گزارش اجرا‌های نخستین شب سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر

ارکستر ملی ایران، شامگاه جمعه ۲۸ بهمن ماه نخستین اجرای، سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر را در تالار وحدت به روی صحنه برد.

ارکستر ملی ایران، شامگاه جمعه ۲۸ بهمن ماه نخستین اجرای، سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر را در تالار وحدت به روی صحنه برد، این برنامه ساعت ۱۸:۳۰ با حضور حسین امیرعبدالهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و همچنین محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمود سالاری معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید نظام‌الدین موسوی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و محمد اله یاری مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهزاد عبدی دبیر سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر در تالار وحدت برگزار و با استقبال بسیار زیادی همراه شد.

 

 

حضور پر شور مردم در شب نخستین جشنواره سی و هشتم موسیقی فجر

در این اجرا که ارکستر ملی ایران میزبان مخاطبانش بود، همایون رحیمان رهبری ارکستر را برعهده داشت و امیرحسین سمیعی و علی چراغی از خوانندگان این برنامه بودند.

اجرای ارکستر ملی ایران در جشنواره سی و هشتم موسیقی فجر

ابتدای برنامه، تیزر جشنواره سی و هشتم موسیقی فجر پخش شد و پس از آن، ارکستر ملی ایران با ترکیبی از نوازندگان گروه ساز‌های زهی، نوازندگان گروه ساز‌های بادی، ساز‌های بادی برنجی، نوازندگان ساز‌های کوبه‌ای و همچنین گروه کر به روی صحنه آمدند.

این اجرا در دو پارت برگزار شد که بخش نخست به ترانه‌ها و تصانیف ملی میهنی اختصاص داشت.

قطعه آغازی پارت اول «بوی بهار» نام داشت که با خوانندگی امیرحسین سمیعی و همراهی گروه کر، با مضمون «آب زنید راه را هین که نگار می‌رسد / مژده دهید باغ را بوی بهار می‌رسد...» اجرا شد. این قطعه از ساخته‌های استاد حسن ریاحی است که به سفارش صدا و سیما ساخته شده بود و با صدای مرحوم محمود علیقلی به گوش می‌رسید.

قطعه دوم این اجرا «شکایت دل» نام داشت که بدون کلام اجرا شد.
قطعه سوم نیز با عنوان «ایرانم ایران» از ساخته‌های هادی آرزم بود که با صدای علی چراغی و همراهی گروه کر روی صحنه رفت.
قطعه چهارم این اجرا، راپسودی نی و ارکستر بود که بدون کلام و با سولوی نی، پوریا شیوا فرد اجرا شد. این نوازنده پیش از اجرای این قطعه از درگذشت استاد حسن ناهید پیشکسوت ساز نی خبر داد و این قطعه را به این نوازنده بزرگ و نام آشنا تقدیم کرد.

قطعه آخر پارت اول شب ارکستر ملی ایران نیز تصنیف میهنی «ای وطن» نام داشت از ساخته‌های استاد علینقی وزیری که با خوانندگی امیرحسین سمیعی با این مضمون «کشور ما کشور ایران بود / مسکن شیران و دلیران بود / رستم دستان جهان پهلوان/مظهر عشق و آزادی در جهان...» اجرا شد.

گزارش یک شب مجارستانی در جشنواره موسیقی فجر

دوئت جز ویلون و پیانو از کشور مجارستان، دومین اجرای سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر بود که شامگاه جمعه ساعت ۲۱:۳۰ در تالاروحدت برگزار شد.

اجرای دوئت جز ویولن، پیانو از مجارستان

این دونوازی موسیقی جز را «لائوس سارکوزی» نوازنده ویولن و «بالاش هوروات» نوازنده پیانو روی صحنه بردند و این در حالی بود که اولین اجرای بین‌الملل جشنواره با حضور سفیر کشور مجارستان روی صحنه رفت.

قطعه نخست «Donna Lee» اثر چارلی پارکر (Charlie Parker) ‏ نوازنده ساکسیفون آلتو و نابغه بی‌همتای بداهه‌نوازی جاز بود. قطعه بعدی نیز «Misty» به معنای (مه‌آلود) اثر ارول گارنر (Errol Garner) ‏نوازنده آمریکایی پیانوی جاز محسوب می‌شد که بسیاری او را برترین نوازنده‌ای می‌دانند که موسیقی معاصر غرب به خود دیده است. گوش موسیقی و توانایی بسیار زیاد ارول گارنر در نواختن پیانو او را محبوب خاص و عام در موسیقی جاز کرد و اجرا‌های بسیار دلپذیری از نغمه‌های استاندارد جاز دارد. اما اثربعدی از کول آلبرت پورتر (Cole Porter) ‏ آهنگساز و ترانه‌ساز آمریکایی با نام «N ight and day» بود که از جمله ترانه‌های معروف این آهنگساز است. قطعه دیگری که توسط این نوازنده به زیبایی به اجرا درآمد «It don’t mean a thing, Astor Piazzola: Oblivion» اثر دوک الینگتون (Duke Ellington) نام داشت. ادوارد کندی الینگتون‏ معروف به دوک یکی از پیانونوازان و آهنگسازان و رهبران ارکستر بزرگ تاریخ موسیقی جاز در آمریکا بود. آهنگ «Spain» اثر Chick Corea قطعه بعدی بود که به اجرا درآمد.

«لائوس سارکوزی» نوازنده ویولن در خصوص اجرای این گروه در قالب جشنواره موسیقی فجر گفت: «اولین باری است که هم به ایران می‌آیم و هم در جشنواره موسیقی فجر شرکت می‌کنم.

او درباره شناختش از موسیقی ایرانی و جشنواره موسیقی فجراظهار کرد: قبل از اینکه به اجرا بیایم مطالعاتی در این زمینه داشتم و متوجه شدم در دوره‌های قبل جشنواره هم اجرا‌های خوبی برگزار شده است. از سالن و فضای اجرا هم بسیار رضایتمندم؛ اما درباره موسیقی ایرانی باید بگویم، اجداد من مهاجر بودند و یک احتمالی هم وجود دارد که از ایران هم بوده باشند. علاوه برآن یکی از ساز‌هایی که می‌نوازم به نام «تیمبال» شبیه به ساز‌های ایرانی است و به همین سبب شناخت نسبتا خوبی از موسیقی ایرانی دارم.

او درباره اینکه برگزاری چنین فستیوال‌هایی در تبادل فرهنگی و هنری بین کشور‌ها چه میزان اثرگذار است پاسخ داد: «بی‌تردید اثرگذار است و چه بهتر آنکه این تبادل فرهنگی از هر دو سو صورت گیرد. از نگاه من موسیقی زبانی است که به راحتی با مردم ارتباط برقرار می‌کند. خود من به شخص در این اجرا، وقتی هنگام نوازندگی، نگاهم به حاضران در سالن افتاد، گویا با آن‌ها در حال سخن و گفتگو هستم و خوشحالم که می‌توانم با این روش با آن‌ها ارتباط برقرار کنم با وجود آنکه هیچ یک به زبان یکدیگر آشنایی نداریم.

این نوازنده ویلون در پایان درباره اینکه آیا تمایل دارد در ایران ورک شاپ برگزار کند، گفت: بله؛ با کمال میل و حتما و بسیار خوشحال می‌شوم که این اتفاق بیفتد تا فرصتی باشد موسیقی مجارستان را به موزیسین‌های ایرانی بیشتر معرفی کنم.»

تالار رودکی

امید‌های آینده موسیقی کشور در رودکی به صحنه آمدند

اجرای هنرستان موسیقی پسران کشور در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر

تالار رودکی در نخستین شب از سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر با اجرای هنرستان موسیقی پسران به استقبال این رویداد مهم هنری رفت.

نخستین شب از  سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر با میزبانی هنرستان موسیقی پسران هنر‌های زیبای موسیقی کشور در تالار رودکی برگزار شد. در این اجرا که ساعت ۱۸:۳۰ روی صحنه رفت، در ابتدا  گروه هنرستان هنر‌های زیبای پسران قزوین قطعات «شور عاشقان»، «رنگ اصفهان»  و پیش درآمد اصفهان را اجرا کردند.

نوازندگان هنرستان هنر‌های زیبای پسران قزوین متشکل از محمد مهدی مهدی‌آبادی (کمانچه)، پارسا نیری (سنتور)، احمدرضا محمدپور (کمانچه)، حمیدرضا شمسینی غیاثوند (کمانچه و تنبک)، باربد زمانی (کمانچه)، (ایلیا رجبعلی)، سنتور و  پیانو، طا‌ها امینی (تار)،   ایلیا رشوند (خواننده)، محمدرضا نوری (سه‌تار)، سروش جعفری (قانون) و  نوید وفانیا سرپرست گروه بودند.

در بخش دوم اجرای هنرستان‌های هنرستان پسران موسیقی کشور، هنرجویان هنرستان پسران موسیقی تهران به صحنه رفتند و قطعاتی را اجرا کردند.

بنابر این گزارش، ابتدا اشکان صالحی به صحنه آمد و قطعه‌ای را با پیانو اجرا کرد؛ پس از آن هنرجو بردیا  حق‌جو  و رضا حایری پیانو و فلوت نواختند  و سپس دو نوازی سنتور و ویولن را برادران سورنا و بردیا قجر اجرا کردند.

اجرای سنتور و تنبک محمد فاتح و  امیر علی نام‌آور پایان بخش اجرای هنرستان پسران موسیقی کشور در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر  بود.       

قشمی‌ها گرمای جنوب را  به سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر آوردند

تالار رودکی از ساعت ۲۱:۳۰ میزبان شب موسیقی قشم بود؛ در این شب گروه موسیقی قشم قطعاتی از موسیقی جزیره قشم را اجرا کردند که در واقع حاوی فرهنگ و آداب رسوم و سنن این جزیره جنوبی کشور بود.

اجرای شب موسیقی قشم در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر

در ابتدای این اجرا  "علی رضا سرودی" مجری همراه این گروه موسیقی با لهجه قشمی به شرکت‌کنندگان در این رویداد خیر مقدم گفت. سپس اجرا با دهل‌نوازی آغاز شد و گروه قطعاتی از موسیقی مردمان هرمزگان را اجرا کردند. سپس مجری مراسم "محمد وزیری" نوازنده عود و هنرمند پیشکسوت قشم را معرفی کرد و این هنرمند به همراه اعضای گروه به صحنه آمدند و اجرای خود را   با  قطعه «هموطن» آغاز کردند.

طنین موسیقی طبرستان در ارسباران

موسیقی طبرستان در نخستین شب جشنواره موسیقی فجر در فرهنگسرای ارسباران روی صحنه رفت.

اجرا‌ موسیقی طبرستان در سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر

در فرهنگسرای ارسباران به اجرای موسیقی طبرستان توسط گروه شناخته شده موسیقی نواحی «نوا‌های طبری» اختصاص داشت.

گروه «نوا‌های طبری» با سرپرستی ایرج محمدی را در این اجرا، کیان شمس (نوازنده دف و دایره)، شایان ابراهیم نژاد (نوازنده سنتور)، محمدرضا محمدی (کمانچه)، مصطفی مهدوی (خواننده)، علی رجب‌پور (نوازنده ساز‌های بادی مازنی)، رضا یوسفی (نوازنده عود) و پارسا محمدی (نوازنده تمبک) همراهی می‌کردند.

«شب رویایی» آرون افشار در نخستین شب جشنواره موسیقی فجر

«آرون افشار» نخستین اجرای بخش موسیقی پاپ سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر را کلید زد.

اجرا‌ی آرون افشار در نخستین شب سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر

ساعت ۱۹ جمعه ۲۸ بهمن ماه با اجرای آرون افشار در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی آغاز به کار کرد.

افشار با «طبیب ماهر» اجرای امشب خود را آغاز کرد و سپس به حاضران در سالن خوش‌آمد گفت و در ادامه «کجایی، «خط و نشان»، «عطر بهار» و «ثانیه‌وار» را یکی پس از دیگری در میان همخوانی بی‌وقفه مخاطبان روی صحنه برد.

همخوانی «جادوی خاص» با سینا شعبانخانی

دومین اجرای بخش پاپ سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر با «سینا شعبانخانی» و حضور طرفداران این خواننده جوان شکل گرفت.

اجرا‌ی سینا شعبانخانی در نخستین شب سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر

نخستین شب سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر در بخش پاپ با اجرای سینا شعبانخانی در شامگاه جمعه ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ در سالن میلاد نمایشگاه بین‌المللی پایان یافت.

سینا شعبانخانی در افتتاحیه اجرای خود «چشمای مست» را اجرا کرد و پس از خوش‌آمدگویی به افراد حاضر در سالن اجرا، کار خود را با خوانندگی قطعات «خوب یا بد»، «یار جونی» و «من بی تو» ادامه داد.

اجرای قطعه «حس من» با استقبال طرفداران او مواجه شد به گونه‌ای که افراد زیادی از حاضران در سالن با در چراغ تلفن‌های همراه خود را روشن و با این قطعه همراهی کردند.

«عمداً» و «جادوی خاص» نیز از دیگر قطعاتی بود که مورد استقبال طرفداران و حاضران در سالن میلاد قرار گرفت و آن‌ها با هم‌خوانی، شعبانخانی را در اجرای این قطعات همراهی کردند. این خواننده پاپ نیز در پاسخ به درخواست‌های مکرر طرفداران خود، این قطعات را دو مرتبه‌ی اجرا کرد.

سی و هشتمین جشنواره موسیقی فجر از ۲۸ بهمن‌ماه تا سوم اسفندماه ۱۴۰۱ به دبیری بهزاد عبدی در بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیر رقابتی در حال برگزاری است. جایزه ترانه، جایزه موسیقی و رسانه، بخش سرود و نشست‌های پژوهشی برنامه‌های دیگر این دوره از جشنواره خواهد بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار