش‌ها برای حفظ برجام را تضعیف می‌کند. هیچ شانسی برای تصویب قطعنامه آمریکا وجود ندارد.

از سوی دیگر، سفیر آمریکا در سازمان ملل با تاکید دوباره بر تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران بر مبنای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت گفت روسیه و چین می‌خواهند از پایان تحریم‌های تسلیحاتی به نفع خود سود ببرند. کلی کرفت به خبرگزاری فاکس نیوز گفت روسیه و چین منتظر هستند تا بتوانند به ایران سلاح بفروشند.

تحریم‌های تسلیحاتی ایران بر اساس توافقنامه سال ۲۰۱۵ میان ایران و گروه ۱+۵ در اکتبر امسال منقضی می‌شود و در نتیجه تحریم‌های مانع بر سر مبادلات تسلیحاتی ایران برداشته می‌شود. پیشتر آمریکا تهدید کرده است که در صورت عدم همراهی شورای امنیت، با توسل به مفاد برجام همه تحریم‌های سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی ایران را از سر می‌گیرد؛ اقدامی که البته فاقد وجهات قانونی است.

به نوشته رویترز، تحریم‌های جدید، اقدامی موسوم به عکس العمل سریع، احتمالا منجر به نابودی برجام به طور کامل خواهد شد. زیرا ایران انگیزه خود برای محدود کردن فعالیت‌های هسته‌ای خود را از دست خواهد داد. یک دیپلمات اروپایی با صحه بر این مطلب می‌گوید هدف دولت آمریکا در واقع پایان دادن به توافق هسته‌ای ایران است که در قالب تحریم تسلیحاتی آن را دنبال می‌کند.

ریچارد گوان، مدیر گروه بحران سازمان ملل می‌گوید احتمال اینکه آمریکا موفق به تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران شود، تقریبا صفر است. ۱۵ عضو شورای امنیت ۲۴ ساعت فرصت دارند تا تصمیم نهایی خود در خصوص قطعنامه ضد ایرانی آمریکا را در یک نشست عمومی اعلام کنند. منابع دیپلمات اعلام کردند تا این لحظه حمایت اندکی از قطعنامه آمریکا صورت گرفته است. گوان تاکید دارد همه در آمریکا می‌دانند این قطعنامه تنها پرده برداری از جدالی بسیار بزرگتر بر سر توافق هسته‌ای ایران است.

تصویب پیش نویس قطعنامه آمریکا مستلزم ۹ رای موافق است، اما برخی دیپلمات‌های سازمان ملل حتی توانایی آمریکا برای کسب این تعداد رای موافق را نیز زیر سوال می‌برند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار