توجه به سلامت زائران همزمان با سالروز شهادت امام مهربانی‌ها

هرسال همزمان با آخر ماه صفر بسیاری از عاشقان و زائران اهل بیت (ع) برای برپایی آیین‌های عزاداری عازم مشهد مقدس می‌شوند که توجه به سلامت آنان در ایام شیوع کرونا ضروری است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، پیش از شیوع کرونا سالانه افزون بر سه میلیون زائر و مسافر از مبادی زمینی، ریلی و هوایی به مشهد مقدس سفر می‌کردند که حدود ۵۰۰ هزار نفر آنان زائران پیاده روز‌های آخر ماه صفر بودند.

طی سال‌های اخیر با اوج گیری شیوع کرونا سفر زائران به مشهد بویژه در مناسبت‌های مذهبی و ایام پایانی ماه صفر با ممنوعیت‌هایی همراه شد که در حال حاضر با توجه به زرد شدن وضعیت مشهد از نظر شیوع کرونا حضور زائران حضرت امام رضا (ع) با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بلامانع اعلام شده است.

برای پیشگیری از شیوع این ویروس در کلانشهر مشهد که طی روز‌های پایانی ماه صفر و سالروز شهادت امام مهربانی‌ها پذیرای خیل عظیم زائران اهل بیت (ع) از سراسر کشور است، تمهیدات بهداشتی و درمانی مختلف اندیشیده شده است.

محمد علی کیانی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد  گفت: تمامی مراکز بهداشتی و درمانی، بیمارستان‌ها و پایگاه‌های اورژانس این دانشگاه برای خدمت رسانی مطلوب به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی در آمادگی کامل هستند.

او افزود: از تمامی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی خواسته می شود برای کسب فیض در روز‌های پایانی ماه صفر، نسبت به رعایت توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از شیوع کرونا توجه لازم داشته باشند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه رعایت دستورالعمل‌های بهداشی واجب و ضروری است ادامه داد: اگر فردی علائم مشکوک به کرونا دارد یا در تماس با فرد بیمار بوده است موارد مربوط به خودقرنطینگی و ماندن در خانه را رعایت کرده و از حضور در برنامه‌ها و مراسم مذهبی و خارج از منزل خودداری کند.

مراقب موج ششم شیوع کرونا در عزاداری‌ها باشیم

مهناز مزدوریان عضو هیأت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: در روز‌های پایانی ماه صفر خطر موج ششم شیوع کرونا به شدت احساس می‌شود لذا مردم باید در این روز‌ها مراقبت بیشتری در همه مکان‌ها به خصوص در محل‌های برگزاری مراسم سوگواری داشته باشند، زیرا با کوچکترین غفلت موج جدید شیوع این ویروس از راه می‌رسد.

او  افزود: تزریق واکسن کرونا کمک بزرگی به حفظ سلامت فرد دریافت‌کننده واکسن می‌کند، ولی این افراد نیز باید مراقبت لازم را داشته باشند و تصور نکنند که تزریق واکسن ایمنی ۱۰۰ درصد در آنان ایجاد می‌کند.

عضو هیأت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: بخش‌های مربوط به بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان‌ها نسبت به هفته‌های گذشته روند کاهشی تعداد بستری و فوتی و روند افزایشی بهبودی و ترخیص بیمار را داشته‌اند، اما نباید نسبت به این موارد خوشبین باشیم و تصور کنیم دیگر هیچ خطری ما را تهدید نمی‌کند.

مزدوریان بیان کرد: تجربه‌های گذشته نشان داده است که با کوچکترین سهل‌انگاری موج جدید شیوع ویروس کرونا از راه می‌رسد و سخت‌ترین شرایط در طول ۲۰ ماه گذشته را در موج پنجم شیوع این ویروس تجربه کردیم و امیدواریم دیگر شاهد چنین روز‌هایی نباشیم.

غربالگری زائران در مبادی ورودی مشهد

محمدحسن درخشان مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت:  برنامه غربالگری مسافران مشکوک به کرونا در مبادی ورودی این شهر همگام با روز‌های پایانی ماه صفر اجرا می شود.

 او افزود: کارشناسان بهداشتی در مبادی ورودی مشهد با همکاری سازمان فرهنگی شهرداری این شهر مستقر می‌شوند و ضمن ارائه آموزش‌های مرتبط با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی، افراد مشکوک به کرونا نیز تحت غربالگری قرار می‌گیرند.

مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: علاوه بر پایانه مسافربری، راه آهن و فرودگاه، مسیر‌های ورودی مشهد از سوی قوچان، ورودی جاده کلات در بلوار ۲۲ بهمن، ورودی سرخس در جاده میامی و بلوار حر، ورودی از سوی نیشابور به مشهد و ورودی طرقبه و شاندیز توسط کارشناسان بهداشتی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

درخشان بیان کرد: کارشناسان بهداشتی به کاروان‌ها آموزش‌های لازم ارائه می‌کنند و اگر با موارد مشکوک مواجه شدند تست کرونا از آنان گرفته می‌شود.

او تصریح کرد: در ایام پایانی ماه صفر بیش از ۲۵۰ تیم بازرسی شامل ۵۰۰ کارشناس بهداشت محیط بطور مستقیم و با جدیت بر فعالیت اماکن، مهمانپذیرها، مسافرخانه ها، مراکز پذیرایی و اقامتی و امکان تفریحی در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد نظارت دارند.

مدیر توسعه شبکه و ارتقای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تأکید کرد: تهیه بروشور آموزشی کرونا با تاکید بر علایم خطر، تهیه و ارسال پیام‌های پیشگیری از کرونا، ارسال پیام و تیزر ۳۰ ثانیه‌ای در فضای مجازی، انجام واکسیناسیون در شبکه روستای مراکز و خانه‌های بهداشت، انجام مراقبت از مادران باردار و سالمند و اطلاع رسانی لازم در خصوص بیماری و تقویت و تشدید غربالگری تلفنی مادران باردار و ارجاع آنان به مراکز درمانی از دیگر اقدامات طی دهه آخر ماه صفر برای کنترل بیماری کووید ۱۹ است.

سلامت و امنیت ۲ مولفه اصلی در میزبانی از زائران

حمید موسوی سرپرست فرمانداری مشهد هم سلامت و امنیت را ۲ مولفه اصلی در پذیرش و میزبانی از زائران حضرت امام رضا (ع) در مشهد عنوان کرد و گفت: شیوه نامه‌های بهداشتی مطابق نظر ستاد ملی مقابله با کرونا در هتل‌ها و مهمانسرا‌های زیر نظر میراث فرهنگی به صورت کامل اجرا می‌شود.

او افزود: از طرفی در مراکز اسکان اضطراری نیز ناظران بهداشتی به صورت مقیم حضور دارند و بر رعایت حداکثری توصیه های بهداشتی نظارت می‌کنند.

سرپرست فرمانداری مشهد ادامه داد: توزیع ۳۰۰ هزار ماسک بهداشتی طی روز‌های جاری بین زائران حرم مطهر رضوی و همچنین زائران پیاده در مشهد پیش بینی شده است.

موسوی بیان کرد: ۱۵ موکب در جاده قدیم نیشابور به مشهد و هشت موکب یا ایستگاه صلواتی نیز در جاده چناران به مشهد در حال خدمت رسانی به زائران بارگاه منور حضرت امام رضا (ع) هستند.


بیشتر بخوانید



آماده باش اورژانس ۱۱۵ در ایام سوگواری

 علی یزدانی رئیس مرکز خدمات اورژانس پیش‌بیمارستانی و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۲۴۷ پایگاه فعال شهری و جاده‌ای اورژانس ۱۱۵ با حدود ۲۶۷ آمبولانس فعال در محدوده زیرپوشش دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی مشهد، سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه، نیشابور و تربت‌جام، به صورت شبانه روزی برای خدمات رسانی آمادگی کامل دارند.

او  استقرار آمبولانس‌‏ در حاشیه جاده با تاکید بر جاده‌های اصلی منتهی به مشهد به منظور ارائه خدمات بهینه به زائران و مسافران، آماده باش پایگاه‌های اورژانس مشهد و افزایش توان لجستیک آن‌ها با استقرار آمبولانس در میدان‌های اصلی شهر و مسیر‌های تردد هیأت‌های مذهبی و کاروان‌های پیاده منتهی به حرم مطهر رضوی و آمادگی نیرو‌های پایگاه‌های اورژانس ۱۱۵ در اطراف حرم مطهر رضوی با همکاری دارالشفای حضرت امام رضا (ع) را از تمهیدات اندیشیده شده در این ایام برشمرد.

رئیس مرکز خدمات اورژانس پیش‌بیمارستانی و فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: برای روز‌های پایانی ماه صفر پنج دستگاه اتوبوس آمبولانس و چهار فروند بالگرد اورژانس هوایی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی مشهد، نیشابور، سبزوار، تربت حیدریه و گناباد جهت ماموریت‌های درون شهری و برون‌شهری، آماده‌باش اورژانس‌های ۵۴ بیمارستان استان خراسان رضوی و فعالیت‌های شبانه‌روزی بخش‌های بالینی و اتاق‌های عمل و تامین کادر پزشکی و پرستاری و تجهیزات و ملزومات موردنیاز، فعالیت شبانه‌روزی مرکز پایش مراقبت‌های درمانی دانشگاه و هماهنگی جهت پذیرش و انتقال بیماران از مراکز درمانی استان در نظر گرفته شده است.

یزدانی بیان کرد: از تمامی عزاداران خواسته می شود با رعایت کامل نکات بهداشتی، ایمنی کامل را در محل‌های اسکان و برگزاری مراسم مورد توجه قرار دهند تا دچار آسیب نشوند.

هر سال همزمان با دهه پایانی ماه صفر زائران پیاده از اقصی نقاط کشور به سوی مشهد حرکت می‌کنند که پارسال و امسال به سبب شیوع کرونا از تعداد آنان کاسته شده است.

منبع: ایرنا

انتهای پیام//م.م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار