رئیس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری:

مراقبان سلامت علائم آنفلوانزا را جدی بگیرند

احمدی گفت: علائمی مانند سرفه، عطسه، تب، سردرد و هرگونه ناخوشی مورد توجه مراقبان سلامت مدارس قرار بگیرد و اجازه ورود به دانش‌آموز داده نشود.

علی احمدی اظهار داشت: چهارمحال و بختیاری مانند سایر استان‌های کشور درگیر شیوع ویروس آنفلوآنزا می‌باشد و تاکنون ۱۴۴ مورد ابتلای به این ویروس در استان گزارش شده است.

وی افزود: مراقبان سلامت در مدارس مطابق دستور العمل‌هایی که در این زمینه وجود دارد نسبت به جداسازی دانش‌آموزان بیمار در بدو ورود به مدرسه اقدام می‌کنند و اگر دانش‌آموزی هر یک از علائم کرونا، آنفلوانزا و یا سرماخوردگی را داشته باشد از ورود وی به کلاس درس جلوگیری می‌شود.

احمدی اضافه کرد: اگر بیش از ۱۵ درصد جمعیت یک مدرسه در سه روز متوالی دچار آنفلوانزا شوند، آن مدرسه در دستور کار تعطیلی قرار می‌گیرد و در مهد‌های کودک نیز با مشاهده نخستین مورد مثبت آنفلوانزا، آن مهد کودک باید به مدت هفت روز تعطیل شود.


بیشتر بخوانید


وی گفت: تاکنون گزارشی از ورود آنفلوانزا به مهدکودک‌های استان نداشتیم و همه قوانین و مقررات در این زمینه واضح و شفاف هستند و آنچه اهمیت دارد اجرا و اقدام مناسب در راستای این قوانین با مشارکت مردم است.

احمدی تصریح کرد: رعایت اقدامات بهداشتی مانند ماسک زدن، رعایت فاصله فیزیکی و تهویه مناسب بعد از کاهش تعداد موارد کرونا کم‌رنگ شده است که می‌تواند عامل مهمی در شیوع و چرخش ویروس‌های آنفلوانزا و کرونا باشد.

وی افزود: سطح ایمنی افراد جامعه در مقابل ابتلا به آنفلوانزا پس از ۲.۵ سال همه‌گیری کرونا کاهش پیدا کرده است، به ویژه آنکه در این دو سال واکسیناسون آنفلو انزا به شدت کاهش یافت و یا در برخی موارد متوقف شد.

احمدی اضافه کرد: در سال‌های اخیر مصونیت جامعه در مقابل ویروس آنفلوانزا کاهش پیدا کرده و افراد مستعد ابتلا به این بیماری هستند و آنچه اهمیت دارد رعایت مسایل بهداشتی، ماسک زدن و تهویه مناسب است.

وی به والدین دانش آموزان توصیه کرد: اگر دانش‌آموزی علائم سرماخوردگی داشت در خانه بماند و به مدرسه نرود و دو تا سه روز استراحت کند و در این مدت بیشتر مایعات مصرف کند تا با این کار موجب قطعی چرخش ویروس کرونا یا آنفلوانزا شد.

احمدی اظهار داشت: با وجود آنکه وارد فصل سرما شده‌ایم، ولی باز هم تزریق واکسن آنفلوانزا برای گروه‌های هدف مفید فایده است و این واکسن در بخش خصوصی استان از اواخر شهریور و در بخش دولتی از نیمه اول مهرماه در دسترس است.

وی گفت: واکسن‌های آنفلوانزا برای بخش دولتی برای گروه‌های هدف شامل کارکنان اورژانس و بیمارستان‌ها، جانبازان و بیماران مزمن در دسترس است و افرادی مسن و سالمند که جزو گروه‌های هدف تزریق واکسن آنفلوانزا هستند می‌توانند از سهمیه بخش خصوصی استفاده کنند.
احمدی ادامه داد: علاوه بر افراد مسن، به بیماران سخت درمان و بیماران خاص نیز توصیه می‌شود، اگر تاکنون نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام نکرده‌اند، هرچه سریع‌تر نسبت به دریافت آن اقدام کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار