طعم بهاری "هَلی کِتنی" غرب گلستان

هَلی کِتنی یک خوردنی لذیذ است که محلی‌های غرب گلستان آن را تهیه می‌کنند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، هَلی همان آلو یا گوجه سبز و کِتنی به معنای کوبیدن و له کردن در گویش مازنی است که مردم غرب گلستان هم به زبان مازنی صحبت می‌کنند.

این روز‌ها که گوجه سبز نوکنده راهی بازار گلستان شده، بازار هَلی کِتنی هم در استان و خصوصا شهرستان‌های کردکوی و بندرگز داغ است.

هَلی کِتنی را این طور تهیه کنید:

مقداری گوجه سبز، مقداری نعناع تازه و مقداری نمک را با یکدیگر بکوبید. بهتر است از  یک سنگ تمیز و یک ظرف سنگی یا سفالی برای این کار استفاده کنید.

سنگ را نباید محکم بکوبید، چون ممکن است ظرفتان بشکند، بلکه سنگ باید روی این مواد غلت بخورد. اگر سنگ و ظرف سنگی نداشتید از گوشتکوب استفاده کنید.

بعد از اینکه نعناع و گوجه سبز کامل له شد هَلی کِتنی شما آماده است.

انتهای پیام / ن

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۲ ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
باید ثبت ملی بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۷ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
مادر بزرگم خدا بیامرز می خوند دار هلی بپوته (یعنی درخت آلوچه بار داده)بعد واسه مون درست میکرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۵ ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
هالی دلار بهش می گن این واسه گیلان اصل و ریشه اش