جهش انسانی در ویروس کرونا رخ داده است/ «رفت و آمد‌های خانگی» در صدر علل شیوع کرونا در کرمان

مشاور ارشد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان: جهش در محیط انسانی باعث مسری‌تر شدن ویروس و در نتیجه ابتلای سنین پایین‌تر جامعه به این بیماری خواهد شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان،  دکتر "نوذر نخعی"مشاور ارشد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه جهش کرونا در راسو‌ها هنوز ارزش علمی ندارد که بخواهیم نگران آن باشیم و این در حد یک نظریه است، اظهار کرد: جهش در محیط انسانی باعث مسری‌تر شدن ویروس و در نتیجه ابتلای سنین پایین‌تر جامعه به این بیماری خواهد شد که اکنون به نظر می‌رسد این جهش انسانی در ویروس کرونا اتفاق افتاده است.

دکتر "نوذر نخعی" با اشاره به وضعیت مخاطره انگیز شیوع کرونا در شهرستان‌های استان کرمان گفت: در حال حاضر شهرستان‌های بم، جیرفت، راور، رفسنجان، زرند، سیرجان، شهربابک، کرمان و کوهبنان در وضعیت قرمز و انار، بافت، بردسیر، نرماشیر نیز در وضعیت نارنجی و مابقی شهرستان‌های استان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

او با بیان اینکه هنوز جزئیات محدودیت‌های جدید اعمالی از ابتدای آذرماه به استان‌ها ابلاغ نشده است، اظهار کرد: حدودا ۱۵۰ شهر در سراسر کشور از شنبه به مدت دو هفته تعطیل خواهند بود.

مشاور ارشد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره منع تردد‌ها نیز گفت: طبق مصوبه ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا از ساعت ۲۱ تا ۴ بامداد مردم در مناطق قرمز منع تردد درون شهری خواهند داشت و تردد بین شهری در مناطق قرمز و نارنجی نیز اعمال خواهد شد به ‌طوری‌که افراد با پلاک بومی مناطق قرمز و نارنجی حق ورود به سایر شهر‌ها را ندارند و پلاک‌های غیربومی نیز حق ورود به این شهر‌ها ندارند.

نخعی از تاثیر محدودیت‌ها در کاهش مرگ و میر‌های ناشی از ابتلا به کووید ۱۹، سخن به میان آورد و تصریح کرد: حدود ۱۰ روز طول می‌کشد تا تاثیر محدودیت‌ها بر روند بیماری و در نتیجه میزان مرگ و میر ناشی از آن مشاهده شود.

این متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: با توجه به سرد شدن هوا و بسته شدن درب و پنجره‌ها و همچنین افزایش تعداد افراد آلوده در جامعه، اعمال محدودیت‌ها باعث می‌شود که افراد تماس کمتری با یکدیگر داشته باشند و سرعت موتور محرکه انتقال ویروس در جامعه کمتر شود.

او در بخش دیگری درباره جهش ویروس در راسو‌ها با اشاره به اینکه جهش کرونا در راسو‌ها هنوز ارزش علمی ندارد که بخواهیم نگران آن باشیم و این در حد یک نظریه است، اظهار کرد: جهش در محیط انسانی باعث مسری‌تر شدن ویروس و در نتیجه ابتلای سنین پایین‌تر جامعه به این بیماری خواهد شد که اکنون به نظر می‌رسد این جهش انسانی در ویروس کرونا اتفاق افتاده است.

مشاور ارشد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان میزان سرایت پذیری ویروس کرونا را تقریبا ۱.۵ تا ۲ برابر آنفلوانزا دانست و در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا برای خدمت دهی به ۲۰۰۰ بیمار کرونایی در استان کرمان با کمبود نیرو مواجه نخواهیم بود؟ بیان کرد: نیروی کادر درمانی دانشگاه‌های علوم پزشکی محدود است و برای رسیدگی بهتر به بیماران کرونا نیاز است بخش‌های دیگر بیمارستانی را غیرفعال کنیم تا نیرو‌های آن‌ها را در بخش‌های کرونایی فعالیت کنند.

نخعی با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد کادر بهداشت و درمان استان کرمان تا کنون به کروناویروس مبتلا شده‌اند، اظهار کرد: در استان کرمان ۴۹۷۵ تخت بیمارستانی داریم که تاکنون حدود ۱۳۸۰ تخت بیمارستانی را بیماران کرونایی اشغال کرده‌اند.

او درباره بیشترین عامل شیوع ویروس کرونا در سطح استان اشاره و عنوان کرد: بیشترین علت شیوع کرونا از رفت و آمد‌های خانگی اعم از؛ عروسی، ترحیم، مهمانی و عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی در ازدحام‌ خارج از خانه مثل محیط بانک‌ها، داروخانه و ... می‌باشد و باید مدنظر داشت که هر جا ازدحام زیاد باشد احتمال ابتلای افراد به بیماری کووید  ۱۹ نیز بیشتر خواهد شد.

این متخصص پزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره اخبار تاثیرپذیری واکسن شرکت‌های فایزر و مودرنا نیز گفت: اینکه این واکسن‌ها به تولید نهایی برسند، هنوز مشخص نیست، اما تولیدکنندگان این شرکت‌های داروسازی حدس می‌زنند زمستان امسال یا بهار سال آینده بتوانند به تولید انبوه این واکسن دست پیدا کنند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.