به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سال ۹۹ هم مانند سالهای قبل از نظر دیپلماسی کشورها برای کشور رفت و آمدهای زیادی داشت؛ کشورهایی که سفیران آنها در ایران حضور داشتند برای ادامه روابط خود با کشورمان، حضورشان را در ایران تمدید میکردند، به همین منظور باید استوارنامههای خود را تقدیم بالاترین جایگاه دولت یعنی رئیس جمهور کنند.
سال ۹۹ سال پر رفت و آمدی برای ریاست جمهوری بود، به طوری که بیش از ۲۰ کشور سفیران خود در ایران را به رئیس جمهور کشورمان معرفی و این سفیران، استوارنامههای خود را در بدو ورود به کشور به رئیس جمهور تقدیم کردند.
سه ماه اول سال ۹۹ که به دلیل شیوع ویروس کرونا در کشور و قرنطینه رئیس جمهور با رکود دیدارهای حسن روحانی با افراد و شخصیتها بود، در بعد از این سه ماه، ایام پر کاری را گذری میکرد.
رحیم حیات قریشی، سفیر جدید پاکستان جزو اولین گروههایی بود که استوارنامه خود را تقدیم رئیس جمهور کشورمان کرد؛ حسن روحانی در مراسم تقدیم استوارنامه سفیر پاکستان در ایران گفت: روابط با ایران برای پاکستان از اهمیت بالایی برخوردار است و همه مقامهای کشور بر توسعه این روابط تاکید دارند.
رحیم حیات قریشی هم در خصوص روابط پاکستان با ایران گفت: پاکستان با حمایت خود از ایران در مجامع بین المللی ادامه خواهد داد و امنیت ایران را امنیت خود میدانیم.
ایساک لنین براووجین سفیر جدید کشور نیکاراگوئه، دیگر سفیری بود که در تیر ماه ۹۹ استوارنامه خود را تقدیم رئیس جمهور کرد.
او در این دیدار گفت: ایران همواره کشوری دوست و برادر برای نیکاراگوئه بوده و تمام تلاش خود را برای گسترش مناسبات و همکاریهای همه جانبه دو کشور به کار خواهم گرفت.
سفیر جدید بلغارستان در ایران، دیگر سفیری بود که در تابستان ۹۹ ماموریت خود را در کشورمان آغاز کرد؛ نیکولینا کنوا در مراسم تقدیم استوارنامه خود به حسن روحانی گفت: امروز در شرایطی که شیوع کرونا وضعیت سختی را در جهان بوجود آورده گسترش روابط دو کشور بسیار حائز اهمیت است.
حسن روحانی هم در خصوص روابط با کشور بلغارستان گفت: ایران و بلغارستان باید در این شرایط که شیوع بیماری کرونا سختیها و محدودیتهایی را بوجود آورده نیز روابط اقتصادی فیمابین را با رعایت کامل دستورالعملهای بهداشتی دنبال کرده و ادامه دهند.
زولتان وارگا هاسونیتس سفیر جدید مجارستان در ایران هم جزو دیگر سفرایی بود در تابستان گذشته به ایران آمدند تا کارشان را آغاز کنند؛ رئیس جمهور در جلسه تقدیم استوارنامه این سفیر درباره روابط دو کشور گفت: روابط دو کشور همواره خوب و صمیمانه بوده است و امیدواریم در دوران مأموریت شما شاهد گسترش بیشتر روابط باشیم.
هاسونیتس هم با اشاره به توسعه روابط بین دو کشور گفت: باید شرکتهای تجاری و اقتصادی دو کشور را برای توسعه روابط اقتصادی تشویق کنیم.
تابستان ۹۹ شاهد آغاز ماموریت هان سونگ او، در ایران هم بود؛ سفیر جدید جمهوری دموکراتیک خلق کره در مراسم تقدیم استوارنامه خود به رئیس جمهور کشورمان گفت: مقابله با زیادهخواهی و سلطهگری آمریکا، نقطه اشتراک مناسبات دو کشور است.
پس از گذراندن یک تابستان شلوغ دیپلماتیک، فصل پاییز هم خالی از رفت و آمد نبود و مهمانان خارجی زیادی پشت در پاستور منتظر زمان مناسب برای تقدیم استوارنامههای خود بودند.
یوزف ریختار یکی از مهمانانی بود که در پاییز سال گذشته ماموریت خود را به عنوان سفیر جدید جمهوری چک در ایران شروع کرد؛ حسن روحانی در مراسم تقدیم استوارنامه سفیر جدید جمهوری چک ضمن ابراز رضایت از مواضع اتحادیه اروپا و از جمله جمهوری چک در حمایت از برجام و ایستادگی در برابر یکجانبه گرایی آمریکا، گفت که همکاریهای تهران – پراگ باید بدون تاثیرپذیری از تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی واشنگتن، هر چه بیشتر گسترش یابد.
استوارنامه سفیر عمان هم یکی دیگر از استوارنامههایی بود که در پاییز گذشته توسط ابراهیم بن احمد بن محمد المعینی به رئیس جمهور کشورمان تقدیم شد؛ محمدالمعینی در مراسم تقدیم استوارنامه خود به حسن روحانی گفت: ایران و عمان عمق استراتژیک یکدیگرند و ما معتقدیم که ایران گنجینهای از فرصتهای اقتصادی، علمی، فنی و فرهنگی است که باید از آن استفاده کنیم و در همین راستا، روابط پایدار و روبه توسعه دو کشور به ویژه در حوزه اقتصادی شتاب بیشتری خواهد گرفت.
مهمان دیگر پاستور نشینان در این پاییز شلوغ و پر رفت و آمد، کارلوس انتونیو داکوستا نهوش، سفیر جدید پرتغال در ایران بود؛ رئیس جمهور در مراسم تقدیم استوارنامه نهوش با ابراز علاقه مندی ایران برای همکاری با پرتغال در زمینه مقابله با بیماری کووید ۱۹ گفت که تبادل تجربیات در این عرصه میتواند به روند مقابله با کرونا و مهار آن در عرصه جهانی شتاب میدهد.
سفیر جدید اسپانیا هم دیگر سفیری بود که در خزان گذشته به پاستور آمد تا استوارنامه خود را تقدیم رئیس جمهور کند؛ لوئیس فیلیپه فرناندس دلاپینا در این دیدار گفت: روابط ایران و اسپانیا خوب است، اما همسو با ظرفیتهای گسترده دو کشور نیست و باید شاهد شکوفایی این روابط به ویژه در حوزه اقتصادی باشیم.
هانس اودو موتسیل، سفیر جدید آلمان هم که دیگر مهمان پاییزی پاستور بود در مراسم تقدیم استوارنامه خود با تاکید بر افزایش روابط بین دو کشور تصریح کرد: باید همکاریهای دو کشور با توجه به شرایط سخت و امکانات موجود گسترش یابد و اینجانب در این مسیر تمام تلاش خود را به کار خواهم برد.
نصیر عبدالمحسن عبدالله، سفیر جدید عراق در ایران هم در تاریخ ۸ مهر در مراسم تقدیم استوارنامه خود به رئیس جمهور گفت: دولت و ملت عراق کمکها و تلاشهای جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با داعش را از یاد نمیبرند.
یسپر وار، سفیر جدید دانمارک در ایران، دیگر دیپلماتی بود که در پاییز ۹۹ به ایران آمد؛ حسن روحانی در مراسم دریافت استوارنامه او با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران آماده گسترش روابط تجاری، اقتصادی و فناوری با دانمارک است، اظهار کرد: مواضع دانمارک در حمایت از برجام سازنده بوده و امیدوارم همکاریهای دو کشور در عرصههای مختلف بیش از پیش گسترش یابد.
اما پاییز شلوغ پاستور به دیدارهای ۸ مهر منتهی نشد و رئیس جمهور و دستگاه دیپلماسی کشور در آذرماه هم دیدارهایی با سفیران جدید داشتند؛ سمیر المنصور در مراسم تقدیم استوارنامه خود به رئیس جمهور عنوان کرد: جمهوری تونس ارادهای عمیق و توجه ویژه برای توسعه روابط همه جانبه با کشور دوست، برادر و مسلمان ایران دارد و تونس میتواند به عنوان سکویی برای روابط ایران با اروپا و آفریقا شود.
شفیق دیوب سفیر جدید سوریه در ایران بود که ماموریت خود را در ایران آغاز کرد؛ رئیس جمهور در مراسم تحویل استوارنامه او گفت: ایران در عرصه فعالیتهای دیپلماتیک، به ویژه در چارچوب مذاکرات آستانه به تلاشهای خود برای استقرار کامل ثبات و آرامش در سوریه ادامه خواهد داد.
مهمان بعدی پاستور محمد تزیکوبا کیسا مبیراء سفیر جدید اوگاندا در ایران بود که در مراسم اهدای استوارنامه خود به رئیس جمهور گفت: اوگاندا خواهان گسترش همکاریها با ایران در همه عرصهها است و با توجه به پیشرفتهای عظیم علمی و فنی ایران خواهان حضور فعالتر شرکتهای ایرانی و انتقال این تجربیات به اوگاندا هستیم.
حسن روحانی که در ترافیک پاییزی سفیران، میزبان رونی پراستیویولیا نتورو سفیر جدید اندونزی در ایران هم بود، در مراسم دریافت استوارنامه او در خصوص توسعه روابط تهران – جاکارتا ابراز امیدواری کرد.
روحانی در دیدار دیگرش که با گیرمو الخاندرو پونته، سفیر جدید مکزیک در ایران و برای دریافت استوارنامه او داشت عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا روابط تجاری، صنعتی، بهداشتی و همچنین همکاریهای بین شرکتهای دو طرف تعمیق یابد.
آیکاوا کازوتوشی، سفیر جدید ژاپن در ایران مهمان دیگری بود که ماموریت خود را بعد از اهدای استوارنامه خود به رئیس جمهور آغاز کرد؛ او در این دیدار گفت: ژاپن و ایران دو شریک و همکار بسیار خوبی بوده اند و نهایی و عملیاتی شدن توافقنامه همکاری فنی دو کشور، فرصتهای گستردهای را برای همکاریهای مشترک تهران – توکیو فراهم خواهد ساخت.
سفیر دیگری که در پاییز ۹۹ ماموریت خود را در ایران آغاز کرد، وراووت پونگ پرایاپانت، سفیر جدید تایلند در ایران بود که در مراسم تقدیم استوارنامه خود به حسن روحانی عنوان کرد: قرنها روابط ایران و تایلند و روابط دیپلماتیک رسمی ۶۵ ساله فرصت مناسبی برای تعمیق بیش از پیش همکاریهای مشترک ایجاد کرده و بانکوک مصمم است روابط خود را با تهران در همه عرصههای موردعلاقه گسترش دهد.
پاییز شلوغ پاستور هنوز تمام نشده بود که زمستان طوفانی با حضور ۵ سفیر جدی از کشورهای مختلف از راه رسید و این رفت و آمد سفرای مختلف به پاستور بود که نگذاشت سرمای زمستان به جان پاستور نشینان رخنه کند.
اریک اسوبواتنگ سفیر جدید جمهوری غنا یکی از افرادی بود که ماموریتش را در زمستان گذشته در کشورمان شروع کرد در دیدار با رئیس جمهور که برای تقدیم استوارنامه انجام شده بود، گفت: روابط سیاسی ایران و غنا بسیار گرم و صمیمی است و باید تلاش کنیم روابط اقتصادی فیمابین نیز همپای روابط دوستانه سیاسی گسترش یابد.
سالیو نیانگ دینگ دیگر مهمان زمستانی پاستور که به عنوان سفیر جدید سنگال وارد کشور شده بود در دیدار با روحانی گفت: روابط ایران و سنگال همواره خوب و صمیمی بوده و دو کشور زمینههای بسیار زیادی برای همکاریهای راهبردی دارند.
در جنب و جوش رفت و آمدهای زمستانی، حضور لادیسلاو بالک سفیر جدید جمهوری اسلواکی در تهران و در ساختمان پاستور برای اهدای استوارنامه، اتفاق دیگری بود که در راستای افزایش قدرت دیپلماتیک رخ داد؛ حسن روحانی در دیدار با بالک گفت: شرکتهای خصوصی دو کشور میتوانند پیشگام گسترش روابط و همکاریهای مشترک در عرصههای مختلف باشند.
میرلا کارمن گرکو سفیر جدید جمهوری رومانی در تهران هم دیگر سفیری بود که به کشورمان معارفه شد؛ سفیر این کشور در دیدار با رئیس جمهور برای تقدیم استوارنامه خود گفت: روابط تهران و بخارست همواره صمیمی و دوستانه بوده و باید از این بستر برای عملی شدن فرصتهای موجود برای ارتقای سطح همکاریها و روابط فیمابین به خوبی بهره بگیریم.
در نهایت، رومینا گواد الوپه سفیر جدید بولیوی در ایران، آخرین سفیری بود که در سال ۹۹ ماموریت خود را در ایران آغاز کرد؛ گواد الوپه با اشاره به اینکه برای دومین بار به عنوان سفیر کشورش در تهران ماموریت یافته است، افزود: توسعه و تعمیق روابط و تقویت پیوندهای دوستی بین دو کشور از اهداف اصلی من است.
اگرچه دستگاه دیپلماسی در زمینه ورود سفیران کشورها به ایران، بهار کم رمقی را طی کرد، اما فعالیت آن در پاییز و زمستان، جبران خواب آلودگی بهار در سال ۹۹ بود.
به طور کل در سال ۹۹، ۲۴ سفیر ماموریت خود را در ایران آغاز کردند که همگی در راستای روابط بهتر با دنیا و روابط سازنده با کشورهای مختلف است و همگی تحکیم و تعمیق روابط بین خود و ایران را خواستار بودند.
انتهای پیام/