اثر تولید ماهی تیلاپیا در سبد مصرفی خانوار چیست؟

با توجه به ارزان بودن گونه تیلاپیا، توسعه تولید این نوع ماهی می تواند نقش مهمی در سبد مصرفی خانوار ایفا کند.

بحث پرورش ماهی تیلاپیا در ایران به حدود ۱۳ سال قبل برمی‌گردد و نخستین بار در سال ۸۷ پرورش ۴۰ هزار قطعه از ماهی تیلاپیا به منظور تحقیقات در کشور اجرایی شد. اجرای این پروژه منوط به شرایطی از جمله نگهداری این گونه در شرایط بسته و محدود بود که مقرر شده بود در صورت اثرات زیان بار این گونه بر محیط زیست  از پرورش این ماهی در ایران جلوگیری شود.

با توجه به اخذ مجوز تولید تیلاپیا در ۴ استان کشور، میزان واردات نسبت به سال های قبل کاهش چشمگیری داشته است و برآورد می شود که با افزایش تولید این گونه اقتصادی در سال های آتی، کاهش واردات کماکان استمرار یابد.

بنابر آمار سازمان شیلات، طی سال های ۹۶ و ۹۷ بیش از ۷۵ هزار تن تیلاپیا وارد کشور شد که این میزان در سال گذشته به ۱۰ درصد رسید. همچنین در ۶ ماهه امسال کمتر از ۵ هزار تن تیلاپیا وارد شده است چرا که واردات بدلیل تعرفه و عوارض گمرکی صرفه اقتصادی ندارد.

آقای بهمنی رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلات می گوید: سال گذشته ۷۰۵ تن تیلاپیا در کشور تولید شد که به نظر می رسد واردات فیله تیلاپیا کاهش یافته است.

تولید تیلاپیا به ۸۰ هزار تن می رسد/ تیلاپیا در افزایش سرانه مصرف تاثیر بسزایی دارد

آقای سید حسین حسینی رئیس سازمان شیلات گفت: بعد از سفر رئیس جمهور به یزد، تولید تیلاپیا را بصورت پایلوت در این استان انجام می دهیم، هرچند اختلاف نظرهای کارشناسی در این زمینه داریم.

به گفته او، با توجه به مدیریت حوزه تکثیر، گونه های پرورشی و تک‌جنسی در استان هایی که دسترسی به آب های آزاد ندارند یا مشکلی برای زیست بوم ایجاد نمی کنند، فرصتی است که به جدیت دنبال می شود.

حسینی می گوید: برآوردها حاکی از آن است که با رفع مسائل و مشکلات فرابخشی سازمان از جمله اغناسازی افکار عمومی و صدور مجوزهای محیط زیست ظرف سه سال آینده تولید به ۸۰ هزار تن برسد.

رئیس سازمان شیلات با بیان اینکه تیلاپیا به عنوان ماهی ارزان قیمت در افزایش سرانه مصرف آبزیان نقش مهمی ایفا می کند، گفت: تولید تیلاپیا در داخل علاوه بر جلوگیری از خروج ارز موجب شده تا ماهی ارزان به عنوان پروتئین سالم در سفره مردم قرار گیرد.

تولید تیلاپیا تاثیری در تولید قزل آلا ندارد

آقای آرش نبی زاده مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی گفت: تولید تیلاپیا در داخل به سبب رقابت پذیری مشکلی در بازار قزل آلا ایجاد نمی کند.

به گفته او، واردات تیلاپیا با ارزهای ارزان، تولید را دچار چالش می کند.

نبی زاده با بیان اینکه رغبتی برای واردات تیلاپیا نیست، گفت: در شرایط کنونی واردات تیلاپیا به سبب تعرفه بالا صرفه اقتصادی ندارد که همین امر منجر به کاهش چشمگیر واردات در سال های اخیر شده است.

مدیر عامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی می گوید: علی رغم آنکه تیلاپیا ارزانترین ماهی در سبد خانوار محسوب می شود، اما با اعمال تعرفه واردات صرفه اقتصادی ندارد.

نبی زاده گفت: بنابر آمار بیشترین میزان واردات تیلاپیا مربوط به سال ۹۵ رقمی‌بالغ بر ۱۴ هزار تن بود که بعد از اعتراض تولیدکنندگان ماهیان سردآبی هیچ گاه بالای ۵ هزار تن نرسید.

در سال های اخیر واردات ماهی تیلاپیا که در تجارت  جهانی به ماهی فقرا مشهور است، با گلایه مندی تولیدکنندگان ماهیان سردآبی روبرو شده که پس از اعتراض های مکرر با اعمال تعرفه، واردات تیلاپیا تا حدی کاهش یافت. حال توسعه تولید این گونه ارزان در ۴ استان کشور نقش مهمی در سبد مصرفی خانوار دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۴ ۲۵ دی ۱۴۰۱
آیا
این آقای مسوؤل محترم نمی‌داند
این ماهی برای محیط زیست و برای انسان به شدت مضر است؟؟؟؟؟؟

التماس توجه و رسیدگی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۰ ۰۹ آذر ۱۴۰۱
ماهی همه چی خور.اول میگین بد .بعد میگین خوب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۰۹ آذر ۱۴۰۱
هر وقت به نفعتون نیست تیلاپیا بده ولی وقتی به نفعتونه پرورش میدین
Iran (Islamic Republic of)
علی حسینی
۰۹:۳۳ ۰۹ آذر ۱۴۰۱
در بخشی از متن امده است در سال های 96 و 97 بنابر آمار سازمان شیلات واردات ماهی تیلاپیا 75 هزار تن بوده است
در بخش دیگر متن آمده است بنا بر آمار بیشترین واردات مربوط به سال 95 و 14 هزار تن بوده است
Iran (Islamic Republic of)
R
۰۹:۱۶ ۰۹ آذر ۱۴۰۱
ماهی تیلاپیا در کشورهای شرق آسیا به دلیل مسائل بهداشتی مصرف نمی شود و تنها به عنوان کود مورد اصتفاده قرار می گیرد .ضمنا یک ماهی تهاجمی محسوب می گردد و در صورت رها شدن در طبیعت باعث نابودی سایر آبزیان می گردد. لطفا از تبلیغ مصرف آن خودداری نمایید.
Iran (Islamic Republic of)
livnhn
۰۹:۰۹ ۰۹ آذر ۱۴۰۱
بدرد نمی خوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۹ ۰۹ آذر ۱۴۰۱
ما که 4 ساله نه این ماهی فقرا نه قزل آلا رو نتوستیم بخاطر قیمت بالاش بخوریم نهایتا یک تن ماهی ساده با سیب زمینی بوده که اونم به لطف مسولان داره جاشو میده به سیب زمینی خالی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۵ ۰۹ آذر ۱۴۰۱
با این از ریشه بن کن حیات دیگر آبزیان را به خطر بیندازیم که میخواهی سبد مصرف خانوار جفت جور بشه !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۴ ۰۹ آذر ۱۴۰۱
می گن تیلاپیا همش کلسترول و مضر است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۸ ۰۹ آذر ۱۴۰۱
فازتون چیه؟ یک روز می گید تیلاپیا مشکل زیست محیطی برای سایر گونه ها دارد ( که واقعا هم دارد) یک روز هم این طوری تیتر می زنید! با خودتون چند چندید؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۹ ۰۹ آذر ۱۴۰۱
وارد شدن یک جفت از این ماهی در خزر . نسل تموم ماهی های دریا را نابود می.کند. همیش دست آقازاده ای برای سود وارددات بدون علم ددکار است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۵۷ ۰۹ آذر ۱۴۰۱
تلاپیا سرطان زاست می گفتن
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۰۱:۳۴ ۰۹ آذر ۱۴۰۱
مگه این همون ماهی مهاجم و همه چیز خوار نبود؟!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۳۳ ۰۹ آذر ۱۴۰۱
بعد کی پول داره بخره مردم ک بدبخت شدن با دولت رئیسی خدا ازش نگذره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۲۲ ۰۹ آذر ۱۴۰۱
قیمتش شده کیلویی ۱۹۰ هزار تومان. چجوری می گیرم ارزان؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
Amir
۰۰:۵۳ ۰۹ آذر ۱۴۰۱
مگه ماهی مردم می خورند ما که اینو مثل گوشت،مرغ،پسته،گردو،برنج ازسبد غذایی کنار گذاشتیم
آخرین اخبار