چرا مردم با ضدانقلاب همراهی نکردند؟

با اجرای طرح اصلاح یارانه‌ها فراخوان‌های متعددی برای ایجاد آشوب در فضای مجازی منتشر کرد، اما این فراخوان‌ها با واکنش سرد مردم مواجه شد.

اجرای یکی از بزرگترین طرح‌های اقتصادی دولت سیزدهم از سوی ضدانقلاب به عنوان فرصتی تلقی می‌شد که بتواند با دست‌آویز قرار دادن آن تجمعاتی را در سراسر کشور ترتیب دهد. ضدانقلاب فراخوان‌های متعددی در فضای مجازی منتشر کرد، اما این فراخوان‌ها با واکنش سرد مردم مواجه شد. دلیل این امر را در این گزارش بررسی کرده‌ایم.

دولت رئیسی بزرگترین طرح اقتصادی سال‌های اخیر کشور را عملیاتی کرد و به واسطه آن اقتصاد کشور از چنگ ارز ترجیحی خلاص شد. ارزی که به واسطه آن رانت و قاچاق و تبعیض در اقتصاد نهادینه شده بود و فرصت پیشرفت در سایه افزایش بهره‌وری و استفاده از نخبگان و فناوری‌های جدید از دست رفته بود.


بیشتربخوانید


ضدانقلاب در این ایام، هشتگ اعتراضات سراسری را مطرح کرد و با دست به دست کردن این هشتگ در فضای مجازی تلاش کرد مردم را به خیابان بکشاند و از این فرصت برای شکل دادن به اعتراضات و تجمعات علیه حاکمیت استفاده کرد. مردم، اما به گونه دیگری رفتار کردند. بی‌اعتنایی مردم به فراخوان‌های ضدانقلاب مانع از شکل گیری تجمعات مردمی شد و ضدانقلاب ناگزیر به کنش دیگری در محیط خیابانی شد.

سابقه اعتراضات سال ۹۸ و ۹۶ را مرور کنید

با آغاز اجرای طرح اصلاح یارانه‌ها یک اکانت فضای مجازی توییت زد: «به لحظات ملکوتی مردم صفشان را از ضدانقلاب جدا کنند نزدیک می‌شویم». هرچند این توییت طعنه به نظام بود، اما یک نکته را شفاف می‌کند و آن اینکه در جریان تجمعات بنزینی سال ۹۸ و اعتراضات سال ۹۶ ابتدا بخشی از مردم که معترض بودند هم در تجمعات حضور داشتند، اما به مرور با مشخص شدن ابعاد ماجرا، پاسخ مسوولین و رسانه‌ها و از طرفی ورود شفاف ضدانقلاب به عملیات‌های میدانی، آتش تند اعتراضات فروکش کرد و مردم با وجود اعتراضی که داشتند باز هم به مسوولان و حاکمیت اعتماد کردند و فرصت دادند تا مسائل به مرور حل شود. این روند، اما در این دور از فراخوان‌ها تغییر کرد.

ماحصل فراخوان‌ها به اعتراف رسانه‌های ضدانقلاب

دست خالی ضدانقلاب در راه‌اندازی تجمعات و اعتراضات، از نحوه پوشش موارد معدودی تجمع در کشور قابل تشخیص است.

بی‌بی‌سی از روز جمعه تا کنون حدود ۱۵ فیلم در پیج فضای مجازی خود منتشر کرده است. این ۱۵ فیلم از ۱۲ شهرستان است که ۵ فیلم از این تعداد با عنوان فضای امنیتی و امثالهم منتشر شده است. باقی فیلم‌ها نیز بدون حضور جمعیت و صرفا با نشان دادن تصاویری از حضور پلیس و درگیری‌های پراکنده تلاش دارد فضا را ملتهب جلوه دهد.

پیج منوتو هم از روز جمعه تا کنون بیش از ۱۰۰ کلیپ از به اصطلاح اعتراضات منتشر کرده است. این ۱۰۰ فیلم از حدود ۱۲ شهرستان منتشر شده است. جالب آنکه نزدیک به نیمی از این کلیپ‌ها هم تحت عنوان «جو امنیتی حاکم بر شهرستان» منتشر شده و عملا حاکی از رفت و آمد عادی شهروندان است. از این میان، ۲۵ کلیپ هم از یک شهرستان و ۱۵ کلیپ دیگر هم برای یکی دیگر از شهرستان‌ها است.

خاطرنشان می‌شود ایران ۴۶۹ شهرستان دارد.

ضدانقلاب در غیاب مردم مجبور به خودنمایی شد

امسال دو اتفاق مهم افتاد. اول آنکه مردم به دولت اعتماد کردند. صداقت دولت و رئیس جمهور چنان برای مردم موضوعیت داشت که به یقین می‌توان گفت یکی از مهمترین دلایلی که این طرح مورد پذیرش مردم قرار گرفت همین مسئله بود. شاید اگر رئیسی هم مانند روحانی بعد از اجرای این طرح به مردم می‌گفت «من خودم صبح جمعه فهمیدم» واکنش مردم اینچنین نمی‌شد. همین امر باعث شد فراخوان‌های ضدانقلاب برای تجمع و شکل دادن به اعتراضات سراسری با واکنش سرد مردم مواجه شود.

اتفاق دوم این بود که ضدانقلاب برخلاف همیشه که تلاش می‌کرد ابتدا چند روزی مردم را همراه کند و بعد از شکل دادن به برخی تجمعات، فضا را تند کرده و تجمعات را به سمت تخریب و آتش زدن و ... بکشاند، این بار خود را تنها دید و این امر سبب شد جریان معاند ناگزیر شود در همان شهر‌های معدودی که تنها عوامل خودشان را جمع کنند (که معمولا به بیش از ۲۰ یا ۳۰ نفر نمی‌رسد) اقدام به برخی اقدامات مسلحانه و در برخی موارد آتش زدن اموال عمومی یا تخریب بزنند. البته تعداد این شهر‌ها هم که در بالا ذکر شد بسیار معدود است.

مردم آتش فتنه را در دم خاموش کردند

محسن مهدیان در یادداشتی تحت عنوان «خبری از فتنه نیست...» نوشت: «گذشت تیر ۷۸ وخرداد ۸۸ و دی ماه ۹۶ که لازم بود عمار‌ها بایستند و روشنگری کنند تا غبار فتنه بنشیند و مرز حق و باطل روشن شود تا نامردم از صف مردم جدا و بی حیثیت شود.

امروز میداندار اصلی مردمند. عمار نه از میان مردم که نماد این مردم است. امروز اغتشاش هست، اما فتنه نیست. آتش هست، اما غبار نیست. دشمن هست، اما نفاق نیست. فیلم‌های رسانه‌های آشوب را رصد کنید. آشوبگر در حلقه بی اعتنایی مردم رسواست و همه چیز شفاف و عیان.

وقتی مردم رشد یابند جریان خصمانه نفاق تبدیل به جریان دشمنی آشکار می‌شود؛ خالص سازی جبهه حق منجر به خالص سازی جبهه باطل میشود.»

اگرچه می‌توان حدس زد مردم سوالات و ابهاماتی دارند، اما همین که با ضدانقلاب همراهی نمی‌کنند به این معناست که صف خود را کاملا از ضدانقلاب جدا کرده اند و جبهه مقابل را به خوبی شناخته اند.

منبع: فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۱ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱
گرانی بیداد میکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۹ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱
چون طرح خوبی است اگر نظارت شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۸ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱
سلام ،

چون حرف ضد انقلاب از حرف انقلاب چرت و پرت تر است ،
این دلیل غفلت از جرقه و انفجار نیست ،

پیمان اشراقی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۰ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱
چرا هر کسی معترض باشه به مسائل داخلی رو سریع برچسب ضد انقلاب میزنید؟
Canada
ناشناس
۱۰:۲۲ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱
ملت هوشیار شدند و دست خبیث و شیطانی
روباه ی مکار برایشان اشکار شده و
دو بار از بک سوراخ گزیده نمیشوند
چرا برای گرانی امریکای شمالی و اروپا فراخواند نمیدهند
که از کنترل خارج شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۱ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱
پس چرا مسئولین برای دلسرد کردن مردم با ضدانقلاب همکاری کردند؟!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۰ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱
میبینیم که آلبانی نشینا دیگه کامنت مخالف نمیذارن.انگارسرتون بدخورده تودیوارمردم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۲ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱
یا رانتخوری یا انگل زاده و یا شکمت خیلی سیره