باشگاه خبرنگاران جوان قزوین - صالح یاوری گفت: حفظ سلامت دانش آموزان در اولویت برنامههای آموزش و پرورش قرار دارد و با توجه به حضوری بودن مدارس روستایی و عشایری با جمعیت کمتر از ۱۵ نفر، طرح آهن یاری و مکمل یاری هم اکنون در این مدارس در حال اجرا است.
اجرای طرح مکمل یاری آهن هر ساله در تمام مدارس متوسطه اول و دوم دخترانه و مکمل یاری ویتامین D در تمام مدارس متوسطه اول و دوم پسرانه و دخترانه انجام میشود.
یاوری با اشاره به مشکلات ناشی از کمبود آهن در سلامت دختران، تصریح کرد: کمخونی ناشی از فقر آهن موجب کاهش قدرت یادگیری، تضعیف سیستم ایمنی بدن، احساس ضعف و خستگی مزمن، کاهش قدرت ذهنی و تحریکپذیری میشود.
این مسوول اضافه کرد: هدف از اجرای این طرح در مدارس متوسطه اوّل و دوم دخترانه، آموزش تغذیه مناسب، ارتقای آگاهی و عملکرد دختران جوان در زمینه تغذیه صحیح و نقش آن در سلامت دختران و خانوادههای آنان و کاهش کمخونی است.
با توجه به شیوع کمبود ویتامین D و محدود بودن منابع غذایی این ویتامین، طرح سراسری مکمل یاری "ویتامین D " نیز جهت تامین نیاز گروه سنی جوانان و نوجوانان در کلیه مدارس استان همراه با طرح آهن یاری با حضوری شدن کلاسهای درس اجرا خواهد شد.
هم اکنون مکملهای قرص آهن و ویتامین دی با همکاری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین تهیه و در مناطق روستایی و عشایری استان در حال توزیع است و در مدارس شهری نیز بعداز اعمال محدودیتها و با برنامه زمانبندی مناسب بستههای مکملی دانش آموزان به خانوادههای آنان تحویل داده میشود.
بر اساس این شیوه نامه تعداد ۱۶ قرص آهن برای ۱۶ هفته و ویتامین مگادز ۵۰ هزار واحدی به صورت ماهانه یک عدد برای مصرف توزیع میشود.
استان قزوین دارای ۸۵ هزار دانشآموز در مقطع متوسطه است.
انتهای پیام/