وزارت علوم در هفته‌ای که گذشت؛

از حضوری شدن آموزش‌های دانشجویان تا ابلاغ قیمت غذای دانشجویی به دانشگاه‌ها

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این هفته با اخبار متنوع و بیشماری روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در این بسته خبری مشاهده کنید.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،  حوزه وزارت علوم ،تحقیقات و فناوری این هفته با اخبار متنوع و بیشماری روبه رو بود که خلاصه‌ای از آن را می‌توانید در زیر دنبال کنید.

آموزش‌ها بعد از اتمام فرآیند واکسیناسیون دانشجویان حضوری می‌شوند

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره بازگشایی دانشگاه‌ها اظهار کرد: وزارت علوم برای بازگشایی دانشگاه‌ها تابع ستاد ملی مقابله با کروناست.

او افزود: ستاد ملی کرونا به وزارت علوم گفته که روند واکسیناسیون دانشجویان به صورت جدی در حال پیگیری است و اگر تزریق واکسیناسیون به خوبی اعمال شود برای بازگشایی دانشگاه‌ها اولویت با دانشجویان دکتری و سپس کارشناسی ارشد و کارشناسی است که پایان نامه‌ها و دروس عملی آن‌ها در جریان است.

زلفی گل تصریح کرد: اگر فرایند واکسیناسیون دانشجویان به خوبی انجام شود با اجازه ستاد ملی مقابله با کرونا می‌توانیم در هر زمانی تمامی دانشگاه‌های تابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را بازگشایی کنیم و در این زمینه آمادگی‌های لازم را داریم.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه وزارت علوم به تنهایی تصمیم گیرنده حضوری شدن آموزش‌ها نیست، تاکید کرد: ستاد ملی مقابله با کرونا باید تصمیم نهایی را در این زمینه اتخاذ کند و بازگشایی حضوری دانشگاه‌ها بستگی به واکسیناسیون دانشجویان دارد، یعنی اگر تزریق واکسن تمام شود تمامی دانشجویان می‌توانند حضوری سر کلاس‌های درس بنشینند.

قیمت غذای دانشجویی به دانشگاه‌ها ابلاغ شد

 قیمت غذای دانشجویی برای سال تحصیلی جدید (۱۴۰۱-۱۴۰۰) با تصویب هیئت امنای صندوق رفاه دانشجویان طی بخشنامه‌ای به دانشگاه ها ابلاغ شد.

صندوق رفاه دانشجویان به دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تاکید کرده است با توجه به وضعیت جهانی شیوع کرونا در کشور و سناریو‌های مختلف پیش رو در حوزه آموزش دانشجویان (حضوری و غیرحضوری) با بهره‌گیری از حداکثر امکانات و ظرفیت موجود نسبت به مدیریت امر تغذیه دانشجویان با تاکید بر رویکرد حفظ سلامت دانشجویان و رعایت بهداشت مواد غذایی در مراحل مختلف طبخ و توزیع غذا و با در نظر داشتن الزامات و ضوابط و مقررات مصوب در ستاد ملی مبارزه با کرونا اقدام کنند.

قیمت غذای دانشجویان در سال تحصیلی جدید نسبت به سال تحصیلی (۱۴۰۰-۱۳۹۹) با افزایش روبرو است.

براساس این گزارش صمد حاج جباری معاون امور دانشجویان صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم نیز عنوان کرد: قیمت ژتون غذای دانشجویی هر سال به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌شود. امسال هم به دلیل حضور تعدادی از دانشجویان برای انجام پایان نامه، رساله و پروژه در دانشگاه‌ها، ژتون غذا در نظر گرفته شده است و قیمت ژتون نسبت به تورم سالیانه با شیب ملایمی افزایش یافته و مطابق با شیوه نامه‌ سالیانه انجام شده است.

مصوبه «سند ملی حقوق کودک و نوجوان» ابلاغ شد

 کودکان و نوجوانان سرمایه‌­های جامعه هستند و جایگاه آنان در دیدگاه اسلامی بسیار متعالی است. در طول چند دهه اخیر، موضوع حقوق کودک در عرصه بین‌المللی نیز محور توجهات نهادهای بین‌المللی و دولت‌ها قرار گرفته است.

تدوین و تصویب «کنوانسیون حقوق کودک» حاکی از دغدغه جامعه بین‌المللی در زمینه حقوق کودک است که جمهوری اسلامی ایران نیز به این پیمان نامه بین‌المللی به‌طور مشروط ملحق شده است. با توجه به عدم تعیین شروط و ضرورت سندی واحد که با یکپارچگی و انسجام، اصول سیاست‌ها و مبانی حقوقی کودک در ابعاد تربیتی، فرهنگی، بهداشتی، قضایی و حقوقی موجب وفاق و وحدت نظر مسئولین و نظام اسلامی شود و در چارچوب اقدام ملی 34 از راهبرد کلان 3 نقشه مهندسی فرهنگی کشور مبنی بر «تدوین سند ملی کودک و نوجوان مبتنی بر آموزه‌ها و معارف اسلامی» و برای ارائه الگوی اسلامی– ایرانی در حوزه حقوق کودک و نوجوان؛ این سند به تصویب رسید.

شیوه نامه‌های بهداشتی به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است

مجید صفاری نیا مدیرکل مرکز مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره شیوه نامه‌های بهداشتی ابلاغ شده به دانشگاه‌ها برای شروع سال تحصیلی جدید، اظهار کرد: شیوه نامه‌های بهداشتی به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است. این شیوه نامه‌ها بر اساس دستورالعمل‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است که سال گذشته توسط ستاد کرونا تنظیم شده بود و همکاران پزشک دانشگاه‌ها با توجه به شناخت بیشتر ویروس و شرایط فعلی با اعمال برخی تغییرات، آن را کامل‌تر کردند.

صفاری‌نیا افزود: اولویت در رعایت شیوه نامه‌ها بهداشتی بر تهویه مطبوع، رعایت فاصله اجتماعی و انجام واکسیناسیون است، این شیوه نامه‌ها در محیط‌های کتابخانه، ساختمان‌های اداری و آموزشی، کلاسی، آزمایشگاه ها، کارگاه ها، بوفه‌های غذایی، سالن‌های ورزشی و استخر، سالن اجتماعات، نمازخانه، حمل و نقل، مراکز بهداشتی و درمانی، دندانپزشکی، سلف سرویس ها، غذاخوری‌ها و محیط‌های خوابگاهی باید رعایت شود.

واکسیناسیون دانشجویان تا مهرماه تکمیل نمی‌شود/ منتفی شدن برگزاری کلاس‌های حضوری

 علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره آخرین وضعیت واکسیناسیون دانشجویان اظهار کرد: واکسیناسیون دانشجویان از آغاز این هفته به صورت گسترده شروع شده و با سرعت خوبی در حال انجام است. در مناطق مختلف و دانشگاه های مختلف سرعت واکسیناسیون متفاوت است و آمار دقیقی از واکسیناسیون این گروه در دسترس نیست.

اوافزود: واکسیناسیون دانشجویان تا اول مهرماه تکمیل نمی‌شود، برگزاری کلاس‌های حضوری دانشگاه‌ها فعلا منتفی است و آموزش ها به صورت مجازی خواهد بود. با انجام روند واکسیناسیون ممکن است آموزش های حضوری به تدریج آغاز شود.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در حال رایزنی با وزارت ارتباطات، برای دریافت اینترنت رایگان دانشجویان هستیم. اینترنت رایگان در سه ترم گذاشته داشتیم و امیدواریم برای ترم پیش رو نیز این امر محقق شود.

توسعه ارتباط صنعت و دانشگاه از دغدغه‌های مهم وزیر علوم

غلامحسین رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، در نوزدهمین نشست مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی با بیان اینکه موضوع ارتباط بین صنعت و دانشگاه از موضوعات پر اهمیت کشور است؛ اظهار کرد: دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور نیز باید در دولت جدید این مسئله را به صورت جدی دنبال کرده و به دنبال ارتقا و بهبود عملکرد خود در این حوزه باشند.

او افزود: توجه به نیازها و مشکلات فعلی در حوزه پژوهش و فناوری به خصوص ارتباط با صنعت باید مورد توجه باشد، اما این مسئله کافی نبوده و به صورت همزمان باید در حوزه پژوهش و فناوری نظر به آینده داشت، لذا دفاتر ارتباط با صنعت و جامعه باید یک نقش‌پذیری مناسب و خوبی را در برگزاری هفته پژوهش و فناوری داشته باشند.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در ادامه بیان کرد: بحث تمایز و تفاوت پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد واحدهای فناور با فعالیت‌های دفاتر ارتباط با صنعت و جامعه نیز از مسائلی است که دانشگاه‌ها و مسئولین باید به آن توجه کنند. پارک‌های علم و فناوری اصولاً ماهیتی جدای از دانشگاه دارند، هرچند منشا آن‌ها دانشگاه است. پارک‌های علم و فناوری میزبان شرکت‌های فناور هستند در صورتیکه دانشگاه‌ها چنین ماموریتی ندارند و میزبانی از شرکت‌های دانش‌بنیان و واحدهای فناور جزو ماموریت ذاتی آن‌ها نخواهد بود. البته باید توجه داشت دانشگاه منشا، مادر و مبدا پدید آمدن بسیاری از این واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان است. دانشگا‌ه‌ها و پارک‌های علم و فناوری باید نقش مکمل یکدیگر بوده و همواره باید سعی کنند با یکدیگر داد و ستدی دائمی داشته باشند.

 رحیمی مطرح کرد: فعالیت دفاتر ارتباط با جامعه و صنعت در خصوص مراکز نوآوری و خلاقیت و یا مراکز تجاری‌سازی در دانشگاه‌ها بسیار حائز اهمیت است. به عنوان مثال وقتی از مراکز نوآوری و تجاری‌سازی صحبت می‌کنیم، به این معنی است که این نوآوری معطوف به تجاری شدن می‌باشد و تجاری شدن لاجرم ارتباط دانشگاه با بیرون از دانشگاه را لازم دارد. بنابراین برای تجاری شدن دستاوردهای تحقیقاتی و برنامه‌های نوآورانه دفاتر ارتباط با صنعت می‌توانند نقش بسیار مهمی را ایفا کنند.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در پایان افزود: خوشبختانه برنامه‌های بسیار خوبی در حوزه ارتباط با صنعت از سوی ستاد وزارت پیگیری می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به ماموریت‌گرایی اشاره کرد که مستقیماً به دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها برمی‌گردد. یکی دیگر از فعالیت‌های مفید و موثر در حال انجام جهت بهبود فعالیت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها، پایش عملکرد آن‌ها است که اطلاعات حاصل از آن می‌تواند به ارتقای جایگاه دانشگاه در این حوزه کمک‌های فراوانی کند. توجه به برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری و تبیین برنامه‌های جدید و موثر از دیگر مسائلی است که هم در دانشگاه‌ها و هم در ستاد وزارت علوم باید به صورت جدی دنبال شود.

۴۰ درصد از دانشجویان بین المللی محصل در ایران، افغانی هستند/ روند خوب واکسیناسیون دانشجویان خارجی در کشور

افشین آخوند زاده سرپرست اداره کل امور دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره واکسیناسیون دانشجویان بین المللی اظهار کرد: واکسیناسیون دانشجویان خارجی همانند دانشجویان ایرانی در بسیاری از دانشگاه‌ها در حال انجام است.

او افزود: تعداد دانشجویان بین المللی که به صورت رسمی در ایران تحصیل می‌کنند شامل ۵۸ هزار دانشجو است، اما تعداد دانشجویان خارجی به صورت غیر رسمی که در ایران ادامه تحصیل می‌دهند ۹۰ هزار نفر است.

آخوند زاده تصریح کرد: هم اکنون به آن رقمی که باید در سال ۱۴۰۰ در جهت افزایش دانشجویان بین المللی می‌رسیدیم، رسیده ایم و قصد داریم تا تعداد این دانشجویان را افزایش دهیم. حتی در دوران کرونا نه تنها تعداد دانشجویان خارجی دانشگاه‌های ایرانی کاهش پیدا نکرده بلکه افزایش هم یافته است.

سرپرست اداره کل امور دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان درباره اختصاص بودجه مالی برای حمایت به دانشجویان بین المللی گفت: جدیدا شورای عالی سیاست گذاری دانشجویان غیر ایرانی تصویب شده است که مقام محترم وزیر رئیس آن است و دبیرخانه آن در نهاد مقام معظم رهبری است.

آخوند زاده بیان کرد: طی چند ماه گذشته نظم خوبی در خصوص سیاست گذاری کلان دانشگاه‌های غیر ایرانی به وجود آمده است.

سرپرست اداره کل امور دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان درباره سیاست‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پذیرش دانشجویان افغانی گفت: هم اکنون پذیرش دانشجویان افغانی در کشور به خوبی در حال انجام است و از تعداد ۵۷ هزار دانشجوی بین المللی در ایران حدود ۴۰ درصد آن‌ها دانشجوی افغان هستند.

آخوند زاده تاکید کرد: پذیرش دانشجویان افغانی تنها مختص به سال جاری نبوده و این امر طی سال‌های گذشته انجام شده است، شورای راهبردی سیاست گذاری دانشجویان غیر ایرانی نظم خوبی گرفته و همین عامل باعث شده تا در پذیرش دانشجویان بین المللی مشکل نداشته باشیم و ابلاغیه همین امر حدود ۳ هفته پیش به تمامی دانشگاه‌های کشور ابلاغ شد تا سیاست‌های کلی جذب دانشجویان غیر ایرانی از طریق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شود.

نتایج اولیه آزمون استخدامی دانشگاه‌ها اعلام شد

نتایج اولیه آزمون استخدام پیمانی دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری امروز چهارشنبه ۲۴ شهریورماه ۱۴۰۰ در سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی  www.sanjesh.org منتشر شد.

آزمون استخدام پیمانی دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری ۲۲ مردادماه ۱۴۰۰ برگزار شد.

متقاضیان هریک از دستگاه‌های این آزمون پس از دریافت نتیجه آزمون، لازم است برای اقدامات بعدی به اطلاعیه روز چهارشنبه ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۰ به سایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به نشانی: www.msrt.ir قرار می‌گیرد، مراجعه کنند.

متقاضیان باید پس از مطالعه اطلاعیه بر اساس توضیحات و زمان بندی مندرج در اطلاعیه برای هر یک از دانشگاه‌ها یا مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و یا پارک‌های علم و فناوری که متقاضی شدند، اقدام کنند.

انتهای پیام/ 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۰ ۰۸ مهر ۱۴۰۰
سلام به نظر من این ترم برای دانشجویان و محصلین تا امتحانات نوبت اول غیر حضوری باشه تا واکسیناسیون تکمیل بشه و برای بهمن همه جا بازگشایی بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۷ ۲۶ شهريور ۱۴۰۰
تا تمام مردم واکسیناسیون نشوند، باز شدن درب مدارس و دانشگاهها، کاری بسیار اشتباست.
در ضمن، با تلاش اساتید دانشگاه و معلمان و همچنین والدین محترم، هرگز آموزش دانش آموزان و دانشجویان تعطیل نشده است.
در آموزش مجازی، دانش آموزان و دانشجویان تعلیم و تربیت را در کنار خانوده ها از معلمان و اساتید محترم فرا گرفته اند و این خیلی خیلی عالی است.