بهرامی:

آرایه‌های تزئینی در طراحی لباس اهمیت دارد

رئیس انجمن صنفی طراحان گفت: اگرچه بخش تزئینی در جشنواره‌های مختلف مد و لباس مغفول مانده بود اما در این دوره به این موضوع توجه ویژه‌ای شده است.

بیتا بهرامی رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی طراحان و دوزندگان آرایه‌های مد و لباس کشور گفت: اگرچه سال ها بود که در جشنواره‌های مختلف مد و لباس فجر شرکت می کردیم ولی به نوعی، بخش تزیینی و آرایه‌های تزیینی در آن ها مغفول مانده بودند و دلیلش هم این بود که افراد مسئول، بیشتر به بخش الگوسازی و مدل سازی توجه کرده بودند. اما در حال حاضر، به همت دوستان فعال در این حوزه و به علت این که ما خودمان را به عنوان شناسنامه ملی لباس می‌شناسیم و هر لباسی در هر منطقه‌ای بنا به دوخت‌ها و آرایه‌های تزیینی و خودتزیینی‌های مردم آن منطقه شناخته می‌شود و درواقع، یکی از بخش‌های مهم ذائقه‌های پوشاک است، با پیگیری‌های انجام شده در سه سال گذشته، انجمن صنفی، تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت کار و تعاون به ثبت رسید و الان حدود یک سال است که فعالیت خود را انجام می‌دهد.

به گفته بهرامی، انجمن صنفی طراحان و دوزندگان آرایه‌های مد و لباس کشور، ۶ کمیته دارد و در آن، کمیته‌های رودوزی‌های سنتی و مدرن، پارچه بافی، طراحی پارچه به صورت دیجیتال و دستی، شیشه گری، فلزکاری و طراحی کیف و کفش درحال فعالیت هستند و امیدوارم که این روند در سال‌های آینده هم توسعه پیدا کند.

رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی طراحان و دوزندگان آرایه‌های مد و لباس کشور می گوید: با توجه به این که زندگی‌ها در حال ماشینی شدن هستند، یکی از دغدغه‌های انجمن، راه اندازی یا جا اندازی فرهنگ استفاده از آرایه‌های تزیینی است چراکه در حال دور شدن از عناصر و جزییاتی هستیم که می‌توانند به عنوان امر تزیینی مورداستفاده قرار بگیرند. بنابراین، انجمن تصمیم گرفت به عنوان حامی یازدهمین جشنواره ین المللی مد و لباس فجر، دو بخش مسابقه زنده را راه اندازی و حمایت کند که بخش اول، یک طراح لباس، یک تزیین کار است و حدود ۴ نفر از طراحان لباس و و تزیین کار و همچنین طراح نقوش با یکدیگر همکاری می کنند و یک نفر نیز به عنوان دستیار با طراح لباس همکاری می‌کند.

به گفته بهرامی، بخش دیگر مسابقه زنده مربوط به پارچه بافی است که از دستگاه‌های سنتی پارچه بافی برای تولید پارچه‌های خاص استفاده می‌شود و در نهایت، آن دو نفر که در این مسابقه شرکت می‌کنند به کمک یک طراح لباس، محصول سه روزه را به کیف، کفش و یا پوشیدنی و ... تبدیل می‌کنند و در انتهای کار هم داوری صورت می‌گیرد و یک نفر از هر گروه برگزیده خواهد شد. در نتیجه، با توجه به این که افراد برگزیده و شرکت کنندگان، متخصصینی هستند که با رزومه قبلی و پس از ثبت نام انتخاب می شوند امیدواریم بتوانیم این افراد را در همین حوزه فعال کنیم و آن‌ها را با بازار و اقتصاد‌هایی که در زمینه مد شکل می‌گیرد، پیوند بدهیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار