قطع آب کشاورزان به دلیل بدهی صحت دارد ؟+ فیلم

فیلمی از خشکی گسترده در بخش‌هایی از رودخانه تجن منتشر و اعلام شد این کم آبی به دلیل نپرداختن حقابه کشاورزان است اما واقعیت ماجرا چیست؟

فیلمی در فضای مجازی با عنوان خشکی و کم آبی گسترده در رودخانه تجن ساری منتشر و یکی از اهالی منطقه در این فیلم می‌گوید: دلیل این خشکی علاوه بر کاهش ذخایر آب سد شهید رجایی، نپرداختن حقابه توسط کشاورزان به شرکت آب منطقه‌ای است به این معنا که چون کشاورزان حقابه خود را نپرداختند شرکت آب منطقه‌ای نیز جریان آب را قطع کرده است.

طوسی مدیر تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای مازندران با رد این ادعا می‌گوید: همیشه برخی از کشاورزان حقابه خود را برای فصل زراعی نمی‌دهند اما شرکت آب منطقه‌ای هیچگاه به این دلیل آب زراعی را روی کشاورز نمی‌بندد، چون این موضوع به طور مستقیم با زندگی شالیکاران و باغداران و امنیت غذایی ارتباط دارد بلکه برای دریافت حقابه از راهکار‌های قانونی دیگر استفاده می‌کند.

او در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مازندران گفت: منطقه‌ای که در تصویر نشان داده می‌شود مربوط به بخشی از رودخانه تجن و بعد از سد انحرافی است که اکنون به دلیل تامین کردن نیاز آبی شالیزار‌های منطقه فقط مقدار بسیار اندکی از آب برای مباحث زیست محیطی به این قسمت وارد می‌شود و این حجم هم به دلیل عریض بودن رودخانه در فیلم نمایش داده نشده است.

مدیر تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای مازندران افزود: آب سد شهید رجایی ساری برای مصارف کشاورزی از اول اردیبهشت تا ۳۱ تیرماه رهاسازی و مشکل خشکی نقطه‌ای در رودخانه تجن نیز حل می‌شود.

سد شهید رجایی که از آن با عنوان سد سلیمان تنگه نیز یاد می‌شود با ظرفیت آبگیری ۱۶۰ میلیون مترمکعب علاوه بر تامین آب مورد نیاز ۵۲ هزار هکتار زمین‌های کشاورزی، حدود ۱۵درصد آب آشامیدنی مرکز مازندران را نیز تامین می‌کند و تاکنون ۷۰ درصد آب در این سد ذخیره شده است.

طوسی می‌گوید: ذخیره پشت سد شهید رجایی ساری نگران کننده است به همین دلیل به همه کشاورزان حوزه دشت تجن توصیه می‌شود علاوه بر مدیریت زمان برای آبیاری شالیزارها، ارقام محلی برنج را کشت و از کشت ارقام پرمحصول که زمان زیادی برای آبیاری نیاز دارند خودداری کنند.

او می‌گوید: اگرچه ذخایر آبی سد شهید رجایی مناسب نیست اما با برنامه ریزی‌های انجام شده توسط شرکت آب منطقه‌ای مازندران، مشکلی در تامین آب آشامیدنی نخواهیم داشت.

بر اساس گزارش شرکت آب منطقه‌ای اگرچه ۸۴ درصد از مخازن سد‌های استان پر شده است اما حجم نامناسب آب در پشت سد شهید رجایی ساری به عنوان بزرگترین سد مازندران و کم آبی در رودخانه‌های زارم رود و گرم رود احتمال تنش آبی در مناطق مرکزی استان وجود دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.