میکائیل دیانی، مدیر ارتباطات بین المللی فیلم کوتاه تهران گفت: فرآیند جشنواره امسال مثل همیشه از اسفند آغاز شد و فراخوان اعلام شد و در تابستان آثار به جشنواره فرستاده شد. به طور کلی ما ۷ هزار اثر ایرانی و خارجی داشتیم که بیش از ۵ هزار مورد از آنها خارجی بودند. همچنین بیشتری آثار مربوط به کشور فرانسه بود که بیش از ۴۵۰ را فرستاده بودند.
دیانی ادامه داد: بیش از هزار و نهصد و نود اثر در بخش ملی بودند که هزار و دویست مورد از آنها در بخش داستانی بود. فرآیند انتخاب از مرداد آغاز شد و تا پایان شهریور آثار مختلف در ژانرهای مختلف را پذیرفتیم و ۵۱ اثر را از ۳۱ کشور انتخاب کردیم. جشنواره فیلم کوتاه تهران از جشنوارههایی است که برندگان آن به صورت مستقیم وارد مرحله داوری اسکار میشوند.
وی افزود: جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه توانست در روز اول با استقبال بسیاری مواجه شود و به این صورت شرکت کنندهها و کارگردانان بیشتری به جشنواره آمدند. ما طی پنج روز گذشته بیش از ۵ هزار نفر مخاطب داشتیم و توانستیم اختتامیه آن را دیروز انجام دهیم.
او اظهار کرد: یکی از سیاستگذاریهای اصلی ما پرداختن به ژانرهای مختلف در فیلم کوتاه بود؛ ما تمایل داشتیم از ژانر درام کمی فاصله بگیریم و تمرکز بیشتری بر فیلمها در ژانرهای دیگر بگذاریم. با این کار کارگردانان فیلم کوتاه میتوانند بیشتر دیده شوند و در آینده نیز فیلمهای بلندی را با ژانر جدید بسازند. ما برای اولین بار در هر باکس جشنواره فیلمهای کمدی، فانتزی، جنایی و جنگی داشتیم. تنوع در جشنواره خود را بسیار نشان داد و مخاطبان از دیدن این فیلمها بسیار لذت بردند.
مدیر ارتباطات بین المللی فیلم کوتاه تهران اظهار کرد: ما تلاش کردیم تا در جشنواره درگیر اسم و رسم نباشیم؛ ما همچنین در ابتدا میخواستیم تیتراژها را نبینیم تا داوران از هویت مسئولان سازنده باخبر نباشند. اولویت ما نوآوری و خلاقیت سینمایی یک فیلم بود. با این وجود برخی از فیلمها آثار افراد محبوبی هستند که توسط برنامهریزها به جشنواره معرفی میشوند و پذیرش آنها نیز به جذابیت جشنواره میآفزاید.
دیانی گفت: یکی از نکات خوب این جشنواره انتخاب برندگان از سراسر ایران بود؛ برنده فیلمهای کوتاه داخلی امسال از کرمان بود و در ژانر وحشت و ماجراجویی ساخته شده بود. این فیلم از دیالوگهای بسیار پخته و عالی برخوردار بود که باعث جلب توجه مخاطبان شد.