محققان دریافته اند که استفاده روزانه از سیگارهای الکترونیکی میتواند نشانگرهای التهابی را در چندین سیستم بدن افزایش دهد.
محققان مشاهده کردند که سیگارهای الکترونیکی باعث افزایش قابل توجه التهاب در مسیرهای پاداش مغز میشوند و این اثرات نیز بسته به طعم سیگار الکترونیکی متفاوت است.
این مطالعه همچنین نشان داد که سیگارهای الکترونیکی ممکن است بر نحوه واکنش اعضای بدن به عفونتهایی مانند کروناویروس تأثیر بگذارد.
مطالعات قبلی در مورد استفاده کوتاه مدت از ویپ با غلظت کمتر نیکوتین، تغییرات التهابی در ریهها، مغز و قلب را نشان داده است.
مطالعه حاضر، اثرات بیشتری از قرار گرفتن در معرض آئروسل سیگار الکترونیکی را بر اندامهای مختلف موش نشان میدهد. همچنین ارزیابی میکند که چگونه طعمهای خاص سیگار الکترونیکی در چنین اثراتی نقش دارند.
دکتر «لورا کروتی الکساندر»، سرپست تیم تحقیق از دانشگاه کالیفرنیا، میگوید: «این مطالعه تأیید میکند آنچه قبلاً در مورد تنباکو میدانستیم در مورد این محصولات نیکوتینی جدیدتر نیز صدق میکند».
محققان در این مطالعه، موشها را سه بار در روز به مدت ۶۰ دقیقه و به مدت یک تا سه ماه در معرض ذرات معلق در هوا قرار دادند.
محققان به چندین نشانگر التهابی بالا پی بردند که قابل توجه ترین آنها در مغز بود.
آنها تغییراتی را در بیان ژن در ناحیه مغز کشف کردند که با انگیزه و پردازش پاداش مرتبط است. این تغییرات ممکن است با رفتارهای اعتیادآور، اضطراب و افسردگی همراه باشد و باعث مصرف بیشتر مواد و اعتیاد شود.
نمونههای روده نیز افزایش بیان ژن التهابی را نشان دادند که ممکن است نشاندهنده افزایش خطر ابتلاء به بیماریهای گوارشی باشد.
از سوی دیگر، در بافتهای قلب کاهش سطح التهاب مشاهده شد. نویسندگان بر این باورند که این ممکن است نشان دهنده سرکوب سیستم ایمنی باشد و قلب را مستعد ابتلاء به عفونت کند.
در این مطالعه، قلب موشهایی که در معرض آئروسلهای نعناع قرار داشتند، نسبت به موشهایی که در معرض آئروسلهای با طعم انبه بودند، بهطور قابلتوجهی به برخی از اثرات ذاتالریه باکتریایی حساستر بود.
دکتر کروتی الکساندر این موضوع را شگفتانگیز دانست: «این به ما نشان میدهد که خود مواد شیمیایی طعمدهنده نیز باعث تغییرات پاتولوژیک میشوند.»
او گفت که یافتههای این مطالعه به وضوح نشان میدهد که هر دستگاه سیگار الکترونیکی و طعم آن باید مورد مطالعه قرار گیرد تا اثرات آن در سراسر بدن مشخص شود.
منبع: مدیکال نیوز