کشف انفجار‌های سریع رادیویی با منشا عجیب

دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل، شواهد جدیدی از انفجار‌های سریع رادیویی کشف کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از تکنو برگ، ستاره شناسان با استفاده از داده‌های تلسکوپ فضایی هابل، فوران‌های رادیویی سریعی را کشف کرده‌اند که پنج مورد از آن‌ها منشا عجیبی دارند. این فوران‌ها می‌توانند مربوط به ستاره‌های نوترونی یا حتی موجودات فرازمینی باشند.

تیم ستاره شناسان توانستند هشت انفجار سریع رادیویی یا FBR را کشف کنند و یک قدم دیگر به حل رمز و راز‌های کیهانی نزدیک شوند. در این مطالعه جدید، در میان فوران‌های کشف شده، پنج فوران با منشا عجیب و غریب دیده شده که قبلا هرگز ثبت نشده بودند.

در داده‌های مربوطه، منشا این فوران‌ها در بازوی خارجی کهکشان‌های مارپیچی بود، که به منجمان کمک می‌کند تا با سهولت بیشتری علت اصلی این فوران‌ها را کشف کنند. انفجار‌های سریع رادیویی، همانطور که از نام آن‌ها پیداست، پالس‌های رادیویی سریعی هستند که طول آن‌ها کمتر از یک میلی ثانیه است. این پالس‌ها گاهی اوقات با ریتمی منظم یا نامنظم تکرار می‌شوند، اما بیشتر آن‌ها فقط یک فوران لحظه‌ای هستند.

کشف انفجار‌های سریع رادیویی با منشا عجیب

منشا اصلی انفجار‌های سریع رادیویی چیست؟

ستاره شناسان هنوز نتوانسته‌اند منشا اصلی این فوران‌ها را مشخص کنند، بنابراین هرگونه داده احتمالی می‌تواند بسیار ارزشمند باشد. احتمال اصلی این فوران‌ها نوعی ستاره نوترونی به نام مگنتار است که دارای میدان‌های مغناطیسی بسیار قوی است و تابش بسیار پرانرژی دارد. با این حال، برخی دانشمندان حدس می‌زنند که منبع آن‌ها ممکن است ماده تاریک، برخورد اجسام کیهانی بسیار عظیم یا حتی فناوری فرازمینی باشد.

بازو‌های بیرونی کهکشان‌ها محل تولد ستاره‌های جوان هستند و اطلاعات اخیر نشان می‌دهد که منشا این پالس‌ها نیز ممکن است به تشکیل ستاره‌های جوان مربوط باشد. با این حال، پرونده این فوران‌های رادیویی عجیب در جریان است و تنها با تحقیقات و بررسی‌های بیشتر می‌توان اسرار جهان را فاش کرد.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار