در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

صادرات محصولات کشاورزی راهی برای بی نیازی از درآمد‌های نفتی

یک مقام مسئول گفت: با توجه به پتانسیل بالای تولید، می‌توان با صادرات محصولات کشاورزی از درآمد‌های نفتی بی نیاز شد.

سید جعفر حسینی مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه امکان جایگزینی محصولات کشاورزی با درآمد‌های نفتی وجود دارد، اظهار کرد: با وجود آنکه صادرات محصولات کشاورزی ارزآوری خوبی برای کشور در بردارند، اما متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت برنامه مدونی در این خصوص ندارند.

او با انتقاد از این مسئله که وزارت جهاد کشاورزی وظایف خود را به درستی انجام نمی‌دهد، افزود: وزارت جهاد کشاورزی اذعان می‌کند که با واگذاری برخی امور به وزارت صمت، آن‌ها باید نسبت به امور صادرات برنامه ریزی کنند که متاسفانه وزارت صمت کاملا نسبت به این موضوع بی تفاوت است و تنها به حوزه خودروسازی فکر می‌کند.

حسینی ادامه داد: اگر مسئولان برنامه ریزی مدونی برای تولید نداشته باشند، با این وجود نمی‌توان امیدی به توسعه صادرات محصولات کشاورزی داشت، در حالی که محصولات خشکبار ایرانی نظیر کشمش، پسته، خرما، بادام و زعفران در دنیا بی نظیر هستند.

بلاتکلیفی قانون انتزاع عامل اصلی هدر رفت محصولات کشاورزی

او با تاکید بر احیای قانون تمرکز بیان کرد: تا زمانی که قانون انتزاع بلاتکلیف باشد، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت برنامه خود را به درستی انجام نمی‌دهند که با این وجود عمده محصولات به مصرف واقعی می‌رسد و مابقی به ضایعات تبدیل می‌شود.


بیشتر بخوانید


مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی در پایان با بیان اینکه نیازی به درآمد‌های نفتی نداریم، تصریح کرد: همه ساله یکی از محصولات کشاورزی به دلیل نبود بازار مناسب اعم از سیب زمینی و پیاز هدر می‌رود، در حالی که این قابلیت وجود دارد که با صادرات محصولات زراعی و باغی با ارزآوری مناسب از درآمد‌های نفتی بی نیاز شد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۳ ۲۱ مهر ۱۳۹۹
خواهشا ورود کنید به گرانی گوجه مگه چه خبره
زمانی که خودمون نیاز داریم یعنی چه صادرات
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۲۱ مهر ۱۳۹۹
رفتم بازار میگه گوجه شده 6000تومان میگم 3روز پیش خریدم 3000تومان میگه داره صادر میشه
اگه صادرات اینه خوب نباشه بهتره
خودمون داریم زجر میکشیم گرونی روتحمل می کنیم که یه عده کوچکی سودش ببرن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۴ ۲۱ مهر ۱۳۹۹
صادرات خوبه به شرطی که اول بازار داخل تامین باشد
نه مثل الان که داریم به پایان فصل تولید و برداشت صیفی جات مثل گوجه وپیاز و...نزدیک میشویم و تولید هم کم می شود اجازه صادرات می دهند وقیمت روز به روز درحال افزایش هست
به نظر میاد صادرات باید چارچوب داشته باشه
بیشتر تولیدات گلخانه ای رو صادر کنید
ظرف ۲روز قیمت گوجه فرنگی شده ۶۰۰۰تومان برا یک کیلو
این یعنی چه زمانی که خودمون داریم سختی می کشیم صادرات مفهومی نداره
Iran (Islamic Republic of)
saeid
۱۲:۰۷ ۲۱ مهر ۱۳۹۹
نمیدونم این مسئولین چی فکر میکنن. ایران یک کشور کشاورزی هستش و سرمایه گذاری در کشاورزی و دامداری نتیجه ی خیلی خوبی داره. اما ما کشور صنعتی نیستیم و خیلی عقبیم. بهتره بیشتر انرژی رو بر روی کشاورزی و دامداری بزاریم.
آخرین اخبار