فاروق سلیمانی سرپرست اداره حفاظت محیط زیست مهاباد گفت: پس از بارشهای پاییزی و احیای زهکشها بیش از ۱۵ درصد از مساحت این تالاب احیا شده بود، اما بر اثر برودت هوا این بخش نیز منجمد شده و تعداد کمی از پرندگان مهاجر وارد این تالاب شدند.
وی اضافه کرد: این تالاب با ویژگیهای طبیعی و پرندگان خاص خود یکی از بهترین زیستگاههای مهم پرندگان آبزی و کنارآبزی و از تالابهای مهم این منطقه محسوب میشود که در کنوانسیون رامسر نیز به ثبت رسیده است.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست مهاباد افزود: این تالاب دارای دیپلم افتخار از سازمان ملل متحد «یونسکو» است و پرندگانی نظیر اردک سرسبز، حنایی، آنقوت، انواع غاز خاکستری و تنجه در آن زیست میکنند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه این تالاب در مسیر کریدور مهاجرت پاییزی پرندگان قرار دارد در صورت احیا و تخصیص حقآبه به آن در هر ساله میزبان کُلُنی چند صدتایی از پرندگان مهاجر و بومی آبزی و کنارآبزی خواهد بود.
سلیمانی یادآور شد: در شهرستان مهاباد علاوه بر ۲ تالاب بینالمللی «کانیبرازان» و «قوپیباباعلی»، تالابهای دایمی «حسنخان» و تالابهای فصلی دیگری از جمله گروس، داشخانه و قرهقشلاق و سد مهاباد، هر سال در این فصل پذیرای شمار زیادی از پرندگان مهاجر خواهند بود.
وی تاکید کرد: تالابهای این شهرستان به دلیل امنیت و شرایطی مناسبی که برای پرندگان به وجود آمده، استراحتگاه بسیار مناسبی برای انواع پرندگان مهاجری است که همهساله در مسیر پرواز خود وارد آنها میشوند.