باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

هم نشینی درخت و زباله/ راه نجات زمین از گزند پسماند چیست؟

رهاسازی پسماند عاملی که متاثر از اقدامات موجودی به نام بشر است که سبب تخریب محیط زیست و نابودی حیات وحش می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، چندسالی که آلودگی های محیطی گریبان گیر کره خاکی شده است؛ کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نبوده و نخواهد بود. آلودگی های محیطی که اگر روند آن ادامه پیدا کند می‌تواند منجر به خطراتی هولناک برای انسان‌ها و اکوسیستم طبیعی شود؛ بی توجهی انسان ها به پیرامون خود تا کنون عواقبی به بار آورده که برای جبران آن نیاز به صرف میلیون‌ها سال زمان است و این نتیجه سال ها بی توجهی انسان نسبت به محیط زیست است؛ رهاسازی زباله در طبیعت و آسیب به نسل آینده و اکوسیستم از جمله این خطرات است که تهدیدی برای آینده بشر به شمار می‌رود.

فرزاد علیزاده کارشناس محیط زیست در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره اظهار کرد: فرهنگ نریختن زباله در محیط زیست از خانواده آغاز می شود، هر چند که فرهنگ سازی دولت‌ها و مسئولان امر در رادیو، تلویزیون و رسانه‌های جمعی نیز مهم است، اما بطن این موضوع در خانواده شکل می‌گیرد.

پوست میوه برای بازگشت به طبیعت باید دفن شود

وی افزود: ما نمی توانیم هنگامی که در ماشین و در کنار فرزندانمان نشسته ایم زباله‌هایمان را در طبیعت رها کنیم و از فرزندانمان توقع داشته باشیم چنین کاری نکنند، یا به طور مثال از چراغ قرمز عبور کنیم و انتظار داشته باشیم فرزندانمان در آینده چنین کاری نکنند.

علیزاده عنوان کرد: ما انسان‌ها در طبیعت برای درست کردن آتش شاخه سبز درختان را می‌شکنیم و بسیاری از پسماند‌ها را به این بهانه که این نوع زباله بازیافت می‌شود و به محیط زیست آسیب نمی‌زند و به طبیعت باز می‌گردد در طبیعت رها می‌کنیم و این در صورتی است که حتی پوست میوه هم برای بازگشت به طبیعت لازم است که دفن شود.

رهاسازی زباله در طبیعت،زوال میراث نسل های پیشین


بیشتر بخوانید: تولید روزانه ۴۰ هزار تن نخاله ساختمانی در استان تهران


این کارشناس بیان کرد: ما باید بر روی قوانین بازدارنده کار کنیم یعنی به طور مثال قانون باید برای این گونه تخلفات جریمه سنگین تری وضع کند، البته نباید نقش کودکان را که آینده سازان این میهن هستند، فراموش کرد و آن را نادیده گرفت.

وی افزود: عامل موثر دیگر در این مورد وجود مجوز گردشگری در برخی مناطق است که جزء مناطق چهارگانه به حساب می آیند مانند، پناهگاه حیات وحش میانکاله یا پارک ملی خجیر.

علیزاده با اشاره به اینکه نباید نقش محیط بانان را نادیده گرفت، گفت: ما یک دهم استاندارد جهانی محیط بان داریم و نباید بر سر این مسئله معامله انجام داد؛ ضمن اینکه استفاده از نیروی مردمی نیز نقش به سزایی در زمینه کاهش پسماند می تواند داشته باشد.

روزانه ۵۰ هزار تن پسماند خانگی تولید می شود

سهیل اولاد زاد فعال و کارشناس محیط زیست نیز در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره رهاسازی پسماند در طبیعت، اظهار کرد: به طور کلی طبق آمارهای گفته شده به صورت متوسط روزانه ۵۰ هزار تن پسماند خانگی تولید می‌شود؛ سرانه تولید پسماند نیز رقمی بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ گرم در روز است که این میزان تولید پسماند به مسائل اجتماعی و اقتصادی در مناطق مختلف مربوط است.

وی افزود: به طور مثال در کلانشهر تهران این رقم از شمال تا جنوب شهر چیزی در حدود ۱ تا ۱.۵ کیلو تغییر می کند، یعنی در شمال شهر میزان سرانه تولید پسماند بیشتر از جنوب شهر است.

اولاد زاد بیان کرد: در شهر تهران روزانه ۶۰۰۰ تن پسماند تولید می شود و در سایر کلانشهرها نیز همین طور است؛ از جایی که پسماند بازار هم جزء پسماند خانگی محسوب می‌شود در این دست شهرها این نوع پسماندها که غالبا جزء زباله های ارزشمند از نظر بازیافت محسوب می‌شوند بیشتر از شهرهای عادی هستند.

این کارشناس گفت: به صورت کلی پسماندهای ما در همه مناطق به علت جمع آوری مخلوط کیفیت مناسبی از نظر بازیافت ندارد، طبق یک بررسی که توسط شهرداری تهران انجام شده بیش از ۵۵ درصد پسماندهای عادی شهر تهران، پسماند تر و فساد پذیر بودند و مابقی جزء پسماند خشک.

رهاسازی زباله در طبیعت،زوال میراث نسل های پیشین

حرکت لاک پشتی ما در تغییرات زیر ساخت های شهری و فرهنگی

اولاد زاد بیان کرد: بازیافت زباله نیاز به زیرساخت‌های فراوان در ابعاد مختلفی از قبیل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی دارد که متاسفانه ما حرکت لاک پشتی در تغییرات زیرساخت های شهری و فرهنگی در برخورد با مسئله پسماند داریم.

وی افزود: مقابل آن حرکت خرگوشی و شتابان تخریبی پسماند، به این معنی که بعد از گذشت سال ها هنوز حرکت گسترده و یکپارچه ای در این خصوص را شاهد نیستیم و این به این معناست که مدیران مربوطه هنوز به پسماند نگاهی سطحی دارند.

این کارشناس بیان کرد: سعی در تغییرات فرهنگی شامل تلاش برای تغییر آداب و الگوی تولید پسماند به خصوص پسماند مواد غذایی می‌شود که حجم عمده ای از دور ریزها را شامل می‌شود.

وی عنوان کرد: تغییرات ساختاری وجود دارد که می‌تواند با به کارگیری شرکت های خصوصی نوپا در زمینه پسماند و اپلیکیشن های مختلف که پسماند را با کمترین دردسری از درب منازل جمع آوری می کنند همراه باشد، اما در ازای آن شاهد برخورد با این موارد و انحصارگرایی در این زمینه ها هستیم.

رهاسازی زباله در طبیعت،زوال میراث نسل های پیشین

بازیافت یکی از درآمدزا ترین مشاغل

اولاد زاد گفت: امروزه بازیافت یکی از درآمدزا ترین مشاغل محسوب می‌شود که متاسفانه با وجود نگاه های غلط تبدیل به کارزاری فاسد شده است، فسادی که به جای ایجاد اشتغال درست و پایدار مثل بسیاری از کشورهای دنیا متاسفانه ما را با ۱۴ هزار نفر زباله گرد در تهران مواجه کرده است.

این فعال محیط زیست بیان کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلو ضایعات پت به حدود ۹ هزار تومان رسیده است؛ همین طور سایر پسماندها نیز رشد چشمگیری داشته اند.

رهاسازی پسماند و افزایش این امر موضوع دیرینه ای که سال ها مورد بی توجهی قرار گرفته است؛ اکنون با وجود این تهدیدات برای محیط زیست اگر اقدامات پیشگیرانه و روند رو به بهبودی شکل نگیرد شاهد تخریب و حتی نیستی محیط زیست خواهیم بود و این یعنی میراث نسل‌های پیشین روبه نابودی است.


بیشتر بخوانید: نریختن زباله باید به یک فرهنگ تبدیل شود


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سید
۰۸:۵۷ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
نیروگاههای زباله سوز یکی از راهکارهای خوب برای مهار زباله است متاسفانه جنگلهای شمال بعلت نبود متولی جمع آوری زباله تبدیل به زباله دان شده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۵ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
واقعا بعضی افراد بی نظم و بی‌تربیت و بی فرهنگ در رفتار اجتماعی بسیارند مگر یک کیسه پلاستیکی چقدر وزن دارد اگر باخودت ببری و آشغالها را در آن بریزی . .در خانه ات اشغال را میریزی کف خانه ات.
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۰۷:۲۰ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
بنام خداوند جان و خرد :
تنها راه نجات محیط زیست طبیعتمان از شر زباله ها بالا بردن سطح شعور و فرهنگ سازی همگانی ملت است و این کار از طریق همه رسانه ها و در آموزش و پرورش و دانشگاها و آموزشهای مداوم به همه مردم در صنایع مختلف توسط فرهنگ سازان ایمنی بهداشت محیط زیستی و اجرای روز طبیعت پاک نه فقط سالی یکبار بلکه در هر ماه یک روزش را روز طبیعت پاک اعلام کنند و تمامی اورگانهای دولتی و شهرداریها و ملت دوستاران طبیعت را فراخوان بزنند با امکانات جمع آوری زباله به دل طبیعت ببرند و طیعت را از زباله های ریخته شده توسط بی فرهنگان بی شعور بی آبروی آبرو بر پاکسازی کنند و همه ملت با هر احدی خواست زبالهاشو در دل طبیعت بریزد مجدانه برخورد کنند و از اعمال زشتش عکس و فیلم بگیرند و در فضای مجازی منتشر کنند و به قول معروف سوت بزنند آبروشو ببرند چرا که این اعمال زشت و ناپسند هم نوعی مفاسد اجتماعی محیط زیستی محسوب می شود و دودش در چشمان همه ملت و آیندگانمان می رود حتی ماموران محیط بان موظف باید باشند در صورت مشاهد فرد و افراد خاطی زباله ریز را بازداشت و جریمه نقدیشان کنند مجدانه و بدون اقماض برخورد قانونی کنند بنابر این هر کجا خلافی از این قبیل دیدند سوت بزنند و گزارش کنند و برخورد کنند و همه ملت با فرهنگ و با شعور متمدنین تمدن سازان موظفند به مقامات مسئول گزارش کنند و برخورد کنند و سوت بزنند چرا که پاک بودن طبیعت محیط زیست اطرافمان نشانگر فرهنگ و شعور و انسانیت و تمدن داشتن و دین داشتن یا نداشتنمان را به همه ملتهای جهان و مردم خودمان می رساند در دین اسلام هم بسیار بسیار بسیار سفارش شده و تاکید شده بر داشتن نظم و نظافت خود و محیط اصراف خود و میحط زیست طبیعتمان . والسلام و صلوات التماس دعا و التماس تفکر .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۵۷ ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
مسول اصلی جمع اوری خود دولت هست که این کار را انجام نمیده اگه مردم را تشویق کنند که فرهنگ‌ سازی بشه و در قبال جمع اوری زباله مبالغی پرداخت شده مطمننا زباله ای پیدا نخواهد شد ما یک کار راحت را انقدر پیچیدش میکنیم انکار غیر قابل حل هست لغمه را دور سرمون میچرخونیم
آخرین اخبار