به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،داروی سرماخوردگی کودکان که معمولا شربت سرماخوردگی است نباید خودسرانه به کودکان زیر سه سال داده شود. در کودکان بالای ۴ سال هم غرغره آب نمک یا مکیدن آبنباتهای سرماخوردگی گلودرد را تسکین میدهد.
جالب است بدانید که پیشنهاد سازمان غذا و داروی آمریکا این است که برای درمان سرماخوردگی کودکان زیر ۲ سال از دارو استفاده نکنید. زیرا این داروها میتواند خطر جدی برای شیرخواران ایجاد کند. حتی درباره استفاده از این داروها در بچههای بالای ۲ سال هم اختلاف نظر وجود دارد. حال این سوال پیش میآید که چطور میتوان سرماخوردگی کودکان را درمان کرد؟
بیشتر بخوانید:
شیوه مصرف داروهای سرماخوردگی
در صورتی که میخواهید به بچه زیر ۲ سال داروی سرما خوردگی بدهید، دستورالعمل دارو را به دقت مطالعه کنید. دارو با مواد تشکیل دهنده مشابه را همزمان به بچه ندهید.
آیا آنتی بیوتیک داروی خوبی است؟
آنتی بیوتیکها برای مبارزه با عفونتهای باکتریایی استفاده میشوند، اما بر ویروسهایی که سبب ابتلا به سرما خوردگی میشوند، اصلاً تاثیری ندارند.
بایدهای مصرف داروی مسکن
داروهای مسکن مثل استامینوفن یا ایبوپروفن به کاهش تب و گلودرد یا سردرد کمک میکنند. درصورتی که به کودک مسکن میدهید، به اندازه مصرف دارو توجه داشته باشید.
به کودکان کمتر از ۶ ماه، کودکانی که دچار کم آبی شده اند یا استفراغ میکنند، ایبوپروفن ندهید. به گزارش بیتوته در صورتی که میخواهید برای درمان سرماخوردگی کودک از داروهای گیاهی استفاده کنید، اول با پزشک کودک مشورت کنید.
استفاده از شربت سرماخوردگی
باید شربت سرما خوردگی را پیش از استفاده خوب تکان دهید. در استفاده شربت سرماخوردگی کودکان رعایت نکات زیر اضطراری است:
این داروها نباید خودسرانه به کودکان زیر سه سال داده شود.
شربت را دور از دسترس کودک قرار دهید.
همزمان از داروهایی که ترکیبات مشترک دارند، استفاده نکنید، چون امکان دارد دوز یک ترکیب در بدن کودک بالا رود. از جمله این داروها میتوان آسپرین و قرص درمان تب، سرفه، درد و سرما خوردگی مثل استامینوفن، آنتی هیستامین و ایبوپروفن را نام برد.
بیش از دوز روزانه، به کودک دارو ندهید.
شربت سرما خوردگی میتواند باعث خواب آلودگی شود. به همین علت زمانی که کودک درگیر فعالیت ذهنی است، از این دارو استفاده نکنید.
هیچوقت از شربت سرما خوردگی به عنوان آرام بخش استفاده نکنید.
اگر در زمان سرماخوردگی کودک به ترکیبات دارو حساسیت نشان داد به پزشک مراجعه کنید.
چه کنیم تا حال کودک بهتر شود؟
به وی مایعات بدهید. مایعاتی مثل آب، آب میوه و سوپ میتواند به نرم کردن خلطها کمک کند.
راههای تنفسی را مرطوب نگه دارید. یک دستگاه بخور سرد در اتاق کودک قرار دهید. برای پیشگیری از رشد قارچ ها، آب دستگاه را هرروز تعویض و بر اساس دستورالعمل سازنده، دستگاه را تمیز کنید.
کودک را به استراحت تشویق کنید.
بهترین راه پیشگیری
کودک را تمیز نگه دارید. به وی آموزش دهید مدام دست هایش را بشوید.
وسایل بازی و سطوح منزل را تمیز نگه دارید.
از ظرف، لیوان، کیسه حمام، حوله و دیگر وسیلههای شخص مبتلا به سرما خوردگی که محلهایی مطلوب برای رشد میکروبها هستند، به طورمشترک استفاده نکنید.
از افراد مریض دوری کنید.
آیا سوپ مرغ به سرماخوردگی کمک میکند؟
برخی مطالعات نشان میدهد سوپ مرغ میتواند به کاهش التهاب کمک کند. این ماده مغذی میتواند از کمبود آب بدن جلوگیری کند. همچنین مایعات زیادی مانند آب، شیر یا محلول الکترولیت به کودک بدهید. سایر درمانهای خانگی را هم امتحان کنید. بخار استنشاق شده از دوش آب گرم یا بخار خنک ممکن است به گرفتگی بینی کمک کند. مالیدن قفسه سینه با منتول (روغن نعناع) میتواند باعث شل شدن مخاط در سرفه شود.
منبع: خراسان
انتهای پیام/