به کار گیری تار و پود هنر برای زدن نقش اشتغال/ علاقه نوجوانی، به درآمد زایی ختم شده است

یکی از بافندگان فرش در سرایان توانسته با راه اندازی یک آموزشگاه، برای خود و ۱۵۰ نفر از شاگردانش درآمد زایی کند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، قالی بافی یکی از هنر‌های قدیمی در خراسان جنوبی است که در گوشه و کنار استان، افرادی مشغول به این حرفه هستند.

بافت فرش علاوه بر اینکه ذوق و سلیقه آدمی را شکوفا می‌کند، درآمد خوبی را هم نصیب بافنده می‌کند که جای شکر دارد.

راه اندازی آموزشگاه و آموزش فرش بافی به ۵۰۰ نفر

خانم زنجیری یکی از بافندگان فرش در شهرستان سرایان است که چند سالی می‌شود به قالی بافی مشغول است و زندگی اش را در کنار تار و پود فرش‌ها می‌گذراند.

او می‌گوید: از دوران دبیرستان بود که وارد رشته هنر فرش شدم و به بافت قالی مشغول شدم.

زنجیری که سر و کارش با نخ و رج و تار و پود است بیان می‌کند: برای بافت فرش‌هایی مانند ریزماهی، از گره ترکی استفاده می‌کنم که سرعت و زیبایی فرش را بالا می‌برد.

این هنرمند بافنده فرش که توانسته برای خود یک آموزشگاه بافندگی هم راه اندازی کند ادامه می‌دهد: با مجوز و کمک فنی و حرفه ای، یک مرکز آموزشی افتتاح کردم و تاکنون ۵۰۰ نفر را آموزش داده ام.

او اظهار می‌کند: کارآموزان در سه رشته قالی بافی، حوله بافی و تابلو فرش از من آموزش‌های لازم را فرا گرفته اند.

زنجیری می‌گوید: ۱۵۰ نفر با فرا گرفتن آموزش‌های لازم توانسته اند به صورت مستقل کسب درآمد کنند و چندین نفر هم به صورت دستمزدی به بافت فرش مشغول هستند.

شاگردی کردن ۷ ساله و کسب درآمد از بافت فرش

یکی از شاگردان این بانوی هنرمند گفت: علاقه بسیار زیادی به کار تابلو فرش دارم و به همین دلیل وارد آموزشگاه خانم زنجیری شدم.

او افزود: با توجه به اینکه بافت تابلو فرش را یاد گرفته ام، برای خودم کار بافت را انجام می‌دهم.


بیشتر بخوانید


این بانوی کارآموز بیان کرد: حدود ۷ سال است که در آموزشگاه فعالیت می‌کنم و با دریافت نخ و نقشه، فرش و تابلو فرش می‌بافم و درآمد کسب می‌کنم.

تبریز، کاشان و مشهد سه مقصد فرش‌هایی است که در این کارگاه بافته می‌شوند.

بافت بیش از ۸۰ هزار متر مربع فرش در خراسان جنوبی

کامیابی مسک رئیس اتحادیه فرش خراسان جنوبی از فعالیت ۵۰ هزار بافنده تمام وقت و پاره وقت در استان خبر داد و گفت: تنها کمتر از هفت درصد این افراد بیمه هستند.

او افزود: در چهارماهه نخست  امسال  بیش از ۸۰ هزار متر مربع به ارزش ۷۰ میلیارد تومان بافته شده است.

کامیابی مسک با اشاره به بازار فرش خراسان جنوبی بیان کرد: فرش دستبافت استان به کشور‌های اروپایی، آلمان، ایتالیا و آمریکا صادر می‌شد که در حال حاضر این گستره محدود شده است.

رئیس اتحادیه فرش خراسان جنوبی نبود تسهیلات را از مشکلات پیش روی طرح ایجاد مجتمع تولید سفارش‌پذیر فرش دستباف دانست و گفت: در مجموع اجرای این طرح تولیدی و سفارش پذیر نیازمند بیش از سه میلیارد تومان اعتبار است.

او با تأکید بر اینکه مسئولان باید برای فرش دستبافت استان بازارسازی کنند، گفت: تأمین بخشی از مواد اولیه فرش مانند ابریشم و پشم از دیگر مشکلات بافندگان است.

انتهای پیام/ س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.