میثم لطیفی معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور در نشست شورای اداری استان اصفهان که با حضور استاندار، معاونان استانداری و برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: نظام مطلوب تصمیمگیری در نظام اداری کشور یکی از مسائل جدی است که با آن مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه مسیری با عنوان جذب نیرو از جمعیت نخبگان در دولت سیزدهم ایجاد شده است، افزود: این مسیر ایجاد شده تا نه تنها از طریق آزمون استخدامی و سهمیه ایثارگری، بلکه با حضور نخبگان بومی بتوانیم نیروهای متخصص را به ادارات و دستگاههای اجرایی وارد کنیم.
لطیفی ادامه داد: از مولفههای نظام تصمیمگیری صحیح و کارشناسی این است که این نظام باید مبتنی بر دادههای واقعی، هوشمند و براساس جنبههای مختلف، مبتنی بر نظریه حکمرانی ایرانی و اسلامی و پیامدسنج باشد.
معاون رئیسجمهور عنوان کرد: مشارکت عموم جامعه و مداخله ویژه نخبگان بایستی در تصمیمگیریهای مهم کشور لحاظ شود.
لطیفی با اشاره به اینکه در دولت داده دقیقی از تعداد کارکنان وجود ندارد، گفت: گاهی اوقات تعاریف غیردقیق و گاهی دایره شمول مشخص نیست. نرخ جایگزینی کارکنان دولت را اگر مبنا قرار دهیم در سال ۷۰ هزار نفر است. در حالی که مطابق قانون برنامه ششم توسعه باید ۱۵ درصد اندازه دولت را کاهش دهیم، اما اکنون تنها ۴ درصد کاهش داشتهایم.
معاون رئیسجمهور خاطرنشان کرد: ماهیانه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیارد تومان حقوق و دستمزد در دستگاههای اجرایی پرداخت میشود. در حوزه زیرساخت با مشکل مواجه هستیم. بهرهوری در ۱۰ سال گذشته منفی ۹ دهم بوده است.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: گریزی نداریم جز اینکه الگوی رزم را عوض کنیم. اگر با همین روش پیش برویم به نتایج مطلوبی دست نخواهیم یافت. آینده کشور به سمت الگوی حکمرانی با حضور نخبگان است لذا در جذب نیرو باید بر اساس این الگو و با حضور حداکثری نخبگان پیش رویم.
وی عنوان کرد: اجازه نداریم جذب نیرو را بدون دقت انجام دهیم، چون جذب به معنای دست بردن در بیتالمال است. در این خصوص باید با نگاه موشکافانه و کارشناسی رفتار کنیم.
لطیفی در خصوص جذب نیرو توسط سازمان اداری و استخدامی کشور گفت: سازمان اداری و استخدامی کشور به سمت جذب نقطهای نیروست که البته امر سادهای نیست. در این مسیر با چالشهای فراوانی مواجه شدیم، اما تجربیات بسیار خوبی به دست آوردیم که چراغ مسیر ماست.
رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور متذکر شد: در خصوص جذب نیرو در آموزش و پرورش باید به سمت سیاست جذب نیرو از دانشگاه فرهنگیان پیش برویم.
وی تصریح کرد: در خصوص جذب نیرو در استان اصفهان آنجایی که با سیاست نقطهای، متوجه شویم که نیاز اضطراری به جذب نیرو وجود دارد و مسیر بودجه باز است ورود میکنیم و امیدواریم این مسیر گرهها را باز کند.
لطیفی اضافه کرد: بحث ساماندهی نیروهای مازاد را جدی بگیرید. آمادگی این را داریم تا هرجایی که دستگاههای اجرایی اعلام کنند ورود کنیم و برای جذب نیرو راهکارهای اساسی بیابیم.
رئیس سازمان اداری و استخدامی جذب نخبگان را از فعالیتهای مهم عنوان کرد و گفت: در دولت سیزدهم مسیری با عنوان جذب نیرو از جمعیت نخبگان آغاز شده است تا نه تنها از طریق آزمون استخدامی و سهمیه ایثارگری بلکه با حضور نخبگان بومی بتوانیم نیروهای متخصص را به ادارات و دستگاههای اجرایی وارد کنیم.
لطیفی خاطرنشان کرد: امروز چالشهای استان اصفهان آب و آلودگی هواست. در این راستا احداث نیروگاه خورشیدی میتواند هوای پاک را به مردم هدیه دهد که برای رسیدن به این مهم همت و اتحاد ویژه مسئولان استانی و ملی نیاز است.
سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان نیز در نشست شورای اداری بیان کرد: وضعیت جذب نیروی متخصص و کارآمد در دستگاههای اجرایی و ادارات استان بسیار حائز اهمیت است. کمبود نیروی متخصص در پستهای سازمانی باعث نارضایتیهای مردم شده که ادامه این روند هر چند که از سالیان گذشته رقم خورده، در شأن دولت نیست.
وی خواستار نگاه جدی رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور به وضعیت جذب نیروی انسانی در ادارات استان شد و ادامه داد: بعضاً دیده میشود که سهمیه جذب نیرو کمتر از میزان حقیقی و ابلاغ شده به ادارات است که با توجه به درصد قابل توجه پستهای بلاتصدی در استان درخواست میکنیم در سهمیه جذب نیروی به سازمانهای استان تجدیدنظر شود و ظرفیت جذب به صورت کامل در اختیار دستگاهها قرار بگیرد.
مرتضوی در خصوص حضور نخبگان در حکمرانی استان، عنوان کرد: طرح خوبی با نگاه به تجربه گذشته به منظور حضور و مشارکت نخبگان در حکمرانی استان شکل گرفته است.
وی ادامه داد: تا امروز به این ظرفیت ورود ساختارمند اداری نشده است، اما نوبت به این رسیده که راه اندازی حکمرانی عالمانه استان از مصوبات نشست شورای اداری استان قرار گیرد تا در ادامه مسیر از ظرفیت نخبگان در بخشهای مختلف بهرهمند شویم.
استاندار اصفهان با اشاره به ضرورت حضور منظم و سازمانی نخبگان در حکمرانی خاطرنشان کرد: بایستی فرصتی را فراهم کنیم تا حضور نخبگان در ادارات و دستگاههای اجرایی تسهیل شود. برای رابطه ساختارمند حضور نخبگان هر دستگاه یک رابط را برای تسهیل و مدیریت این امر معرفی کند تا حضور نخبگان در تصمیم گیریهای مهم استان فراهم شود.
مرتضوی پیش بینی ضمانت اجرای موثر در تحقق مشارکت نخبگان در تصمیم سازی و حکمرانی استان را ضروری دانست و گفت: گزارشهای دورهای از این مصوبه در جلسات شورای اداری ارائه شود تا گام به گام این موضوع با جدیت دنبال شود و به نتایج قابل قبولی دست یابیم.