برای سلامت مرواریدهای سفید کودکان خود چه کنیم؟

متخصص دندانپزشکی کودکان گفت: والدین باید از سن ۹ ماهگی، مکررا دهان و دندان کودکان را به دقت نگاه کنند تا در صورت مشاهده علائم پوسیدگی دندان ها، به دندانپزشک مراجعه شود.

دکتر حمیدرضا پوراسلامی، متخصص دندانپزشکی کودکان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، با بیان اینکه شایع ترین عفونت دهان و دندان‌ها در کودکان، پوسیدگی زودهنگام آن‌ها است، گفت: این عفونت دندان‌ها از حدود یک سالگی می‌تواند با علائمی، چون تغییر رنگ مینای دندان‌های پیشین فک بالا به رنگ سفید گچی نمایان شود.

او افزود: در ادامه پیشرفت عفونت، حفره‌ای بر سطح دندان‌های مبتلا ایجاد شده و در مراحل نهایی عفونت، تمام یا بخشی از تاج دندان را شکسته و نهایتا آبسه حاد یا مزمن به صورت تورم شدید در لثه و لب بالا ایجاد می‌شود؛ بنابراین والدین باید بدانند که اگر به موقع متوجه شروع بروز این عفونت دندانی شوند، می‌توانند از ادامه و پیشرفت آن جلوگیری کنند.

دکتر پوراسلامی بیان داشت: این بدین معنا است که والدین باید از سن ۹ ماهگی مکررا لب فوقانی کودک خود را بالا برده و سطح دندان‌های پیشین فوقانی او را به دقت نگاه و بررسی کنند و در صورتی که متوجه تغییر رنگ مینای دندان یا دندان‌های کودک خود شدند بدون فوت وقت به متخصص دندانپزشکی کودکان مراجعه کرده تا طبق توصیه‌ها و تجویز‌های دندانپزشک از ادامه و پیشرفت پوسیدگی و عفونت دندان‌ها جلوگیری شود.

او تصریح کرد: در صورت تشخیص ندادن و پیشگیری نکردن از پوسیدگی، عفونت تا مراحل آخر پیشرفت می‌کند و سبب عوارضی چون: از دست رفتن زیبایی دندان ها و چهره و لبخند کودک؛ اشکال در غذا خوردن و جویدن غذا؛ اشکال در تلفظ برخی حروف؛ تجربه کردن درد به وسیله کودک و بی تاب شدن و از دست دادن اعتماد به نفس او؛ تاثیر بد عفونت دندان شیری بر سلامت جوانه دندان دائمی که درون لثه قرار دارد و در حال تشکیل است؛ کوچک شدن قوس فکی و بعدا رویش دندان‌های دائمی در جای نامناسب و نیاز پیدا کردن به درمان ارتودنسی؛ تحمیل هزینه‌های زیاد به خانواده برای درمان عصب و ترمیم دندان‌ها که حتی گاهی این درمان‌ها باید تحت بیهوشی در اتاق عمل انجام شوند؛ زیرا کودک همکاری کافی برای پذیرش درمان‌ها در روی صندلی دندانپزشکی را ندارد، می شود. 

متخصص دندانپزشکی کودکان گفت: خوشبختانه بیماری و عفونت لثه‌ها در کودکان شایع نیست و اگر گاهی در ناحیه‌ای از دهان، تورم و عفونت لثه دیده شود، ناشی از همان عفونت ریشه دندان شیری به خاطر پوسیدگی در آن ناحیه است.

او بیان داشت: نکته‌ دیگری که باید به آن توجه کنیم این است که پوسیدگی دندان یک بیماری عفونی است؛ یعنی عاملان آن یک گروه از باکتری‌ها هستند؛ چون عامل ایجاد کننده باکتری‌ها هستند؛ پس بیماری عفونی محسوب شده؛ بنابراین هر گونه علامت کوچک از پوسیدگی دندان نشان دهنده عفونت دندان است.

 دکتر پوراسلامی با اشاره به اینکه منظور ما از عفونت دندان فقط آبسه، ورم لثه و لب کودک نیست، افزود: عفونت دندان؛ حتی به معنی ایجاد لکه کوچک پوسیدگی بر سطح دندان است؛ پس باید با توجه به ماهیت عفونی بودن پوسیدگی دندان، این موضوع را جدی بگیریم و سعی کنیم از عفونت دندان‌های کودک که همان شروع پوسیدگی در سن خیلی پایین و در حدود یک سالگی است جلوگیری کنیم.

 انتهای پیام/ م 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار