رئیس اداره زکات استان اصفهان:

صنایع کاشان از ظرفیت زکات غافل شده‌اند

زکات، ظرفیتی که در بخش صنایع کاشان از آن غفلت شده است و لزوم حرکت انقلابی توسط صنایع در پرداخت زکات بیش از پیش احساس می‌شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، اسلام برای زدودن فقر در جامعه موارد بسیار زیادی را پیش‌بینی کرده است که پرداخت خمس و زکات یکی از این موارد است که نقش بسیار زیادی در از بین بردن فقر در جامعه دارد به نحوی که برای پرداخت این واجبات الهی قوانینی وجود دارد.

حجت‌الاسلام غلامحسین رنجبر رئیس اداره زکات استان اصفهان در این رابطه با بیان اینکه زکات عام شهرستان کاشان در رتبه‌های برتر استانی قرار دارد، گفت: انتظار از شهرستان کاشان که دارای فرهنگ بالا و دارای سبقه دینی بالایی بوده و به عنوان شهری صنعتی شناخته می‌شود، بالاتر است.

وی ضمن اشاره به دریافت سه میلیارد و ۵۰۰ میلیارد تومان زکات در شهرستان کاشان افزود: این میزان زکات باید میان شش هزار و ۶۰۰ خانوار با میانگین چهار نفر تقسیم شود و از این رو برای هر خانوار ۵۳۰ هزار تومان می‌شود و این خانوار‌ها از جمله خانوار‌هایی هستند که دارای بیماری صعب العلاج هستند.

رئیس اداره زکات استان اصفهان با بیان اینکه خانواری تحت پوشش کمیته امداد قرار دارد که به واسطه بیماری و عدم به جا آوردن قضای حاجت ماهانه یک میلیون تومان صرف خرید لوازم  می‌شود و بر همین اساس این عدد در مقابل فقرای تحت پوشش کمیته شهرستان کاشان عدد قابل توجهی نیست.

وی با بیان اینکه در پرداخت زکات کمیته امداد هیچ اجباری را مد نظر ندارد، گفت: پرداخت زکات یکی از واجبات الهی است و بر همین اساس اغنیاء لازم است نسبت به پرداخت زکات اهتمام ویژه‌ای داشته باشند و از آنجا که کاشان شهری صنعتی است لازم است تا صنایع ما در این راستا یک حرکت انقلابی را انجام دهند.

رنجبر با بیان اینکه پرداخت زکات در راستای از بین بردن فقر نقش بسزایی دارد، تصریح کرد: ما در وهله‌ای موفق‌تر بودیم که بخشداران در این زمینه همگام شده و ما را یاری کردند و از این رو برای مشارکت صنایع در پرداخت زکات و کمک به فقرا نیازمند یک حرکت انقلابی است.

وی با بیان اینکه شش هزار و ۶۰۰ خانوار تحت پوشش تعداد کمی نیست، تأکید کرد: خانوار‌های تحت پوشش به صورت مرتب مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و از این رو درصد خطای خانوار‌های تحت پوشش بسیار کم است و از طرف دیگر نیز شهرستان کاشان نیز جزء شهرستان‌های سرآمد در استان اصفهان است.

حجت‌الاسلام مجید سهراب زاده مسئول دبیرخانه شورای زکات شهرستان کاشان نیز در این رابطه با بیان اینکه بالاترین عبادت خدمت به مردم است، اظهار کرد: در شش ماهه نخست امسال  میزان زکات اخذ شده سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون است است که در اداره منطقه راوند یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان و مابقی مربوط به منطقه کاشان است.

وی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در این زمینه زکات فطریه و کفاره طی شش ماهه نخست امسال جمع‌آوری شده است، افزود: خوشبختانه مشکل خاصی در جمع آوری زکات فطریه نداشتیم و با حضور عوامل شهرستان کاشان این اقدام نسبت به سال گذشته به نحو مطلوب تری انجام شد.

مسئول دبیرخانه شورای زکات شهرستان کاشان با بیان اینکه در حوزه جهیزیه ۱۱۰ میلیون تومان هزینه شده است، ابراز داشت: ۶۴ عدد کولر در امسال به نیازمندان اهدا شده است و در حوزه مسکن محرومان ۵۱۰ میلیون تومان هزینه شده است و در حوزه سبد کالا نیز ۷۹۰ میلیون تومان اختصاص داده شده است.

وی از اختصاص ۴۳۰ میلیون تومان ویژه پوشاک نیازمندان خبر داد و گفت: در حوزه درمانی ۵۰ میلیون تومان، در حوزه تحصیلات ۲۸ میلیون تومان، در پروژه‌های عام المنفعه ۶۸۰ میلیون تومان و در مابقی حوزه‌ها ۷۳۰ میلیون تومان هزینه شده است به نحوی که بخش قمصر در این حوزه رتبه نخست را در شهرستان کاشان به خود اختصاص داده است.

سهراب زاده با بیان اینکه بخش برزک رتبه دوم جمع آوری زکات را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: بخش مرکزی رتبه سوم را به خود اختصاص داده است و شورای زکات در بخش‌ها نیز به صورت مستمر تشکیل و فعال هستند در حالی که در بخشی از روستا‌ها متأسفانه حوزه زکات همچنان فعال نشده است.

وی ضمن تأکید بر راه‌اندازی شورای زکات در بخش صنایع منطقه کاشان تأکید کرد: پیشنهاد داریم تا شورای زکات در حوزه صنایع تشکیل شود و معتمدان بخش صنایع به عضویت شورای زکات دربیایند و کمک‌های بخش صنایع به صورت ساماندهی شده و در قالب شورای زکات به نیازمندان اختصاص پیدا کند.

منبع:تسنیم

انتهای پیام

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.