معاون دادستان تهران در کمیته ایمنی ساختمان‌های ناایمن منطقه:

همراه مالکین ساختمان‌های ناایمن هستیم، اما دور زدن قانون را نمی‌پذیریم

پیرگزی در این جلسه گفت: مالکین بدانند شهرداری، آتش نشانی و همه ما همراه شما هستیم ولی دور زدن قانون را نمی‌پذیریم.

هشتمین جلسه کمیته ایمنی ساختمان‌های ناایمن منطقه با حضور محمد پیرگزی معاون دادستان تهران و سرپرست دادسرای ناحیه ۱۸ تهران، رضا شنگی شهردار منطقه، معاونین، شهرداران نواحی و جمعی از مدیران شهری، فرمانده آتش نشانی منطقه و نماینده مالکین ساختمان‌های بحرانی و ناایمن منطقه در سالن جلسات شهرداری منطقه برگزار شد. 

طی بازدید‌های کارشناسان شهرداری، آتش نشانی و نیروی انتظامی مشخص است که ۹۱ ساختمان ناایمن در منطقه ۱۷ وجود دارد که ۴ ساختمان در شرایط بحرانی و سایر آن‌ها پرخطر هستند. این ساختمان‌ها به دلایلی همچون عدم علائم خروج اضطراری، سیم کشی‌های ناایمن، عدم وجود سیستم اطفاء حریق اتوماتیک، عدم کپسول‌های اطفاء حریق، عدم نصب ترمز پله، لوله کشی و انشعابات ناایمن و تهویه نامناسب، ناایمن، بحرانی و پرخطر محسوب شده‌اند که چندین مرحله اخطار به مالکین آن‌ها داده شده تا نسبت به رفع نواقص و ایجاد نکات ایمنی اقدام کنند.

در این جلسه نماینده مالکین و ساختمان‌های ناایمن، بحرانی و پرخطر درخصوص رفع و اصلاح موارد ناایمن ملک خود صحبت کردند.

شهردار منطقه گفت: بحث ایمنی ساختمان‌ها بسیار با اهمیت و جدی است، چرا که با جان و مال مردم طرف است، لذا همه باید تلاش کنند ایمنی و امنیت ساختمان‌ها را تامین کنیم تا شهروندان با خیال راحت در اماکن عمومی و ساختمان‌هایی که بنا شده است، تردد داشته باشند.

 وی افزود: برای ساختمان‌های جدید الاحداث بدون مجوز آتش نشانی پایان کار صادر نمی‌شود. املاک ناایمن و بحرانی منطقه، به طور مکرر مورد بازدید قرار گرفته‌اند و اخطار‌های لازم توسط شهرداران نواحی داده شده است. باید در اسرع وقت مشکلات اصلی ابلاغ شود. کما اینکه مالکین متعهد شده‌اند که نکات ناایمن را برطرف کنند که شاهد استفاده مردم از ساختمان و اماکن عمومی با ایمنی کامل باشیم.

معاون دادستان تهران در این جلسه گفت: تشکیل چنین جلسه‌هایی اهمیت دارد. ساختمان‌های ناایمن، هم پشتوانه قانونی دارد و هم اینکه مورد تاکید ریاست قوه و مسئولین عالی قضایی است. ما نیز در منطقه به عنوان دادستان و مدعی العموم روی این قضیه حساسیت داریم، چرا که پای جان و مال مردم در میان است.

وی افزود: با وجود ساختمان‌های ناایمن و بحرانی و خطرناک هر لحظه ممکن است اتفاق ناگواری بیافتد؛ بنابراین این بحث از مصادیق بارز صیانت از حقوق عامه است و نسبت به آن تکلیف داریم؛ لذا نمی‌توان با بهانه و توجیه آن را رها کنیم و جان و مال مردم را به خطر بیندازیم.

پیگزی اظهار کرد: هر گونه مسامحه و عدم انجام وظایف قانونی و گوش ندادن به دستورات قضایی و نظرات کارشناسان، از مصادیق ترک فعل بوده و موجب پیگرد قانونی است. ما شرایط مالکین را درک می‌کنیم و در همین جامعه زندگی می‌کنیم، اما این مبحث مهمی است و وقتی کارشناس نظر می‌دهد، نسبت به رفع خطر باید اقدام شود و نباید همه چیز را از جنبه مادی نگاه کرد.

وی تصریح کرد: علت ناایمنی اکثر ساختمان‌های ناایمن، قدمت ساختمان‌ها است و اکثرا سیم کشی‌ها قدیمی است و اطفاء حریق آن‌ها ناقص است. ما کوتاهی در این زمینه را نمی‌پذیریم و مالکین بدانند که شهرداری، آتش نشانی و همه ما همراه شما هستیم و هیچ کسی نقطه مقابل شما نیست، اما باید کار انجام و رفع نواقص شود، ولی توجیه و دور زدن قانون را نمی‌پذیریم. ما نمی‌خواهیم ساختمانی تعطیل شود و بنده نیز به عنوان دادستان وظیفه دارم از کسب و کار شما حمایت کنم. 

پیرگزی خطاب به شهردار منطقه گفت: هر کمکی که در راستای قانون و منفعت مردم باشد، صورت گیرد. در نوسازی بافت فرسوده برنامه ریزی‌های لازم انجام شود، چرا که از ایجاد ساختمان‌های ناایمن جلوگیری می‌شود.

 

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار