فضای مجازی روزانه جولانگاه خرید و فروش انواع حواله است، اما این بار موج گرانی فروش حواله‌های خودرو را برای دلالان به ضرر ختم کرد.

به گزارش  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، قیمت خودرو این روزها نسبت به چندماه گذشته، به شدت تب و تاب افزایشی گرفته و با طرح های سختگیرانه ای که خودروسازان پیش پای مردم گذاشته اند، امید خرید از بین رفته است. در بازار آزاد هم که قیمت خودرو به شدت افزایش  یافته و افراد امیدی برای خرید خودرو در بازار آزاد ندارند از این رو برخی به خرید حواله رو می آورند که دردسرهای خاص خود را دارد.

در گذشته بازار حواله فروشی بسیار داغ بود، چراکه خرید ماشین دردسرهای زمان حال را نداشت و هر فرد با اندکی پس انداز می توانست یا در بازار آزاد یا در کارخانه خودرو بخرد. برای خرید حواله گشت و گذاری در فضای مجازی کافی است. افرادی که در گذشته اقدام به پیش خرید خودرو کرده اند به دلیل از خرید خودرو منصرف شده اند و حالا با دریافت سود حواله خرید را به فرد دیگری منتقل می کنند.

اما این بین مشکلاتی هم وجود دارد. افرادی که برای خرید حواله اقدام می کنند باید مبلغی را به عنوان سود به فرد فروشنده بدهند که اصولا این مبلغ متغیر است  و تفاوتی بین فروشنده و خریدار خواهد بود. حال که این بین ممکن است برخی طمع کنند و مبلغ زیادی از فرد خریدار بگیرند.

گزارش - دردسرهای یک واگذاری؛ حواله فروشی خودرو چه مشکلاتی را برای خریدار به وجود می آورد؟

از طرفی به دلیل افزایش قیمت محصولات درب کارخانه، برای افراد دیگر نمی صرفد که حواله بخرند چرا که اینگونه قیمت خودرو دریافتی درب کارخانه از قیمت بازار آزاد بیشتر خواهد شد. اگر سری به سایت‌های نیازمندی آنلاین بزنیم با انبوهی از آگهی‌ها با مضمون «فروش حواله خودرو» مواجه می‌شویم؛ این در حالی است که ایران خودرو و سایپا هر دو اعلام کرده‌اند هرگونه خرید و فروش حواله خودرو‌های طرح فروش ویژه ممنوع است.

نداشتن پول کافی یا تلاش برای دلالی باعث شده تا گروهی از برندگان قرعه‌کشی خودرو امتیاز خود را به قیمت‌های ٨ تا ٢٠‌میلیون تومان بفروشند. در بین فروشندگان از خریداران واقعی که قادر به تأمین مبلغ مورد نیاز خودرویشان نیستند تا دلالانی که با کارت‌های ملی اجاره‌ای اقدام به ثبت نام کرده بودند، وجود دارد.


بیشتر بخوانید


نداشتن پول کافی عاملی در خرید حواله!

یکی از متقاضیان خریداران خودرو  در گفتگو با  خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: چند ماه است که برای خرید خودرو به سایت‌های فروش ۲ خودروساز مراجعه می‌کنم، اما با توجه به اینکه برای پیش خرید نیاز است تا قرعه کشی صورت گیرد و هیچ وقت موفق به برنده شدن در قرعه کشی را نشدم، مجبور به خرید حواله خودرو شدم.  

او بیان کرد: از طرفی قیمت خودرو در بازار آزاد به شدت افزایش یافته و توانایی خرید ندارم. بعد از مقدری جست و جو در سایت‌های مجازی، حواله خودرویی را خریدم که بابت این خرید ۲۰ میلیون تومان به فرد فروشنده تحویل دادم. علاوه بر آن به دلیل اینکه فروشنده زمان پیش خرید ۳۵ میلیون تومان واریز کرده بود، این مبلغ را هم پرداخت کردم.

گزارش - دردسرهای یک واگذاری؛ حواله فروشی خودرو چه مشکلاتی را برای خریدار به وجود می آورد؟

این فرد متقاضی ادامه داد: موعد تحویل خودرو ثبت نامی آبان ماه بود که اکنون برای تکمیل وجه باید اقدام کنم. با توجه به افزایش قیمت خودرو درب کارخانه اکنون قیمت نهایی خودرو حتی از قیمت خودرو در بازار آزاد بیشتر شده و برایم دیگر نمی صرفد خودرو را تحویل بگیرم.

پیش فروش خودرو از پایه اشتباه است!

رضا شیوا رئیس شورای رقابت در گفت و گو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: شورای رقابت با پیش فروش خودرو مخالف است و از پایه نباید این کار انجام شود اما وزارت صمت مجوز انجام این کار را صادر کرده است و بر سر آن بحث هایی وجود دارد. 

این مقام مسئول تشریح کرد: کسانی که در این مورد شکایت دارند باید به سازمان حمایت از مصرف کننده مراجعه کنند و شکایت خود را بیان کنند. وزارت صمت وظیفه اصلی برای صنعت منجمله خودرو را دارد. پیش فروش را باید کنترل کند و باید جوابگو باشد.

هرگونه خرید و فروش حواله خودرو‌های پیش فروش ممنوع!

حالا نیروی انتظامی هم وارد ماجرا شده و با متخلفان این حوزه اتمام حجت می‌کند. سرهنگ داوود معظمی گودرزی رئیس پلیس فتا نیز در خصوص خرید و فروش حواله های خودرو، بیان کرد: هرگونه خرید و فروش حواله خودرو‌های پیش فروش در سایت ها، شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های خرید و فروش کاملاً غیرقانونی است و با متخلفان برخورد خواهد شد.

گزارش - دردسرهای یک واگذاری؛ حواله فروشی خودرو چه مشکلاتی را برای خریدار به وجود می آورد؟

او ادامه داد: یکی از شرایط شرکت‌های خودروساز در پیش فروش اخیر خودرو، عدم برخورداری خودرو‌ها از قابلیت صلح و انتقال آن‌ها به نام شخص دیگری است متاسفانه پس از قرعه کشی در سایت‌های خرید و فروش شاهد آن بودیم بازار خرید و فروش این حواله‌ها داغ شده است که این موضوع در رصد پلیس فتا بوده و با این افراد برخورد خواهد شد.

این مقام انتظامی بیان کرد: بعضی افراد سودجو در فضای مجازی با تبلیغات و درج آگهی مانند: "فرم درخواست پر کنید و خودروی خود را خارج از نوبت تحویل بگیرید" سعی در کلاهبرداری از شهروندان و متقاضیان خودرو دارند.

رئیس پلیس فتا در پایان به شهروندان توصیه کرد: به هیچ عنوان فریب تبلیغات و آگهی‌های افراد کلاهبردار در سایت‌ها و کانال‌های اجتماعی خرید و فروش خودرو را نخورده و حتما از منابع رسمی و معتبر اقدام به ثبت نام و خرید خودرو کنند و در صورت مواجهه با این گونه کلاهبرداری‌ها از طریق سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.ir مرکز فوریت‌های سایبری اطلاع رسانی کنند.

هشدار در خصوص انجام هرگونه معامله حواله خودرو‌های عرضه شده

محمد هاشم سمتی رئیس دفتر مرکزی حقوقی سایپا هم نسبت به انجام هرگونه معامله حواله خودرو‌های عرضه شده در طرح‌های فروش فوق‌العاده و پیش‌فروش یکساله محصولات این گروه خودروسازی هشدار داد و گفت: طبق مصوبه کمیته خودرو هرگونه نقل و انتقال مالکیت خودرو‌های صفر کیلومتر عرضه شده در طرح‌های فروش فوق العاده و پیش‌فروش محصولات گروه خودروسازی سایپا به صورت وکالتی ممنوع است و تبعات حقوقی برای خریدار و فروشنده خواهد داشت.

او ادامه داد: سند مالکیت خودرو‌های عرضه شده در این طرح‌های فروش، به مدت یکسال در رهن و نزد خودروساز باقی می‌ماند و معامله این خودرو‌ها از سوی دولت و نهاد‌های ذی ربط به رسمیت شناخته نخواهد شد. ورود به معامله‌های غیررسمی فاقد روش‌های معتبر برای اثبات است و در صورت بروز اختلاف یا احیاناً فوت یکی از طرفین معامله، فرآیند انتقال قطعی سند بسیار زمان‌بر و مستلزم صرف هزینه‌های قابل توجه در محاکم دادگستری خواهد بود.

گزارش - دردسرهای یک واگذاری؛ حواله فروشی خودرو چه مشکلاتی را برای خریدار به وجود می آورد؟

او اظهار کرد: گروه خودروسازی سایپا محصولات عرضه شده در طرح‌های فروش فوق‌العاده و پیش‌فروش یکساله را فقط به شخص خریدار تحویل خواهد داد و با هدف کاهش نقش واسطه‌ها در بازار خودرو، از پذیرش هر نوع وکالت‌نامه خودداری خواهد کرد.

از شواهد موجود در بازار این بر‌می‌آید که احتمالاً خرید و فروش حواله خودرو‌های پیش‌فروش شده موجب بروز برخی مسائل حقوقی در بازار خواهد شد. اینجاست که انتظار می‌رود نهاد‌های نظارتی و بازرسی برای جلوگیری از شیوه جدید دلالی در بازار و نیز مشکلات حقوقی از همین حالا اقدامات عملی را در دستور کار قرار دهند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۱۵:۱۳ ۲۴ آبان ۱۳۹۹
بابا چی میگید؟؟مردم خودشون از صد تا ظالم بدترن وااااقعا این مردم به هم رحم نمیکنن.مردم ایران سیر نمیشن سیری ندارن فقط حرص میدن اخرش هم تیکه پارچه سفید سهمشون میشه از کل دنیا
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۲۳:۱۷ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
بابا کم بکوبین تو سر دلال های ماشین دلال خود خودروسازها هستن.تو این دو سال کاسب و دلال ماشینو بدبخت کردین.با پول شش تا ماشین دوسال پیش نمیتونم دوتا ماشین بخرم.خدا از باعث وبانیش نگذره
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۸:۵۱ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
این موردها برای فرار کردن از افزایش قیمت کارخانه هست شما میرفتید قانون ۱۰درصد بالاتر از کارخانه را اجرا میکردید نه اینکه قیمت کارخانه را به قیمت بازار نزدیک کنید حال معلوم هست که دلال در کاری نیست خودتان قیمت بازار بالا بردید مجوز افزایش قیمت در صورتی که ارز بالا برود ولی شاهد بودیم که قیمت پراید ۱۵۱ ۶۹ ملیون با دلار ۳۲وپراید ۱۵۱ با دلار ۲۲شد ۹۱ملیون شما بهانه برای مردم آوردید شما طبق قانون اختلاس دارید میکنید
Iran (Islamic Republic of)
همشهری
۱۸:۳۰ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
آخی...
حال میکنم زجر و زجه هاتون میبینم.
فعلا باید تاوان پس بدین!!
همه مردم شدن دلال، بعد به دلال‌ها فحش میدن.
از ماست که برماست.
لیاقت مردم ازاین بدتر هاست.
دست مسولین و میبوسم. دمتون گرم.
بدتر و سخت تر هرچه بلدین زجرمون بدین.
آخی کیف میکنم ناله هاتون میبینم.
جگرم حال میاد.
آخيش....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۱ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
سلام بنده یک نظامی هستم سال گذشته کوییک آر پیش فروش ثبت نام کردم نصف پول خودرو را را زمان ثبت نام به حساب شرکت واریز کردم اکنون بعد از گذشت ۱۰ ماه قیمت کارخانه همان خودرو بش از ۱۰۰ در صد افزایش یافته و به رقم ۱۴۰ میلیون رسیده در حالیکه موقع ثبت نام در باز آزاد ۹۰ میلیون بود شرکت پول دریافتی از مشتریان را با ریال و خودرو خود را در حین تحویل با دلار محاسبه میکنه و هیچ نهاد رسیدگی کننده وجود ندارد که پاسخگوی این ظلم شرکت سایپا باشد.
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۶:۳۵ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
وقتی قیمت کارخانه هر سه ماه سی درصد میره بالا و تاثیری بر اون نصف پول پیش فروشی که هم ملت دادن ندارد موقع تحویل کی داره اونقدر پول میده مجبور میشیم با اینکه مصرف کننده هستیم قید خودرو صفر رو بزنیم حواله بفروشیم بعد با سود کمی از فروش حواله یه خودرو دست دوم بخریم پس اشکال کار مردم نیستن خودرو سازان هستن
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۶:۲۰ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
بابا یه خورده به مردم اروپا نگاه کنید ، چرا شما این همه دوست داری همیشه مردم در صف باشید ، من موندم مردم چه فکری کردند دنا پلاس اتوماتیک نوشتند ۱۸۰م بدونه سود و موقع تحویل قیمت روز، که حداقل تا موقع تحویل ۲ بار افزایش قیمت داریم .....
Iran (Islamic Republic of)
احمد
۱۴:۴۳ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
سلام. من. حواله. ماشین. کویک. ار. فروختم. وقت. میخواهم. به شما. بگم. در. سالهای. قبل. ماشین. ۱۰. میلیون. در سال گران. میشد ولی الان. هر سه ماه یک بار. شرکت. ۳۵ درصد. گران. کرده. مثلا. همین. ماشین کوییک rسال گذشته. قیمت. ۶۹. میلیون بود. الان. بعد. از ۶. ماه. کردن. ۱۴۰. میلیون. تومان. تا. موقع تحویل. ۳۰. درصد. گران میکند. ماشین. میشود ۱۷۰. میلیون تومان. انصاف. دارید شما. ماشین. در عرض یک سال. ۱۰۰. میلیون. تومان. گران. کردید. بعد میگویید چرا. باید. حواله.میفروشید. اگر راست. میگوید. جلوی. شرکت. ایران خودرو. سایپا. را بگیرید واقعا. برای. این مسیولین . متاسفم. شما. اگر. ماشین. گران. نکنید در شرکت. و. تولید. زیاد. داشته. باشید. ودالان. بازار. برای. سود. دیگر. دست خودرو. میکشند. بخدا. من. توان خرید ماشین. نداشتم. مجبور شدم. حواله. رد کنم. برود. و قانونی. فروختم. در محضر. ولی. اگر شرکت. سایپا. قیمت. ماشین. به. قیمت. ۱۰۰ میلیون. نگه. میداشت. خودم. تحویل. میگرفتم. تا اخر سال. قیمت. ماشین. میشود. ۱۷۰. میلیون.
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۴:۰۳ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
سلام.مردم ایران خوبید حالتون چطوره بهترید
Iran (Islamic Republic of)
سپهر
۱۳:۱۸ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
تنها کلید حل مشکلات مردم نخریدن خودرو هست چون تنها کالایی رو که مفت هم از این مملکت در خارج از این مرزها نمیخرند فقط خودروست پس همه خریدن خودرو را به مدت یک سال تحریم کنند که هم قیمت این کالا پایین بیاد وهم به تبعیت از اون بقیه کالاها هم به شدت افت کنه
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۲:۰۸ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
بخدا قرعه کشیشونم علکیه من ۳نفرازاعضای خانوادم ۴دوره فروش فوق العاده ثبتنام میکنن هیچ کدومم برنده نشدن ۳تاشونم واجدشرایط هستن نه پلاک فعال نه تاحالا ماشین بنامشون شده گواهینامه هم دارن نمیدونم دیگه چی میخاد که لا اقل یکیشون اسمش دربیاد ( الا برکته الله)
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۳ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
دوشرکت خودروقرعه کشی رابایدکنارب.ذارندوهرکس بامشخصات کدملی که خودرونداردواگذاردکندقرعه چه مفهومی داردطرف برنده نمیشودثبت نام کرده درسری بعدی قرعه کشی کندچداطرف پولثبت نام می دهدبرنده نمیشودبایدچکارکنداین عدالت نمیشودطرف چندین خودرو می گیردبازهم برنده میشودبی عدالتی را بگذاری کنارخیلی ها هستندالان خودرو ندارندپس چرادرقرعه کشی ش کت داده نمیشود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
چه عمرها هدر شد در انتظار اصلاح.
فایده ای ندارد....خوش به حال کسانی که ازدواج نکردند و فرزندی ندارند.. درنتیجه نگران آینده تاریک این مسیر نیستند..
و استرسی هم ندارند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۹ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
تا زمانی که مردم به خود نیایند و متحد نشوند بر علیه خودرو سازها همین اشو همین کاسه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۶ ۲۳ آبان ۱۳۹۹
افسوس. از ماست که بر ماست. کشورهای دیگه خودرو ساز خودرو را می سازد وارد نمایشگاه می کند امکانات ویژه تحت اختیار مشتری قرار می دهد تا نظرش را برای خرید جلب کند در کشور ما نساخته و ندیده جلو جلو صف می کشیم. بازبان بی زبانی می گوییم ما برای خالی شدن جیبمون آماده ایم خودرو سازها بشتابید.
آخرین اخبار