به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش در جلسه آموزشی مدرسین طرح ملی کنترل وزن و چاقی دانش آموزان استان خراسان رضوی با بیان اینکه روند افزایش وزن کودکان و نوجوانان، آینده کشور با سونامی بیماریهای غیرواگیر مواجه خواهد بود گفت: در حال حاضر ١۴ درصد نوآموزان در هنگام ورود به مدارس با چاقی و یا اضافه وزن روبهرو هستند.
او افزود: باید روی نگرش خانوادههای دانشآموزان و افزایش آگاهی ایشان در این زمینه سرمایهگذاری شود. ٨٠ درصد مرگ و میر کشورمان ناشی از بیماریهای غیرواگیری همچون
بیماریهای قلبی و عروقی فشار خون است. سرمنشا بسیاری از آنها چاقی و اضافه وزن است.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ١/۵ درصد تولید ناخالص کشورها صرف درمان و مقابله با چاقی میشود، ادامه داد: در کشور ما نیز هزینه
دارو و درمان بیماریهای غیر واگیر بخش قابل توجهی از بودجه حوزه سلامت کشور را به خود اختصاص داده است.
حمیدی بیان کرد: یکی از موضوعات مهم در این زمینه، پیشگیری از چاقی و
اضافه وزن است. با توجه به شرایط کرونایی موجود، با افزایش ریزهخواری دانشآموزان و تحرک کم آنها روبهرو هستیم که در این صورت درصد چاقی و اضافهوزن دانشآموزان رشد خواهد کرد.
او با اشاره به اینکه به دنبال اجرای طرح کوچ به صورت فرا سازمانی و با ایجاد احساس مسئولیت درونی در جامعه هستیم، تصریح کرد: امیدواریم تمامی دستگاههای مسئول در اجرای موفق این طرح همکاری موثری با آموزش و پرورش داشته باشند.
بیشتر بخوانید:
معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش با اشاره به کاهش سه درصدی چاقی و اضافه وزن دانش آموزان به عنوان برونداد این طرح، تاکید کرد: تناسب اندام، آمادگی جسمانی و چالاکی دانشآموزان به عنوان دستاوردهای این طرح محسوب میشود. همچنین از پیامدهای اجرا این طرح صرفه جویی میلیارد دلاری در مسئله درمان، کمک به امنیت ملی و پیشگیری از بیماریهایی که نسل آینده با آنها روبهرو خواهد بود، میتوان نام برد.
حمیدی با تاکید بر بازاریابی اجتماعی به عنوان عنصر تاثیرگذار در اجرای مطلوب طرح کوچ، اظهار کرد: رسالت ما در اجرای طرح کوچ، مقابله با کمتحرکی و پرخوری دانشآموزان است. تغییر نگرش مخاطبان در مقیاس وسیع با کاهش رفتارهای نامطلوب و نهادینه سازی رفتارهای مطلوب از طریق رفع موانع و افزایش تسهیلات میتواند تا ٨۶ درصد در تغییر رفتار افراد موثر واقع شود.
او با اشاره به اینکه نقش اساسی خانواده دانشآموزان در اجرای صحیح طرح بازاریابی اجتماعی، افزود: خانواده و مدرسه باید به صورت مشترک و در کنار هم طرح کوچ را اجرا کنند.
معاون تربیت بدنی و سلامت وزیر آموزش و پرورش با توجه به اینکه مراقبین سلامت و دبیران تربیت بدنی نقشی اساسی در حفظ سلامت دانشآموزان در مدارس ایفا میکنند ادامه داد: مراقبین سلامت و دبیران تربیت بدنی بایستی با افزایش مطالعه و آگاهیهای خود، مرجع مشاوره در مدارس قرار گیرند و در صورت نیاز دانشآموزان را به پزشکان متخصص ارجاع دهند. هدف ما از اجرای طرح کوچ تغییر سبک زندگی غیر فعال و تغذیه نادرست دانشآموزان به سبک زندگی فعال و تعذیه سالم ایشان است.
۳۵درصد دانشآموزان استان در کلاسهای درس حضور دارند
قاسمعلی خدابنده مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در ادامه این نشست مشترک، گفت: مدارس استان با توجه به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در ١۵ شهریورماه همزمان با سراسرکشور بازگشایی شد و همکاران ما به منظور ایجاد محیطی ایمن و سالم برای دانشآموزان زحمات زیادی در طی این مدت کشیدهاند.
او با بیان اینکه در روزهای نخست بازگشایی مدارس بالغ بر ۶۵ درصد دانشآموزان استان در کلاسهای درس خود حضور داشتند، افزود: پس از اعلام دغدغه و نگرانی خانوادهها مبنی بر اینکه حضور دانشآموزان در کلاسهای درس باعث افزایش شیوع ویروس کرونا میشود. با اعلام وزیر آموزش و پرورش مبنی بر اینکه دیگر الزامی بر حضور دانشآموزان در کلاسهای درس نیست و خانوادهها مختار هستند، یکی از شیوههای آموزش حضوری، مجازی، آموزش تلویزیونی و یا استفاده از درسنامهها را انتخاب نمایند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به اینکه در حال حاضر ١٠ درصد دانشآموزان سطح شهر مشهد و میانگین ٣۵ درصد دانشآموزان سطح استان در کلاسهای درس خود حضور دارند، ادامه داد: در قالب پروژه مهر، آمادگیهای لازم به منظور اجرای آموزشهای حضوری و مجازی در مدارس استان انجام شد که با هماهنگی اداره کل فناوری اطلاعات و ارتباطات استان تمامی مدارس استان به اینترنت دسترسی پیدا کردند.
خدابنده با تاکید بر لزوم رعایت دستورالعمل های بهداشتی در مدارس استان، بیان کرد: طبق گزارشات و بازدیدهای صورت گرفته از مدارس، دستورالعمل های بهداشتی در اکثر مدارس استان رعایت میشود.
انتهای پیام//ا.د