نوبرانه های یاقوتی در راه بازار

خراسان جنوبی پایتخت عناب کشور است که ۴ هزار و ۱۳۴ هکتار از باغات آن زیر کشت این میوه منحصر به فرد رفته است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند،  خراسان جنوبی در ایران رتبه اول تولید عناب را دارد به طوری که در استان ۹۸ درصد عناب کشور تولید می‌شود و سالیانه حدود ۷ هزار تن برداشت می‌شود.

 این روزها برداشت عناب تازه از باغ‌های استان آغاز شده است ، درختان عناب در خراسان جنوبی حسابی میوه داده اند که نوید سالی پرمحصول را می دهد.

 روستای سیوجان در ۲۵ کیلومتری بیرجند به دلیل داشتن باغ‌های باصفای عناب معروف است.

کشاورزان گفتند : جمع‌آوری محصول عناب در بیشتر روستاهای خراسان جنوبی با آیین خاصی انجام می‌شود، از همین رو مراسم "عناب تکانی" پارسال در فهرست میراث فرهنگی ناملموس (معنوی) ثبت شد.

تولید کنندگان عناب سیوجانی در این فصل بخش زیادی از عناب تازه بازار را تامین می کنند.

عنابی که در منطقه داریم گوشتی و هسته کوچک دارد و دارای طعم شیرین و دلچسبی است. عناب میوه ای است که هم به صورت تازه  استفاده می‌شود و هم خشک شده آن درسبد آجیل جایی دارد.

کشاورزی با بیان اینکه عناب تازه کیلویی ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان به فروش می رسد، گفت : عناب های درشت‌ را برای تازه خوری به استان‌های دیگر ارسال می‌کنیم.

رضوی مدیر جهادکشاورزی شهرستان خوسف گفت: در  روستای سیوجان تولید عناب باکیفیت جزو دانش بومی مردم منطقه است از کودهای دامی برای تقویت درختان استفاده‌ می شود و کود شیمایی مورد استفاده قرار نمی گیرد درنتیجه محصولی کاملا سالم و ارگانیک به دست مشتری می رسد.

مرغوبیت عناب خراسان جنوبی چنان است که ۲ رقم عناب سیوجان و ماژان ثبت ملی شده است و حرف اول را در کشور می‌زند.

پویان مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه میوه عناب سرشار از آنتی اکسیدان است و خواص بیشماری دارد گفت: به دلیل وجود ویتامین c فراوان در میوه عناب ، برای پیشگیری از سرطان می‌توانیم از این میوه بهره بگیریم.

او با بیان اینکه در طب سنتی ایران جوشانده عناب به تنهایی یا مخلوط با گیاهان دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد افزود: عناب‌ به علت‌ داشتن لعاب‌ زیاد سینه‌ را نرم‌ می‌کند.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی اظهار کرد: هسته عناب برای تسکین درد اثربخش است و از برگ عناب می‌توان در ساخت دارویی برای تقویت مو و ساخت دهان‌شویه برای جلوگیری از گلو درد استفاده کرد.

عناب تازه تا نیمه شهریورماه در باغ ها و بازار‌ها موجود است و می تواند کام مشتریان را شیرین کند.

کارشناسان بر این باورند که عناب، زرشک و زعفران خراسان جنوبی امروزه به گوشه‌ای از فرهنگ این استان تبدیل شده است و فقط نمی‌توان به عنوان محصولات استراتژیک از آنها نام برد.

باید مراکز علمی و تحقیقاتی مانند جهاد دانشگاهی با همکاری سایر دستگاه‌ها و حمایت مسئولان به طور جدی برای ایجاد باغ‌های نمونه عناب، آموزش کشاورزان، فرآوری و تولید ورود کنند و جهاد دانشگاهی استان چهار سال است که با ایجاد مجتمع گیاهان دارویی و جذب نیروهای متخصص به این موضوع پرداخته است.

حدود ۴۵ درصد اشتغال استان خراسان جنوبی در بخش کشاورزی به ویژه محصولات استراتژیک فعال است و توسعه صادرات این محصولات در دستور کار مسئولان قرار دارد.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار