باشگاه خبرنگاران جوان - «احمد ابوالغیط» در بیانیهای با حمایت از اقدام اتحادیه آفریقا در تعلیق عضویت ناظر رژیم صهیونیستی در این اتحادیه تاکید کرد که این تصمیم یک گام اصلاحی منطبق با مواضع تاریخی اتحادیه آفریقا در حمایت از آرمان فلسطین است.
اتحادیه عرب در بیانیه خود نوشت: احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه کشورهای عربی از تصمیم اجلاس آفریقا که امروز ۶ فوریه در آدیس آبابا برگزار شد، برای توقف عضویت «اسرائیل» به عنوان ناظر استقبال میکند. این تصمیم عاقلانه باید بر اساس عدم پاداش به «اسرائیل» برای اقدامات غیرقانونی خود علیه مردم فلسطین اتخاذ شود.
صبح امروز «محمد اشتیه» نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین اعطای عضویت ناظر به رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا را پاداشی برای جنایات این رژیم علیه مردم فلسطین عنوان کرد.
جنبش حماس نیز از تصمیم اتحادیه آفریقا برای لغو اعطای وضعیت ناظر به رژیم صهیونیستی استقبال کرد.
جنبش مقاومت اسلامی فلسسطین(حماس) در بیانیهای از کمیتهای که مسئول بررسی این موضوع است، خواست از ارزشها و اصول اتحادیه آفریقا که مبتنی بر رد اشغالگری و تبعیض نژادی و حمایت از حق مردم فلسطین برای بازپس گیری حقوقشان است، حمایت کند.
جنبش حماس از مواضع و نقش همه کشورهای آفریقایی اقدام کننده در مخالفت برای اعطای وضعیت ناظر به تل آیو که نشان دهنده سازگاری آن با اصول این سازمان قدیمی و حمایت مستمر از حقوق مشروع مردم فلسطین است، قدردانی کرد.
احمد مدلل یکی از رهبران جنبش جهاد اسلامی فلسطین هم گفت که تصمیم اتحادیه آفریقا برای لغو اعطای وضعیت ناظر به رژیم صهیونیستی ضربهای برای همه کسانی است که بر عادی سازی روابط با تل آویو تاکید میکنند.
شورای اجرایی اتحادیه آفریقا در نشست اکتبر گذشته تصمیم گیری درباره اقدام موسی فکی، رئیس کمیسیون این اتحادیه مبنی بر اعطای وضعیت ناظر به رژیم صهیونیستی را به تعویق انداخت. در آغاز ماه آگوست گذشته، الجزایر، تونس، مصر، لیبی و موریتانی علاوه بر جمهوری کومور رسماً به پذیرش اعتبارنامه رژیم اشغالگر قدس به عنوان عضو ناظر اتحادیه توسط رئیس کمیسیون اتحادیه آفریقا اعتراض کردند.
اعطای وضعیت ناظر به رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا همچنین مورد انتقاد سفارتخانههای پادشاهی اردن، کویت، قطر، فلسطین، یمن و هیئت اتحادیه عرب که در کشورهای آفریقایی مستقر هستند، قرار گرفت.
ساعاتی پیش در نشستی که اتحادیه آفریقا با اعضای خود ترتیب داده بود با بررسی این عضویت، به اتفاق آرا رای به تعلیق آن داد. برای بررسی این تصمیم همچنین یک کمیسیون با هفت عضو از جمله الجزایر تشکیل شد.
انتهای پیام/