به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مجله "ساینتیفیک ریبورتس"، در یک مطالعه جدید که توسط ۴ پزشک متخصص در زمینه خونشناسی در بیمارستان منطقهای دانشگاه شهر تور فرانسه تهیه شده، نشان داده شده است که قرار گرفتن زیاد در معرض آفتکشها احتمال ابتلا به سرطان خون نخاعی یا لوسمی میلوئیدی را افزایش میدهد.
اولیویه آئرو رئیس بخش خونشناسی این بیمارستان میگوید که این مطالعه شامل اطلاعات ۴ هزار بیمار و ۱۰ هزار نمونه موجود در ۱۴ مطالعه است.
او افزود: مشاهده کردیم که ارتباطی بین مقادیر زیاد سموم دفع آفات و خطر ابتلا به سرطان خون حاد میلوئیدی وجود دارد. این همبستگی خطر نسبی ۱.۵۱ را نشان میدهد، به این معنی که خطر ابتلای افراد در معرض این آفتکشها به سرطان خون ۵۰ درصد بیشتر از افرادی است که در معرض آن قرار ندارند.
این مطالعه نشان داد که ارتباط بین بیماری و حشرهکشها نسبت به ارتباط آن با قارچکشها و سموم علف هرز بیشتر است و همچنین موارد آن در آسیا و ایالات متحده آمریکا از اروپا بیشتر است.
بیمارستان Tor در بیانیهای اعلام کرد که تحقیقات پزشکی قبلی ارتباط بین تماس زیاد با سموم دفع آفات و تشدید علائم قبل از لوسمی را تبیین کرده است اما افزایش خطر ابتلا به لوسمی میلوئید حاد را مشخص نکرده بود.
پروفسور اولیویه آئرو گفت که نتایج این مطالعه باید باعث شود تا کاربران به پیشگیری تشویق شوند و بین مناطق مسکونی و مناطقی که از این آفتکشها استفاده میشود، فاصله مطلوب وجود داشته باشد.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/