دامداری های سبک گناباد در معرض نابودی هستند

یکی از بزرگترین موضوعاتی که دامداران با آن روبه رو هستند بحث کمبود نهاده‌های دامی است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، این روز‌ها دامداران وضعیت مناسبی ندارند و بزرگترین مشکلی که آن‌ها را در فشار قرار داده بحث نهاده‌های دامی است و در دامداری‌های سبک این مشکل دو چندان شده است.

یکی از دامداران گنابادی گفت:  از دولت حمایت، پول و چیز‌های دیگر نمی‌خواهیم فقط همین قانون‌هایی که دست دامدار را می‌بندد را بردارند.

تسهیل قانون برای دامداران

او افزود: چطور ما برای علوفه می‌توانیم از استان‌های دیگر وارد کنیم، ولی برای فروش نمی‌توانیم به استان دیگر بفرستیم این چه قانونی است و تولیدات ما را چه کسی خواهد خرید؟

این دامدار گنابادی ادامه داد: دامداران سنگین با دریافت نهاده یا فروش شیر مقداری از هزینه‌های خود را جبران می‌کنند، اما دامدار سبک با این خشکسالی نه نهاده درستی دریافت می‌کند و نه کسی تولیدش را می‌خرد، در حال حاضر کسی اسمی از بز یا دام سبک مولد نمی‌برد و خریداری ندارد و بره هم به قیمت‌هایی خریداری می‌شود که هزینه‌های تولیدکننده را پوشش نمی‌دهد.


بیشتر بخوانید


این دامدار بیان کرد: دولت اگر تولید ما را خریداری کند دیگر هیچ حمایتی نمی‌خواهیم، نمی‌شود که دام را تولید کرد و گرسنه نگه داشت باید فکر چاره برای دامدار سبک کرد.    

یکی دیگر از دامداران گنابادی گفت: بیمه راه دزدی را به مردم یاد داده است و در حال حاضر برخی افراد یک گله دام سبک را به نام چند نفر بیمه کرده و سپس نهاده یا تسهیلات آن را دریافت می‌کنند.

او افزود: برای توزیع نهاده نباید ملاک لیست بیمه باشد و بلکه ملاک دام واقعی که در اسطبل وجود دارد باید باشد، جهاد کشاورزی به بحث شفاف سازی آمار ورود کند یا از روش دیگری برای توزیع نهاده استفاده شود.

این دامدار ادامه داد: این آمار‌های اشتباه در سطح کشور به برنامه ریزی‌های کشوری هم ضربه می‌زند به عنوان مثال در شهرستان گنابادی که ۵۰ هزار دام سبک وجود دارد، ولی در لیست بیمه ۱۰۰ هزار در نتیجه آن مسئول بالا دستی هم برنامه ریزی تولید را براساس ۱۰۰ هزار انجام می‌دهد و بعد می‌بینیم کمبود گوشت یا لبنیات داریم.

دامدار سبک زیر فشارنبود نهاده، هزینه بیمه و نبود خریدار از بین می‌رود

دامدار دیگری نیز در خصوص علوفه گفت: در صحرا که هیچ علوفه‌ای وجود ندارد و فقط برای سرگرمی دام‌ها را به بیرون می‌بریم وگرنه گرسنه می‌روند و گرسنه برمی‌گردند.

او افزود: اگر نهاده به اندازه به دست دامدار برسد در سال آینده تولید خواهد داشت وگرنه از سال آینده با کمبود گوشت روبه رو خواهیم بود، زیرا بسیاری دام‌های سبک مولد را نیز به دلیل نداشتن نهاده به کشتارگاه می‌دهند، زیرا ماهیانه برای یک دام سبک ۳ کیلو جو باید استفاده شود.

این دامدار با گلایه از نگاه جهاد کشاورزی به دام‌های سنگین ادامه داد: تمامی نگاه‌ها نباید فقط به سمت دام سنگین باشد و دامدار سبک در زیر فشار‌های نبود نهاده، هزینه بیمه و از سویی نبود خریدار تولیدات دارد از بین می‌رود.

 

منبع؛ تسنیم

انتهای پیام//م.ج

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.