شرح حدیثی از رهبر انقلاب؛ از جدل بیهوده و طعنه‌زنی پرهیز کنیم

صفحه منتسب به دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری شرح حدیثی از پیامبر در یکی از جلسات درس خارج فقه رهبر انقلاب را منتشر کرد.

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، صفحه منتسب به دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، شرح حدیث اخلاق توسط رهبر انقلاب در جلسه درس خارج فقه را در قالب پستی در فضای مجازی منتشر کرد که در ادامه آن را با جزئیات مشاهده می‌کنید.

" انتشار برای اولین بار؛ از جدل بیهوده و و عیب‌جویی و طعنه‌زنی پرهیز کنیم

یا اَباذَرٍّ! لا تَکُن‏ عَیّاباً وَ لا مَدّاحاً وَ لا طَعّاناً وَ لا مُماریاً.

پیامبر (ص) به اباذر فرمود:‌ای اباذر! عیب‌جوی این و آن نباش! که مدام انسان این و آن را تعییب کند، عیب این را بگیرد، عیب آن را بگیرد، عیب آن [دیگری]را بگیرد عیّاب یعنی کثیرالتّعییب؛ بعضی‌ها این جور هستند دیگر؛ مرتّباً در فکر این هستند که یک عیبی از کسی پیدا کنند و آن را ذکر کنند...

نقطه‌ مقابلش هم این است: مدّاحِ این و آن نباش! همین طور مدام تعریف‌های زیادی، بیش از حد؛ این هم مَنهی (نهش شده) است در این روایت. مدح زیادی هم همین جور است، حالا یک وقت انسان منصفانه در مقامی که لازم است تمجیدی از کسی میکند، امّا اینکه همین طور مدام مدح یکی را بکند یا مدح همه را بکند یا مبالغه‌آمیز درباره‌ی کسی حرف بزند و مدح بکند، ممنوع است؛ بخصوص مدح صاحبان قدرت و ثروت که عیب آن و زشتی آن خیلی بیشتر هم هست.

طعنه‌زن به این و آن [نباش]. طعنه‌زنی غیر از عیب‌جویی است. کار‌های افراد را طعنه میزند، یک چیزی را در یک کسی مستمسک قرار میدهد. می‌بینیم دیگر این روز‌ها طعنه زدن به این و آن متأسفانه رایج است بخصوص در این مطبوعات و روزنامه‌ها و مانند اینها. یک کسی یک حرفی زده که مثلاً یک خرده‌ای به نظر مبالغه‌آمیز می‌آید؛ این را به یک شکلی، [مثلاً]مسخره‌آمیز تیتر کنند در روزنامه و بزرگ کنند؛ و اهل جدل هم نباش.

 «ممارات» یعنی مجادله کردن، مباحثه‌های بیخودی؛ سر یک چیزی کوچکی یا بحث علمی یا بحث غیر علمی مدام سر و کله زدن و مدام بحث کردن و مدام استدلال کردن و مانند اینها. خب همه‌ی حرف‌های دنیا را میشود یک دلیلی برایش ذکر کرد، و بر همه‌ی دلیل‌های دنیا هم میشود یک اشکالی ــ وارد یا ناوارد ــ وارد کرد؛ این [یکی]به آن اشکال کند، آن به این اشکال کند؛ تمام‌شدنی نیست. ۱۳۸۵/۵/۱"

از جدل بیهوده و و عیب‌جویی و طعنه‌زنی پرهیز کنیم


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.