البرز استانی صنعتی با داشتن بیش از ۱۱ شهرک صنعتی دولتی و خصوصی و حدود سه هزار و ۵۰۰واحد تولیدی و صنعتی که ۱۱۰ برند ملی نیز که علاوه بر تامین نیاز داخلی کشور به صادرات نیز مشغول هستند یکی از قطب های مهم صنعتی در کشور است که به جرات می توان گفت نقش زیادی در تولید و افزایش اشتغال در این مرز و بوم را دارد.
بخشی از واحدهای تولیدی و صنعتی که البته شاید به نسبت تعداد واحدهای موجود در این استان تعداد آنها زیاد نیست به همین دلایل طی سال های اخیر راکد و یا نیمه فعال شدند که این موضوع به یکی از مهم ترین نقاط ضعف قطب صنعتی کشور نمود بسیاری داشته است.
بر همین اساس و با روی کار آمدن دولت مردمی سیزدهم احیا و بازگشت دوباره این واحدها به تولید و اشتغالزایی به عنوان یکی از برنامه های اصلی بخش اقتصادی استان تبدیل شد و تلاش های انجام شده در این بخش به خوبی در حال نشان دادن خود است.
در همان روزهای ابتدایی شروع به کار دولت سیزدهم کارگروه احیای واحدهای صنعتی غیر فعال در البرز با حضور اداره کل صنعت معدن و تجارت، میراث فرهنگی و گردشگری، جهادکشاورزی و ۶ فرماندار این استان تشکیل شد.
شناسایی واحدهای غیر فعال و احصا مشکلاتی که سبب راکد و یا تعطیل شدن فعالیت این واحدهای تولیدی و صنعتی بوده از مهم ترین کارهایی بوده که در این کارگروه انجام و البته همچنان در حال انجام است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت البرز گفت: ۳۲۶ واحد تولیدی در استان بنا به دلایلی روند فعالیت آنها متوقف و یا دچار کندی شده بود که با توجه به اولویت های انجام شده برای احیای این واحدها از ابتدای ۱۴۰۰ تاکنون ۱۳۹ واحد با ظرفیت اشتغال چهار هزار و پنج نفر و با سرمایه گذاری یک هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان بار دیگر به چرخه تولید بازگشتند.
آقای رامین ربیعی گفت: از این تعداد حدود ۱۶۴ واحد غیر فعال در شهرک صنعتی اشتهارد تا پیش از روی کار آمدن دولت مردمی سیزدهم وجود داشت این در حالی است که با اقدامات و حمایت های صورت گرفته دولت در کمتر از یک سال از این تعداد واحد، حدود ۴۲ واحد تولیدی و صنعتی در این شهرک فعال شدند.
او می گوید: با فعال شدن این تعداد واحد تولیدی زمینه اشتغال برای حدود ۹۰۰ نفر در شهرک صنعتی اشتهارد فراهم شده است .
آقای ربیعی گفت: احیای دیگر واحدها به عنوان یکی از مهم ترین اولویت های بخش صنعت در استان البرز در دستور کار قرار گرفته که پس از احصا مسایل و مشکلات، زمینه بازگشت به کار دیگر واحدهای تولیدی نیز فراهم خواهد شد.
او گفت: با پیگیری های دولت و پویایی که امروز برای رونق تولید در کشور شاهد آن هستیم این امیدواری وجود دارد که در آینده نزدیک تعداد بیشتری از این واحدها در تمام استان به چرخه تولید بازگردند.
به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت البرز بنا داریم تا با اجرای مشوق هایی از جمله اعمال تخفیف برای واحدهای راکدی که تاکنون نتوانسته اند بدهی های مالیاتی خود را پرداخت کنندبتوانیم مابقی واحدهای تولیدی غیر فعال در این استان را بار دیگر باز فعال سازی کنیم.