به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، سرطان خون یا سلولهای لوسمی از شکل گیری غیرطبیعی و ناکامل تعداد زیادی گلبول سفید در مغز استخوان به وجود میآید. این سرطان چند نوع است و نوعی از سرطان خون با نام لوسمی لنفوسیتی حاد وجود دارد که در آن گلبول سفیدی به نام لنفوسیت به تعداد زیاد در بدن فرد مبتلا ساخته و تجمع مییابد و جای گلبولهای سفید حقیقی خون را میگیرد.
درمان سرطان درکودکان بسیار بهتر از بزرگسالان به نتیجه میرسد و مهمترین دلیل این موضوع نداشتن استرس در کودکان و نبود تصور درست از مرگ، نسبت به بزرگسالان است و بیمار با امید به زندگی مراحل درمانی را آسانتر طی میکند.
اعظم السادات هاشمی فوق تخصص خون و سرطان اطفال در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، گفت: آمار ابتلا به سرطان در آمریکا و اروپا نسبت به ایران بیشتر است، اما با توجه به افزایش آمار ابتلا به سرطان در ایران، برنامههایی برای جلوگیری از این افزایش آمار در پیش گرفته شده است.
هشدار دهی به منظور مقابله با آلایندههای هوا، کاهش مصرف سموم دفع آفات کشاورزی و اطلاع رسانی در خصوص سبک زندگی سالم از جمله برنامههای مبارزه با سرطان است.
او تصریح کرد: پاسخ به درمان سرطان در کودکان نسبت به بزرگسالان به مراتب بهتر و موثرتر است.
اعظم السادات هاشمی گفت: پاسخ به درمان سرطان خون در کودکان نسبت به بقیه انواع سرطانها حدود ۸۰ درصد و در یزد حدود ۷۸.۸ درصد است و استان یزد در درمان کودکان سرطانی پیشرفت خوبی داشته است.
هاشمی افزود: یکی از دلایل ابتلا به سرطان عوامل ژنتیکی مانند فرد مبتلا به سندرم داون است. کم خونی فانکونی، نقص ایمنی و نبود ژن کنترل کننده بدن به نام P۵۳ از دیگر عوامل ابتلا به سرطان است. البته نقش عوامل محیطی را هم در ابتلا به سرطان نباید نادیده گرفت.
به گفته هاشمی فوق تخصص خون و سرطان اطفال محققان متوجه شدند که عوامل محیطی در ابتلا کودکان به سرطان موثر است و بدن کودکان در برابر سمهای شیمیایی مانند سمهای آفت کش آسیب پذیر است. شغل پدر هم در ابتلای کودک به سرطان تاثیر دارد.
هاشمی ادامه داد: عامل موثر دیگر در ابتلا به سرطان، نور زیاد آفتاب و انواع ویروسها است. ویروسهایی مانند پاپیلوما، هپاتیت و ایدز نیز در ابتلا به سرطانهای دیگر موثر است.
او تصریح کرد: قرار گرفتن مادر در سه ماه ابتدای بارداری در معرض اشعههای آسیب زا موجب افزایش احتمال ابتلا به سرطان در جنین میشود. به گفته هاشمی افزایش وزن نیز عامل دیگر احتمال افزایش ابتلا به سرطان است و ورزش نقش مهمی در سلامت بدن دارد.
فوق تخصص خون و سرطان اطفال بیان کرد: زمانی سازمان بهداشت جهانی با شعار از مزرعه تا سفره اهمیت توجه به فرآیندهای انجام شده بر روی تولید مواد غذایی را گوشزد میکرد. موضوعی که در ابتلا به سرطان موثر است.
او افزود: آنتی اکسیدانهای موجود در میوهها و سبزیها سبب کاهش ابتلا به سرطان میشود و مواردی با تاثیر منفی بر سبک زندگی مانند قلیان، سیگار، مصرف مواد مخدر و الکل به شدت در افزایش ابتلا به سرطان موثر است.
هاشمی فوق تخصص خون و سرطان اطفال گفت: کودکی به نام ثنا دارای تب طولانی همراه با درد استخوان و ضعف به من مراجعه کرد که با پاسخ ندادن به درمانهای معمولی، چند آزمایش و سپس نمونه گیری از مغز استخوان او به عمل آمد.
در آزمایش ثنا تعداد زیادی سلولهای بدخیم در مغز استخوان او دیده شد که این سلولها به بیش از ۹۰ درصد رسیده بودند.
هاشمی تصریح کرد: پس از تشخیص، مرحله اول درمان شروع شد. درمان ثنا شامل تزریق داروهای مختلف شیمی درمانی به داخل نخاع برای پاکسازی مغز استخوان و جلوگیری از آسیب به نخاع و مغز در اثر سلولهای سرطانی بود. پس از ۲۸ روز که از ثنا آزمایش گرفته شد، سلولهای بدخیم او از ۹۰ درصد به کمتر از ۵ درصد رسیدند.
فوق تخصص خون و سرطان اطفال گفت: مرحله دوم درمان ثنا شامل رادیوتراپی و پاکسازی مجدد مغز استخوان با دوز کم اشعه بود تا از متاستازی سلولهای سرطانی - مهاجرت سلولهای سرطانی به قسمتهای مختلف بدن - جلوگیری به عمل آید.
او ادامه داد: مرحله سوم درمان ثنا تجویز داروهای خوراکی و بستریهای کوتاه مدت برای کنترل بیماری بود. پس از پایان مراحل درمان و بررسی نتایج، خوشبختانه بدن ثنا به درمان جواب داد و اکنون بهبودی او در حال پیشرفت است.
فوق تخصص خون و سرطان اطفال میگوید: امیدواری خانواده ثنا به بهبودی او باعث خوشحالی بود. ثنا در طول یکسال بهبود یافت و یک تا دو سال آینده درمان ثنا به کلی قطع و با بهبودی کامل به زندگی عادی خود بر میگردد.
به گفته هاشمی، ثنا نمونه موفق کودکان در پاسخ به درمان سرطان است و این روند درمانی در بزرگسالان به همین خوبی طی نمیشود.
او ادامه داد: کودکان مبتلا به سرطان خون در معرض عفونت هستند. از این رو ضمن مراقبتهای ویژه مانند مراقبت از زخم لثه و ریزش مو باید به طور موقت مواد غذایی آنها نیز جوشانده شود.
مادر ثنا کودک سرطانی میگوید: علائم ابتدایی بیماری ثنا کاهش فعالیت بدنی، زرد شدن رنگ صورت و بی اشتهایی بود و جواب آزمایش ثنا، سرطان خون نوع لوسمی لنفوسیتی حاد را مشخص کرد.
او ادامه داد: گاهی باید به دلیل کمبود دارو در یزد به تهران مراجعه میکردیم و هزینه زیادی را متحمل میشدیم. حمل داروهای ثنا از تهران به یزد به دلیل یخچالی بودن سخت بود و بعضی آزمایشهای تشخیصی برای بیماری او باید در تهران انجام میشد که هزینه آن ۵ تا ۸ میلیون تومان بود. همچنین قیمت یک آمپول که هر سه ماه یکبار به او تزریق میشد، ۱۵ میلیون تومان بود.
مادر ثنا میگوید: در مراحل درمان بیماری ثنا با موسسه خیریه کودکان سرطانی محمد رسول الله(ص) آشنا شدم که این موسسه برای تامین هزینههای درمان ثنا به ما کمک کرد و خدا را شکر اکنون مراحل درمان به خوبی طی میشود.
سید محمد عبقری مدیر موسسه خیریه کودکان سرطانی محمدرسول الله(ص) در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، گفت: استان یزد رتبه نخست درمان کودکان سرطانی را در منطقه غرب آسیا دارد و آینده یزد در درمان کودکان سرطانی درخشان است.
او ادامه داد: ما حدود ۸۰۰ کودک سرطانی تحت درمان داریم که نیمی از آنها رو به بهبودی و بقیه در حال درمان هستند.
او افزود: از زمان مراجعه کودک به فوق تخصص آنکولوژی اطفال، در صورت تمایل خانواده به این موسسه معرفی میشود و بعد از تشکیل پرونده تحت حمایت موسسه قرار میگیرد.
به گفته عبقری با حمایت این موسسه ۹۵ درصد کودکان سرطانی در استان یزد درمان شده و بهبود یافته اند.
مدیر موسسه خیریه کودکان سرطانی محمد رسول الله(ص) گفت: علاوه بر مشکلات و هزینههای درمانی کودکان سرطانی، خانوادهها نیز مشکلات روحی-روانی دارند که باید برطرف شود. از این رو این موسسه به خانوادههای دارای کودک سرطانی خدمات مشاوره و امید بخشی ارائه میدهد.
عبقری همچنین از مسئولان استان خواست برای کمک به کودکان سرطانی پیش قدم باشند و حمایتهای آنها ادامه یابد.
این مسئول خیری کمکهای مردمی را عامل اصلی حمایتهای این موسسه از کودکان سرطانی بیان کرد و از همه خیران و دوستداران کودکان خواست به کمکهای خیرخواهانه خود تداوم بخشند.
گزارش از: لیلا پورذاکری
انتهای پیام/