به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، امین هراتی مجری طرح ساماندهی شتر در خراسان رضوی درباره وضعیت تولید، توزیع و مصرف گوشت شتر در استان خراسان رضوی گفت: جمعیت شتر استان اکنون حدود ۱۱ هزار و ۷۰۰ نفر است که حدود ۶۰۰ نفر در شهرستان مشهد هستند. همچنین شهرستانهای سبزوار، داورزن، بجستان، بردسکن و خواف عمده مناطق
پرورشدهنده شتر در استان هستند.
او افزود: باتوجهبه
کمبود نهادههای دامی و به این علت که گوشت شتر کممصرف است و علوفه شتر از منابع و اراضی ملی تأمین میشود، از اداره منابع طبیعی استان خواهشمندیم برای پرورش این حیوان و تغذیه آن، اراضی ملی را در اختیار پرورشدهندگان قرار دهد.
دبیر کمتیه فنی شتر خراسان رضوی ادامه داد: در مناطقی که خارشتر بهصورت خودرو زیاد است، فراخوان دادیم که افراد این محصول را جمعآوری کنند. ضمن اینکه شرایط را در اتحادیه برای آنها فراهم کردیم تا خارشتر را در اختیار مناطقی که نیازمند تغدیه دامشان هستند، قرار دهیم.
هراتی بیان کرد: اتحادیه
صنعت دامداری استان هم برای دبیری کمیته فنی شتر استان، همزمان پیگیر حوزه پرورش و آموزش برای کسانی است که علاقهمند به پرورش شتر هستند و همچنین در تأمین خوراک و در نهایت عرضه تولیدات شتر هم نقش خواهد داشت.
بیشتربخوانید
او تصریح کرد: با ارتباطی که با شترداران استان داریم، میتوانیم شتر را بهصورت مستقیم کشتار کنیم، یعنی عرضه کشتار روز مستقیم از خود دامدار انجام شود. این امر به حذف دلال و واسطهگری منجر میشود و ما بر اساس کشتار روز، تولیدات را به مصرفکننده عرضه میکنیم. برای توزیع محصول، به مراکزی مثل رستورانها و ادارهها و دستگاهها اطلاع دادیم که با اتحادیه ارتباط بگیرند و از این گوشتها مصرف کنند.
دبیر کمتیه فنی شتر خراسان رضوی تاکید کرد: اختلاف قیمت گوشت شتر نسبت به گوشت گوساله و گوسفند در حد ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان است که آن هم به این دلیل است که جمعیت شتر نسبت به گاو و گوسفند کم است و این گوشت باتوجهبه فوایدی که دارد، خیلی در بازار جا نیفتاده است و نیازمند فرهنگسازی است. مسلما عموم مردم وقتی از کیفیت و مزایای این گوشت آگاه شوند، حتما برای مصرف آن تشویق میشوند.
هراتی درباره ایجاد زنجیره توزیع گوشت اظهار کرد: عرضه مستقیم از دامدار به مصرفکننده را با گوشت شتر شروع کردیم و در سایر دامها هم تلاش میکنیم گوشت را مستقیم عرضه کنیم، ولی گام اول فعالیتمان اکنون گوشت.
او با اشاره به مصرف کم گوشت شتر نسبت به گوشت گاو افزود: برنامهریزی کردیم مصرف گوشت شتر را افزایش دهیم تا هم مصرفکننده از نظر کیفی بهرهمند شود و هم در استان تولید آن را رونق دهیم.
دبیر کمتیه فنی شتر خراسان رضوی با بیان اینکه مصرف گوشت شتر نیازمند فرهنگ سازی است، ادامه داد: اگر منابع طبیعی کمک کند، زمینهای مستعد را در اختیار پرورشدهندگان شتر در استان قرار میدهیم تا شتر بتواند از تغدیه طبیعی برخوردار شود.
انتهای پیام//ا.د