دلایل همکاری نظامی چین و روسیه پس از خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان چیست؟

به نوشته الجزیره همزمان با هفته‌های پایانی خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان، روسیه و چین خود را برای مقابله با هر تهدید امنیتی در منطقه آماده می‌کنند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، چین با افغانستان مرز مشترک دارد و مشغول افزایش همکاری با روسیه در سلسله تمرین‌های نظامی است. اما همانطور که گزارش ها از هنگ کنگ نشان می‌دهد، دو کشور دلایل بیشتری نیز برای تقویت همکاری دارند.

حدود نیم قرن پیش این دو کشور همسایه (چین و روسیه) درگیر جنگ کوتاه مرزی شدند,، اما رزمایش‌های مشترک اخیر چین و روسیه نشان می‌دهد که دوره آن خصومت‌ها گذشته است. در این رزمایش، دشمن، ناشناس است. این مشارکت و همکاری نظامی تا حدی به لطف وخیم‌تر شدن روابط هر دو کشور با آمریکا رو به تقویت است.

ریچارد مک گریگور از مؤسسه لووی گفت: مصلحتی دانستن این مشارکت به منزله دست کم گرفتن عمق منافع مشترک دو کشور است؛ منافعی که به طور قطع بزرگترین آن، مخالفت با آمریکا و تضعیف آمریکا و غرب است و این امر در توضیح علت تقویت فعلی روابط چین و روسیه از اهمیت زیادی برخوردار است.

در این رزمایش ۱۰ هزار نظامی  شرکت کرده اند که پنج روز ادامه خواهد داشت. این سی امین رزمایش مشترک روسیه و چین از سال ۲۰۰۳ تاکنون است. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و شی جین پینگ، همتای چینی وی به تازگی با مباهات اعلام کردند روابط دو کشور اکنون دیگر ناگسستنی است. همچنین به نظر می‌رسد پکن و مسکو در خصوص افغانستان هم عقیده اند. با توجه به نگرانی‌ها از تبدیل شدن دوباره افغانستان که با چین مرز مشترک دارد، به مأمنی برای گروه‌های مسلحی همچون القاعده، چین و روسیه، هر دو از تصمیم آمریکا مبنی بر خارج کردن همه نظامیان خود از افغانستان تا ماه سپتامبر به شدت انتقاد کردند.

وانگ یی، وزیر خارجه چین ماه گذشته در دیدار با مقامات طالبان، از آنان خواست از گروه‌های تروریستی فاصله بگیرند.

تحلیلگران می‌گویند این درخواست نشان می دهد که چین و کشور‌های دیگر مجبور به مقابله با پیامد‌های خروج سریع نظامیان آمریکایی از افغانستان شوند.

اینر تانگن، کارشناس چین گفت: در محافل مختلف در چین، روسیه و برخی کشور‌های دیگر این سؤال مطرح است که چرا بایدن این خروج را اینقدر ناگهانی و با شدت و حدت انجام داد؟ فکر می‌کنم اساساً آمریکا می‌گوید خب ما این کار را کردیم، اما آنجا حیاط خلوت ما نیست، حیاط خلوت شماست؛ جایی که روسیه، چین و بقیه کشور‌ها قرار دارند.

رزمایش‌های بیشتری در راه است که روسیه نیز در آن شرکت دارد، اما این بار نیرویی از ازبکستان نیز در این رزمایش شرکت می‌کند؛ یک رزمایش مشترک ویژه نزدیک مرز افغانستان برای آمادگی در برابر هر سناریویی که ممکن است در نتیجه دستاورد‌های فزاینده طالبان در میدان جنگ بروز کند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۳ ۱۹ مرداد ۱۴۰۰
به نظر من هر چی آتیشه از گور پاکستان بلند میشه و نیروهای بین المللی باید در مرز پاکستان با افغانستان مستقر بشن و اگه دیدن از طرف پاکستان به طالبان کمک میشه پاکستان رو تحریم کنن
آخرین اخبار