سازمان ملل خواستار اقدام قاطع و فوری در مورد افغانستان شد

سازمان ملل اعلام کرد که با توجه به کاهش ۲۰ درصدی تولید ناخالص داخلی افغانستان، این کشور به کمک های فوری جامعه جهانی احتیاج دارد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) در گزارشی گفته است که تولید ناخالص داخلی افغانستان با کاهش ۲۰ درصدی ظرف یک‌سال از ۲۰ میلیارد دالر در سال ۲۰۲۰ به ۱۶ میلیارد دالر رسیده‌است.

این برنامه در این گزارش همچنین هشدار داده‌است که اگر اقدام اصلاحی فوری انجام نشود، این کاهش ممکن است در سال‌های بعد به ۳۰ درصد یعنی ۱۴ میلیارد دالر برسد.

در گزارش برنامه توسعه‌ای سازمان ملل متحد آمده‌است که پایگاه اقتصادی افغانستان که در حال حاضر فقیرترین کشور آسیا است، برای حمایت از جمعیت ۴۰ میلیونی آن بسیار کوچک است.

طبق این گزارش، درآمد سرانه سالانه افغانستان از ۶۵۰ دالر در سال ۲۰۱۲ به ۵۰۰ دالر در سال ۲۰۲۰ کاهش یافته و انتظار می‌رود که در سال آینده به سرعت به ۳۵۰ دالر برسد.

آخیم اشتاینر؛ مدیر برنامه توسعه‌ای ملل متحد گفته‌است: «این ارزیابی اجتماعی- اقتصادی جدید در مورد افغانستان تخمین می‌زند که محدود کردن زنان برای کار می‌تواند منجر به زیان اقتصادی فوری تا یک میلیارد دالر امریکا یا پنج درصد تولید ناخالص داخلی کشور شود.»

او از مقامات فعلی افغانستان خواسته که از حقوق زنان و دختران از جمله حق آموزش و کار حمایت کنند.

به گفته وی، عدم سرمایه‌گذاری بر نیمی از منابع انسانی افغانستان که زنان و دختران است، پیامدهای اقتصادی- اجتماعی وخیمی برای سال‌های آینده خواهد داشت.

در گزارش برنامه توسعه‌ای سازمان ملل همچنین آمده‌است که ارزیابی ماه سپتامبر این برنامه، پیش‌بینی کرده که تا سال آینده ممکن است ۹۷ درصد از جمعیت افغانستان زیر خط فقر قرار بگیرند، مگر این‌که واکنشی فوری به بحران‌های سیاسی و اقتصادی کشور آغاز شود.

عبدالله الدرداری؛ نماینده مقیم UNDP در افغانستان گفته‌است: «ما با این چشم‌انداز غیرقابل درک مواجه هستیم که اساسی‌ترین نیازهای انسانی نزدیک به ۴۰ میلیون نفر برآورده نخواهد شد. برای تأمین مالی خدمات اساسی و حمایت از رشد اقتصادی، سالانه به ۸ میلیارد دالر کمک بین‌المللی نیاز است. ما نیازمند آن هستیم که درباره نحوه استفاده از منابع موجود، راهبردی رفتار کنیم.»

برنامه توسعه‌ای سازمان ملل اخیرا در گزارشی در مورد وضعیت نظام بانکی و مالی افغانستان نیز هشدار داده و خواستار «اقدام فوری و قاطع» در این مورد شده‌است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.