جلیل جباری گفت: سالانه بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای حفاظت، مرمت و صیانت از بناهای تاریخی نیاز است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی می گوید: مشارکت مردم و بانکها نیز در زمینه مرمت ساختمانهای تاریخی و قدیمی استان با استقبال مطلوبی مواجه شده است.
جباری گفت: ۱۳۴ اثر هم به مجموع آثار تاریخی ثبتی این استان اضافه شده است.
او می گوید: تعداد موزههای استان نیز در سالهای اخیر ۵۰ درصد افزایش یافته و پنج موزه به تعداد موزههای آذربایجان غربی اضافه شده است.
جباری با بیان اینکه عملیات اجرایی ۱۵ پروژه جدید در بخش موزههای استان برای انجام مطالعات و عملیات اجرایی شروع شده است، گفت: مهمترین این موزهها شامل باغ موزه ستاد لشکر۶۴ ارومیه، موزه جنگ چالدران با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال، موزه میاندوآب، موزه صلح سردشت، چالدران و اشنویه است و مراحل نهایی موزه مدرسه ارومیه هم در حال انجام است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی می گوید: در سالهای اخیر در ۱۲۰ محوطه تاریخی کاوش باستانی در استان انجام شده که کانی سیب سردشت یکی از این محوطه هاست که باید این آثار را به پروندههای ثبتی تبدیل کنیم.
جباری می گوید: عرصه بازار ارومیه از ۵.۳ هکتار به ۳.۲ کاهش پیدا کرده بود با همت همکاران این عرصه دوباره به حالت اولیه بازگردانده شد.
او گفت: عملیات مرمتی پروژههای بزرگ استان از جمله مسجد جامع ارومیه در سال گذشته شروع شده و ضلع شرقی در خیابان اقبال در حال اجراست و کار ضلع شمالی هم به زودی آغاز میشود.
جباری گفت: راهبرد جدید اداره کل در سال جاری صیانت حداکثری از میراث فرهنگی و دفاع از حقوق عامه و ایجاد گفتمان جدید با مشارکت ارگانهای مختلف است.
در حال حاضر ۶ روستا در بافت تاریخی، پنج بافت تاریخی مصوب در استان در شهرهای ارومیه، خوی، تکاب، سلماس و ماکو، چهار یادمان دفاع مقدس، ۱۷ اثر طبیعی، ۱۳۰۵ محوطه تاریخی و ۲۳۲ بنا در سطح ملی ثبت ملی شدهاند.